Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
21 t/m 27 april 2007

21 april 2007

Vanmorgen op de campercamping alle afval en wc tanks weer geleegd en de watertank gevuld en rond half 11 weer onderweg dit keer naar Pisa.We wilden Pisa eigenlijk overslaan omdat we er al een keer waren geweest maar we moesten wel!. De duikvereniging had een leuk foto- en verhaaltjesboek gemaakt waarin elk lid een pagina had gevuld met leuks (bij deze nog allemaal bedankt het is echt super leuk wat jullie gemaakt hebben). Ilona en Roel hadden een paar wereldsteden opgeplakt met daarachter elke keer een verrassing. (zoals een adventskalender). Als we een stad binnenrijden die op hun pagina staat mogen wij het vakje openmaken.


Pisa stond er ook bij dus moesten we ( zo nieuwsgierig als we zijn) dus toch even naar Pisa wat gelukkig maar 26 km van Lucca aflag, Omdat we hier al een keer waren geweest wisten we een goede parkeerplaats 500 meter van het centrum. We hebben even een stukje film gemaakt wat niet echt in goede aarde viel bij een van de traditioneel geklede dames. Ze bleef maar roepen in het Frans maar ja dat versta ik niet maar het was zo iets als haar ziel kwam in dat kleine kastje van mij terecht. Maar goed even ons tussen de mensenmassa heen gewrongen en snel even wat foto’s en video gemaakt voor de bezoekers van de site. En we weten nu wat er achter het fotootje van Pisa zat een euro voor magere tijden..
 De scheve toren van Pisa staat elk jaar weer schever en de beste techneuten zijn bezig om hier een einde aan te maken maar tot nu toe nog zonder veel resultaat.

Om 13:00 naar de supermarkt gegaan om weer wat eten en drinken in te slaan en nu zijn we op weg naar Siena waar we ook al zijn geweest maar waar het super mooi is en we enkele dagen op een camping gaan staan. De camping is 10 km van het centrum van Siena maar we hebben een Quad en fietsen dus we komen er wel. Bij aankomst even ingecheckt en toen de camper waterpas gezet, omdat de hydraulische poten niet gemonteerd konden worden hebben we nu gewoon zoals iedereen blokken bij waar we de Truck oprijden en dat gaat elke keer sneller. Het is hier behoorlijk scheef onder een wiel licht een blok van 10 cm hoog en aan de andere kant 2 blokken zodat dat wiel bijna 20cm hoger staat. Maar het resultaat mag er wezen we staan zo goed als waterpas.

Er is hier nog een camping die slechts een paar honderd meter van het centrum van siena af ligt maar wij houden meer van rust en de mooie omgeving van de camping die in de heuvels ligt maar wel 10km van Siena.


De rit vandaag ging weer door het glooiende landschap van Toscane, door kleine dorpjes en met in de verte weer vele kastelen. Morgen gaan we met de Quad deze bekijken en over zandpaden en bergweggetjes rijdend rustig genieten van het uitzicht. We staan nu op camping waar we al eerder waren, misschien wel ver weg van Siena maar er gaat elk uur een bus dus dat is geen probleem. Het rijden met de Quad is hier een genot ver van de bewoonde wereld en er zijn hier vele zand weggetjes die door de heuvels gaan. Langs de kant vele druiven die helaas nog niet rijp zijn dus geen snackjes onderweg. Op de weg hierheen een paar keer het water moeten oversteken middels een brug.


Meteen na de afslag ging het een paar keer super stijl omhoog de brug op met meer dan 12% stijging en vanuit stilstand zo stijl optrekken valt niet mee. En ben je dan boven gaat het ook weer stijl omlaag en beneden aan de brug moet je dan stoppen om af te slaan en die combinatie van hard remmen en stijl omlaag is niet zo best voor de spullen in de kasten. We hebben vandaag al een paar keer iets uit de hangkast horen vallen maar gelukkig zonder schade. Dus toch eens even kijken of ik die kast niet afsluitbaar kan maken want daar liggen zware dingen in zoals de accu’s van onze duiklampen.

Verder sta ik er versteld van hoe snel het vrachtwagen rijden went, de DAF rijd super lekker. Sturen en remmen gaat net zo soepel als in de truck waar we in gelest hebben en die was toch vele jaren jonger ( 20 jaar jonger). En als we over gewone wegen rijden die niet te veel stijgen hebben we vermogen genoeg. Optrekken gaat soepel en de top is hoog genoeg. We rijden net zo snel als al de andere vrachtwagens en als we geen verkeer achter ons hebben verlagen we de snelheid zodat we lekker zuinig rijden ( 1 op 5) en ik tijdens de rit ook nog kan genieten van de omgeving.


In eerste instantie hadden we 3 dezelfde airco’s aangeschaft, 2 voor achter in de bak en eentje voor in de cabine, maar helaas konden we de derde airco niet kwijt in de cabine dus die maar opgeslagen en een speciale dakairco op 24 volt gekocht. Deze airco was behoorlijk prijzig en koste twee maal zo duur als de airco’s die we in de bak hebben zitten. Het grote voordeel was dat hij erg weinig energie verbruikt namelijk maximaal 470 watt. Dus twijfelen we of deze dc airco de cabine bij hoge buiten-temperaturen wel zou kunnen koelen. Koelen natuurlijk altijd maar tot een lekker temperatuurtje. Nu is het buiten 32 graden en de airco staat op de laagste stand omdat we het anders te koud krijgen, dus straks in Azië komt alles goed en zitten we heerlijk koel (als hij niet kapot gaat).


Vandaag de eerste schade aan het interieur van de camper. Susan maakte een kastje open en er viel een spuitbus uit die op de tafel viel en dus de tafel beschadigde.
Maar ach we leven erin en nieuw zal alles niet blijven. Nu nog even Thai koken en lekker eten want we hebben honger gekregen van de rit . Dat lekker bleek vandaag wat minder, we hebben namelijk andere rijst als het merk wat we normaal in Nederland kopen en die smaakte klef. In Nederland kopen we bij de toko Pandan rijst uit Thailand en dat kennen ze hier niet. Dus maar wat extra gesnoept en toen naar bed om een dvdtje te kijken. Dit keer was het Happy Feet een animatie film over pinguïns, we hebben hem voor 75% gekeken en zijn toen maar gaan slapen omdat de dvd speler te warm werd en hij dan blijft hangen. Het kastje in de slaapkamer waar de dvd speler ingebouwd zit is te klein dus daar moet ik aan de onderkant nog een keer wat gaten in boren voor koeling.22 april 2007, onbewolkt en warmer dan 30 graden.

‘s Morgens hebben we in bed de rest van de dvd gekeken. We hadden gisterenavond ook in het woongedeelte kunnen kijken maar we waren te lam om uit bed te komen.
Vanmorgen de Quad uitgeladen en rijklaar gemaakt en toen een heerlijk dagje door het mooie landschap gereden. Op elke hoek is hier wel een kasteel en we hebben de mooiste bezocht. De eerste lag 30 km van de camping en het was een piepklein dorpje helemaal ommuurd en met wachttorens. Het was het plaatsje Huhuhu.

Onderweg een paar keer van de weg af en door de natuur gereden, de zandpaden gingen door de heuvels en wijngaarden. Susan heeft vandaag ook een groot stuk gereden, eerst even alleen stijl bergop en ik onder aan de berg filmen. Daarna ik achterop en me overgegeven aan Susan en haar rijstijl. Die trouwens goed is, de eerste keer in Oostenrijk kon ze de rem niet vinden maar dat ging nu wel !.Als we reden was het goed te doen maar elke keer als we stopten vielen we bijna van ons geloof door de hoge temperaturen. Toen we terug kwamen op de camping stond er langs ons een ontzettend grote camper van een Engels stel. Hij was zeker 2 meter langer als onze truck !. Het stel kwam gezellig een praatje maken van wel 2 uur.
Zij waren ook onderweg door Italië maar niet net als ons 6 weken maar 6 maanden. Ze waren gepensioneerd en hadden alle tijd, hun huis werd op dit moment ook verkocht en ze zagen wel waar ze zouden gaan wonen, of eigenlijk meer in welk land  Ze reisden samen al jaren elke keer voor 4 tot 6 maanden door europa en vermaakte zich prima. Ze hadden een jonge hond bij die zich ook kostelijk vermaakte en volgens hun niet echt dienst deed als waakhond omdat hij iedereens vriendje was.

Ik had van Wim gehoord dat de foto’s en dvd met de film van Oostenrijk bij hem binnen zijn. Zodat nu binnenkort de foto’s van Duitsland en Oostenrijk in groter formaat op het internet komen te staan. Jullie hebben een visitekaartje waar ons Email adres opstaat degene die de film graag wil zien moet mij maar even een mailtje sturen dan zal ik proberen om iets te regelen.

Mieke als je dit leest nogmaals veel beterschap en we denken regelmatig aan je. Ook al hebben we weinig contact gehad de laatste jaren uit het oog is niet uit het hart!!
Als je de film ook wil hebben moet je even een mailtje sturen dan zorg ik dat hij naar het ziekenhuis wordt gestuurd.23 april 2007, tot 16:00 onbewolkt en 29 graden daarna 3 uur bewolkt.

Het was vanmorgen weer tijd voor de was, dus om 8 uur snel even eruit om de wasmachine te vullen en aan te zetten en toen weer lekker naar bed. Rond half tien was de eerste machine klaar en ben ik in de weer gegaan om een paar waslijnen tussen een boom en de truck te maken. Samen de was opgehangen en gewacht tot de tweede machine klaarwas om ook die even op te hangen. Terwijl Susan de laatste was ophing ben ik in de weer gegaan om de Quad weer klaar te maken. Klaarmaken is eigenlijk een groot woord maar mee het inladen van de bagagebak met lekkers, drinken enz enz.


Rond half 1 zijn we op weg gegaan naar Siena een mooi stadje waar we twee jaar geleden met de kleine camper ook waren geweest. Even een plaatsje zoeken om te parkeren en alles inde bagagebak doen en klaar ....nou ja klaar de enige ellende van een Quad is de helm, als je die afdoet staan onze haren alle kanten op. Dus even een klein plantenspuitje uit de bagagebak halen, de haren goed natspuiten en de borstel er door heen, je wilt tenslote de mensen die je tegenkomt niet laten schrikken.

De laatste keer was een hele mooie kerk ingepakt voor renovatie en konden we de voorkant niet zien, en dat terwijl het een van de mooiste kerken van Italië is. We dachten dat de renovatie na twee jaar wel klaar zou zijn maar helaas. De voorkant was nu uit de steigers en was de zijkant ingepakt. We stonden echt te kijken van al de pracht en praal, het renoveren had wel geholpen de kerk leek wel nieuw.
 
In Siena worden elk jaar paardenraces gehouden op het grote plein de Piaza del Campo. Alle stadsdelen hebben hun eigen kostuums en rijden tegen elkaar om de eer van hun wijk hoog te houden. Elke wijk heeft ook zijn eigen vendelzwaaiers die niet zo maar een beetje met hun vlag staan te wapperen maar zij hebben het vendelzwaaien verheven tot een ware kunst. Twee jaar geleden toen wij er waren was er net een wedstrijd aan de gang en zag het plein echt zwart van de mensen die bijna vechten om de beste plaatsen. Nu waren er alleen toeristen die zich verdrongen rond de fontein, ook waren er weer een bus Japanners. De vrouwen hebben een soort wit poeder op hun gezicht en een grote hoed op dit om zich tegen de zon tegen beschermen, ze willen kosten wat kost wit blijven omdat een bruine kleur een lagere status heeft. Een bruine kleur wil zeggen dat ze op het land werken en dus gewone arbeiders zijn.
 Op weg terug naar de Quad die we aan een paaltje vast hadden gelegd met het grote ketting slot kwamen we langs de M van Mc Donalds en aangezien dit keer Susan honger had zijn we maar naar binnen gegaan. En ja als je dan toch binnen bent kun je net zo goed een lekker hamburgertje pakken. Dat lekker viel een beetje tegen, alles was oud. Heel vreemd het lijkt wel of ze alles in het vooruit bakken want ik wilde een visburger en die hadden ze op dat moment niet.


Op de terug weg keken we omhoog en links van ons was de lucht donker aan het worden. Volgens Susan niks aan de hand want het zou wel over waaien, maar de donker lucht achtervolgde ons tot de camping. Gelukkig viel er geen regen uit want alle was hing nog buiten aan de waslijn. Snel even de quad afgespoten met een waterslang en met een doekje afgedroogd om hem weer schoon in de garage te parkeren.


Tijdens het inladen kwam er een Duits stel van in de 70 de camping op rijden met hun caravan. Ze stopte bij onze truck en kwamen een praatje maken, ze vonden het super wat wij gingen doen en riepen waren wij nog maar jong !!! Het paar uit Engeland dat we gisteren hebben leren kennen waren ook naar Siena geweest met de bus en vonden de bibliotheek daar zo mooi, dus Susan even de foto van de bibliotheek van Melk waar we 2 weken geleden waren geweest opgezocht en die hun laten zien op ons elektronisch fotolijstje ze waren echt onder de indruk en vroegen naar het adres van de website om straks thuis alle foto’s nog eens te kunnen bekijken. Terwijl Susan daar was heb ik even de accuboormachine gepakt en een vloertegel vervangen onder de tafel. De tafel was namelijk al 3 maal verplaatst en de vloertegel leek wel op een stuk oude kaas met tientallen gaten van de schroeven. Ik had nog een vloertegel bij die elke keer wel ergens in de weg lag dus toch maar even de tafel losgeschroefd en de tegel vervangen.

Ik had gisteren avond ook nog even de Xbox aangesloten waar Ronald een kennis van ons een grote harddisk met 150 spellen in heeft gezet. We staan onder de bomen en de tv werkt dus niet en samen een spelletje spelen is ook wel een leuk zo af en toe. We hebben in ieder geval genoeg keuze in spelen dus we zullen ons niet vervelen.24 april 2007, onbewolkt 32 graden.

Na het opstaan een begin gemaakt om alles weer iu te laden en te vertrekken richting Lago Trasimeno. De Engelsman had een lekke band gehad en die was hij aan het bekijken of er ergens een spijker of iets in die geest in zat. Maar hij zag niks dus de band even opgepompt tot 2 bar met behulp van de lucht van de vrachtwagen. Toen met een waterslang alles op lekkages gecontroleerd maar niks gevonden. Misschien heeft hij geluk en was de band alleen leeggelopen. Na weer een gezellig gesprekje hebben we afscheid genomen en hun een goede reis gewenst.


Op de camping is een speciale plaats om de vuilwatertanks te legen, maar deze plaats of eigenlijk de weg er heen is niet echt geschikt voor de grotere campers. Ten eerste staan er bomen langs het pad die beduidend lager zijn als de camper en je moet daarna een bocht om en het was erg smal. Dus heel voorzichtig achteruit de bocht om gereden en meteen de bomen een beetje gesnoeid voor de volgende hoge camper. De Engelsman had een paar dagen geleden ook al geluk gehad hij reed met zijn megacamper die ook meer dan 3 meter hoog was achteruit maar zijn dakluik stond nog open. Gelukkig had ik het gezien en kon nog net roepen om hem te laten stoppen anders was zijn dakluik er af geweest. Na het verplichte bochtje achteruit toch heelhuids op de plaats aangekomen en de tanks geledigd. Daarna de watertank gevuld en de auto afgespoten en we waren weer klaar om te vertrekken. Onze eerste stop was naar het grote meer met de naam Lago Trasimeno.
 
Hier de auto op de parkeerplaats neergezet waar bij een bord stond dat het parkeren voor campers 4 euro per uur ging kosten, maar er was niemand dus vermoedelijk alleen tijdens het hoogseizoen.
 
Na een uurtje weer verder gereden naar Asissi een dorpje in de heuvels van Umbri ook weer helemaal ommuurd.
 
We konden nergens in de buurt een gratis parkeerplaats vinden dus maar weer wat geld uitgegeven (14 euro) om op een parkeerplaats onder aan de berg te mogen staan.
We mogen hier wel heel de nacht blijven dat scheelt weer. Het was rond 17:00 uur toen we naar boven zijn gelopen, wat een klim. Het zonnetje stond nog heftig te bakken op onze hoofden en nat van het zweet kwamen we boven aan. Maar het uitzicht was super.
 
Dit stadje was het mooiste wat we tot nu toe hebben gezien en moeilijk te overtreffen. Het leek wel een bedevaartsoord overal liepen paters en nonnekes rond en de vele winkels lage vol met relikwieën.
 
Nu nog even koken en lekker eten en de dag is weer zo goed als voorbij. Vanavond moet ik wel nog even aan de film werken want dat heb ik al 3 dagen niet meer gedaan en straks zijn we vergeten hoe de volgorde was. Tijdens het monteren van de film hing het programma weer en ik had een uur geleden voor de laatste keer alles opgeslagen dus weer opnieuw!!! Maar misschien wel goed want ik heb nu de film eens helemaal gekeken en hem een stuk korter gemaakt.25 april 2007, half bewolkt maar klef warm na de middag tot ‘s nachts toe”

Rond half 8 begon het weer drukker te worden en kwam er elke minuut wel een vrachtwagen voorbij dus maar uit bed gegaan om naar de waterval te rijden. Eigenlijk hadden we sowieso al afgesproken dat we op tijd bij de waterval wilden zijn, dus vroeg opstaan was geen probleem. De motorverwarmer aan en na het ontbijt vertrokken richting de watervallen. Een eindje ervandaan geparkeerd en richting de watervallen gewandeld. Er stond een klein huisje met een groot spandoek: ‘tickets te koop’, maar het was dicht, dus wij gewoon doorgelopen en eigenlijk verwacht dat het aangezien het geen feestdag en seizoen was het toch niks zou kosten. Jammer dan, een kilometer verder stond er zo’n Italiaan in de weg en vroeg om een kaartje, wat we dus niet hadden. Wij uitleggen dat het gesloten was maar nee hoor, we mochten weer teruglopen en een uur wachten tot het onderhand open ging.


Nadat we eindelijk onze kaartjes in ons bezit hadden, konden we gelukkig snel naar de waterval gaan kijken en naar beneden wandelen. Snel, omdat er net weer een hele bus schooljeugd losgelaten werd. Wat een tegenvaller, het was werkelijk waar een watervalletje van niks en gisteren toen we erlangs kwamen was het zo gaaf. Wat blijkt nu: de waterkracht centrale zet de sluis op bepaalde tijden open en verder komt er nagenoeg geen water naar beneden.
 
We waren alweer bijna bovenaan toen we de sirene hoorden. Yes!!! Eindelijk de echte waterval zal zichtbaar worden. Wij kant en klaar met fototoestel en videocamera en wachten, weer sirene, nog niks, zo kwamen er nog 2 sirenes en eindelijk 25 minuten later kwam de echte waterval in beeld. Super mooi en ook hele mooie regenbogen in de nevel.
 

We stappen hierna weer in onze camper en rijden richting Rome. We hadden een camping uitgezocht bij een groot meer boven Rome, omdat dat de goedkoopste was in de verre omgeving van Rome en we wilden dan met de quad naar Rome rijden. Echter eenmaal bij het meer aangekomen hebben we ons toch bedacht, dus toch maar een camping bij Rome. Bij het wegrijden vanaf het meer zien we een mooie grote parkeerplaats vlak bij een supermarkt en aangezien we toch nog boodschappen moeten doen hier maar gestopt en hier blijven we dan ook maar meteen overnachten. Tenminste 1x 32 euro alvast uitgespaard en dan morgenvroeg naar de camping en met het openbaar vervoer Rome in.


26 april 2007, half bewolkt maar klef warm na de middag tot ‘s nachts toe”

Rond half 8 begon het weer drukker te worden en kwam er elke minuut wel een vrachtwagen voorbij dus maar uit bed gegaan om naar de waterval te rijden. Eigenlijk hadden we sowieso al afgesproken dat we op tijd bij de waterval wilden zijn, dus vroeg opstaan was geen probleem. De motorverwarmer aan en na het ontbijt vertrokken richting de watervallen. Een eindje ervandaan geparkeerd en richting de watervallen gewandeld. Er stond een klein huisje met een groot spandoek: ‘tickets te koop’, maar het was dicht, dus wij gewoon doorgelopen en eigenlijk verwacht dat het aangezien het geen feestdag en seizoen was het toch niks zou kosten. Jammer dan, een kilometer verder stond er zo’n Italiaan in de weg en vroeg om een kaartje, wat we dus niet hadden. Wij uitleggen dat het gesloten was maar nee hoor, we mochten weer teruglopen en een uur wachten tot het onderhand open ging.

Nadat we eindelijk onze kaartjes in ons bezit hadden, konden we gelukkig snel naar de waterval gaan kijken en naar beneden wandelen. Snel, omdat er net weer een hele bus schooljeugd losgelaten werd. Wat een tegenvaller, het was werkelijk waar een watervalletje van niks en gisteren toen we erlangs kwamen was het zo gaaf. Wat blijkt nu: de waterkracht centrale zet de sluis op bepaalde tijden open en verder komt er nagenoeg geen water naar beneden.
 


We waren alweer bijna bovenaan toen we de sirene hoorden. Yes!!! Eindelijk de echte waterval zal zichtbaar worden. Wij kant en klaar met fototoestel en videocamera en wachten, weer sirene, nog niks, zo kwamen er nog 2 sirenes en eindelijk 25 minuten later kwam de echte waterval in beeld. Super mooi en ook hele mooie regenbogen in de nevel.
 We stappen hierna weer in onze camper en rijden richting Rome. We hadden een camping uitgezocht bij een groot meer boven Rome, omdat dat de goedkoopste was in de verre omgeving van Rome en we wilden dan met de quad naar Rome rijden. Echter eenmaal bij het meer aangekomen hebben we ons toch bedacht, dus toch maar een camping bij Rome. Bij het wegrijden vanaf het meer zien we een mooie grote parkeerplaats vlak bij een supermarkt en aangezien we toch nog boodschappen moeten doen hier maar gestopt en hier blijven we dan ook maar meteen overnachten. Tenminste 1x 32 euro alvast uitgespaard en dan morgenvroeg naar de camping en met het openbaar vervoer Rome in.27 april 2007, half bewolkt 23 graden en 3 druppels regen gehad.

Vandaag zijn we aangekomen op camping Happy in de buurt van Rome. We hebben voor deze camping gekozen omdat er hier een gratis shuttlebusje elk uur naar en van het metro station rijdt en we dus met het openbaar vervoer Rome kunnen gaan verkennen. Voor de Metro hebben we een 3 dagenkaart die 11 euro pp kost en waarmee je gebruik kunt maken van bus, metro en trein in heel de Regio Rome. We gaan Rome in 2 delen bekijken vandaag alle oudheden en morgen het Vaticaan.


We werden gedropt op het metro station Prima Porto en eigenlijk kan het dan niet verkeerd. Als je instapt in de metro die richting Rome gaat en ongeveer 20 minuten reizen verder er bij de laatste halte uitstapt, want de rails stopt daar, ben je in het oude deel van Rome. Dan is het eigenlijk een lange straat (4km) waar alle mooie dingen aan liggen. Als eerste zijn we een kijkje gaan nemen in en rond het Capitool die door Michel Angelo in de 16 de eeuw is ontworpen.
 


Het museum wat er in gehuisvest is was gratis toegankelijk en hierin is een stuk oorlogsgeschiedenis te vinden.
 
Vanaf het monument voor Victor Emanuel hadden we een mooie kijk op het colosseum waar we van hier naar toe gelopen zijn en wat weer een kleine km verder lag.
 
Bij het colosseum was het gruwelijk druk maar we wilden dit echt van binnen zien na een uurtje in de rij te hebben gestaan en er een groep Duitsers dacht wel even voor te kunnen dringen bleek de rij zo lang omdat ze geen wisselgeld hadden. De entree was 11 euro, maak er dan 10 euro van en het wisselgeld probleem is over !!.


Toen de groep Duitsers iedereen voorbij stoven werd het bijna oorlog tussen de mensen in de rij en de Duitsers, maar ze trokken zich er niets van aan en liepen gewoon door. Tot een paar Italianen ingrepen en bleven schelden en tieren tegen de Duitsers waarna ze 50 meter teruggingen ( de rij was wel 250 meter lang en 3 meter breed), dus hebben ze toch even 45 minuten wachttijd gespaard. Achter ons stond een Italiaans paar die ineens voor ons stonden, waar ik me totaal niet druk over maakte, we hebben alle tijd. Ze maakten wel tien maal excuses, wel netjes van het stel maar onnodig, want het ging totaal per ongeluk, wel even anders dan wat die Duitsers deden. We liepen door de gangen waar eens de gladiatoren liepen op weg naar hun misschien wel laatste dag. Op de eerste verdieping was een klein museum ingericht met een paar maquettes hoe het vroeger allemaal in zijn werk ging en hoe de wilde dieren de arena in werden gestuurd.


De dieren zaten in hokken waar middels een ingenieus touwenstelsel de vloeren opgetakeld konden worden tot de vloer van de kooi op gelijke hoogte met de arena was.
Onder de Arena vloer waren vele gangen gemaakt die op de foto nog goed te zien zijn, dit was om de attributen en mensen op de juiste plaats in de Arena te krijgen.
 


Na en uurtje colosseum zijn we terug gewandeld langs en te midden van de diverse opgravingen waar half Rome mee bezaaid is.
 
Hierna zijn we naar de beroemdste fontein van Rome gelopen de Trevi Fontein met zijn beeld van Neptunus. We waren het erover eens dat we nog nooit zo een mooie fontein hadden gezien alleen jammer dat het zo ontzettend druk was en je op moest passen dat er van achteren niets uit je rugzak werd gestolen. De fontein is een pracht stuk vol met beelden en op de achtergrond een gebouw uit 1762.
 
Omdat het al tegen 6 uur was, zijn we teruggegaan naar het metro station en de juiste metro zoeken is weer gemakkelijk want alle metro’s gaan dezelfde kant uit en stoppen in Prima Porta waar we door de bus van de camping opgehaald worden. De camping is trouwens de duurste tot nu toe met zijn 35 euro per nacht. Alle campings hier in de buurt liggen rond die prijs en op een parkeerplaats gaan staan is een probleem met de grote camper, en stukken onveiliger want de camper onbeheerd alleen laten is hier geen optie. Onder de meeste bruggen in de buurt van de parkeerplaatsen staan tentjes en dozen waar mensen in leven die geen geld hebben en dan zijn de luxe campers van de buitenlanders wel erg aantrekkelijk. Ook langs het spoor zie je regelmatig krottenwijken van zelf gebouwde huisjes gemaakt van allerlei afval materialen. Ook in de stad zie je duizenden mannen uit India, Pakistan en Afrika die tassen, riemen en andere souvenirs verkopen en misschien zijn dat de inwoners van die krotjes.


We wilden ook voor het donker bij het station zijn, waar we op het shuttle busje van de camping moeten wachten,omdat er zeer veel ongure typjes rond lopen op het plein voor het station die je in het donker niet tegen wilt komen.

’s Avonds nog even de mail opgehaald en de updates doorgestuurd van de laatste dagen. Ik weet dat Wim die onze website perfect bijhoudt op vakantie zou gaan naar Egypte met een stel vrienden maar ik wist niet wanneer. Nu blijkt hij dus van 25 april tot 3 mei in Egypte te zijn dus de website is een weekje niet geüpdate.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2007-05-03 (4356 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.09 Seconden