Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
Juni 2006
De opbouw begint vorm te krijgen
4 juni 2006

De afwerkranden zitten op de camper, nu de deuren nog, o.a. voor de garage en een om in te stappen. De camper lijkt erg klein maar dat is gezichtsbedrog, de lengte lijkt kleiner omdat hij erg hoog is en de zijkanten doorlopen tot 80cm boven de grond. Rechts langs de deur is nog 95 cm zijkant en zelfs het lage gedeelte van het dak is 120cm tot aan de schuine rand. Dit lijkt wel 50cm !!!


Er moet ook nog een luik in gemonteerd worden om van de cabine naar de opbouw te komen. Als dit er in zit kan ik gaan hobby-en om het interieur en natuurlijk de ramen te monteren.


10 juni gaan we met 20 personen nog even een weekje duiken in Egypte en dan is de opbouw klaar. Maar ja, ik moet 30 juni pas op voor mijn vrachtwagenrijbewijs, dus gaat een vriend hem mee ophalen.

 


27 juni 2006

Vanmorgen begonnen met het bedraden van de meterkast.
- Linksboven is de outback 1500 watt solarregulator.
- De blauwe kast is de omvormer,lader deze laadt 70 amp (24volt) en kan continue 3000 watt leveren (6kw piek).
- Het zwarte kastje rechtsboven is de groepkast waar de aardlekschakelaar, zekeringen en omschakelrelais in zit.

Het relais schakelt automatisch indien de generator loopt om tussen generator en de camping spanning.
Verder zitten er nog wat 275 amp schakelaars op om de 3 accu banken los te kunnen schakelen.
Elke accu bank is 24volt 280 ah dus totaal 3x280 amp/uur=840 amp/uur.

We gebruiken de x-celler van centurion, deze accu gaat heel lang mee en is diep te ontladen.

Van 15:00 tot 17:00 nog vlug de laatste vrachtwagenrijles. Alles zit natuurlijk tegen, de rijschool belde of ik niet een half uurtje later kon lessen .
De instructeur had een examen dus werd het half 6 voor ik bij een kennis was om samen naar Eibergen te rijden.

Wim Hompes, een duikinstructeur bij ons, heeft zijn vrije avond opgeofferd om even jeugdsentiment op te halen. Ik moet vrijdag 30-juni op voor mijn rijbewijs en mocht ik dus niet zelf naar huis rijden met de DAF. Om half 8 waren we bij Expeditievoertuigen en Wim is direct als Henk Wijngaard ingestapt en naar Eindhoven gereden. Ik ben nog 20 minuten achtergebleven bij Hugo (de camperbouwer).

Het heeft wel lang geduurd maar het resultaat is er wel na. We hebben 6 nieuwe banden en velgen laten monteren en ik had verwacht dat de vrachtwagen nu nog een lagere top zou hebben. De banden zijn 5 cm lager als de orginelen maar wel tubeless. En ze zijn nog steeds 110cm hoog !!!Wim reed met gemak 90 (via TomTom navigatie) en de top zou volgens Wim op 105 liggen. We mogen toch maar 80 dus dat is meer dan snel genoeg.
Toen we thuis kwamen stond Susan al te wachten om het gevaarte van dichtbij te bekijken.Die nacht heb ik slecht geslapen, heb heel de nacht een camper liggen bouwen.

De camper moet nog een keer terug naar Hugo vor het monteren van de 4 hydraulische steunen die ik vorige week heb binnengekregen. Ook moet het luik nog worden gemonteerd om vanuit de cabine achter in de woonruimte te komen en er moet een nieuwe dieseltank worden gemonteerd. Hugo had 2 grotere tanks gemonteerd maar de grootste is lek. Heel af en toe zie je een druppel onder de tank liggen.

Wel even super service van Hugo, gratis word nu een spiksplinternieuwe tank gemonteerd!!

29-juni 2006

Vandaag een service luik gemonteerd voor de bagageruimte. en natuurlijk een elektrisch trapje, was wel nodig de ingang zit namelijk wel erg hoog.
Ik heb nog geen schakelaar gemonteerd maar de draadjes even op de accu houden en hup trapje eruit en trapje erin. Ook de wanden van de douche gemonteerd evenals de dubbele vloer in de douche en badkamer. De douche is 75x75 cm en daaraanvast zit de badkamer/wc die is 105x90 cm, dus groot genoeg.
 

Het badmeubel heb ik gewoon gekocht in een badzaak. Het geheel weegt wel iets meer maar blijft ook heel. De wasbak is van porselein en is na 5 jaar nog steeds schoon te maken. Al die campertroep ziet er na een vakantie al minder fraai uit.

Onder de douchbak is +-30cm ruimte waar straks de waterpomp en de afvoerafzuiging in komt te zitten.Omdat de vuilwatertanks maar iets lager zitten als de douchebak zou het water niet goed weglopen. Ik heb en kastje gekocht bij www.svb.de waar je 3 afvoeren op aan kunt sluiten. In dat kastje zit een dompelpompje en een watersensor. Zodra er een heel klein beetje water in loopt gaat de pomp aan en wordt het water omhoog naar de tank gepompt. Dit systeem komt eigenlijk uit de boot wereld, daar zit soms de wasbak onder de waterspiegel en moet het afvalwater omhoog gepompt worden.
Ik zal zo snel mogelijk wat foto's hier van maken.

De vloer van de badkamer/wc  is 46 cm verhoogt omdat hier de vacuümpompunit en de cassette voor de wc onder moet komen. De wc is van Dometic (vt2500) en werkt zonder chemicaliën.

30 juni 2006
Vandaag was het dan zo ver ik moest om 8:00 op voor mijn rijbewijs en om 9:30 te horen gekregen dat ik goed had gereden. Susan moet morgen weer lessen, zij gaat in augustus op.

Ook nog even een airco in de vrachtwagen gemonteerd, of eigenlijk ik de deuropening gezet aan de achterkant en met karton het gat dichtgemaakt. Na de montage was het al een stuk aangenamer.Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2006-07-05 (14784 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.06 Seconden