Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
Alles over internet via de sateliet
Waar zouden we zijn zonder communicatiemiddelen, internet is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als de telefoon.

De hardware en het internetcontract komt van http://www.2connect-it.com een bedrijf uit Veldhoven waar ik een modem( ontvanger) Thrane en Thrane explorer 500 heb gekocht en een abonnement voor 10 MB data verkeer per maand.

Het modem kost rond de 2300 euro ex en elke maand betaal ik 66 euro excl btw. 10 MB lijkt weinig maar is voldoende om de site bij te werken en de emails te lezen.

Om alle spam tegen te houden gaan alle emails eerst naar de ouders va Susan in Hapert. Daar worden de e-mails bekeken en alleen de e-mail van vrienden en bekende doorgestuurd naar ons e-mail adres in de camper. Wij laten alleen de e-mail van de ouders van Susan door zodat we geen spam krijgen. Ik had in oostenrijk even geprobeerd de e-mail te checken maar ik zag dat er na 4 dagen al 24 MB aan emails aanwezig waren. 23 MB zooi en spam en maar 1 mb e-mail van bekende. Dus moesten we iets regelen.

Het systeem werkt heel gemakkelijk en wereldwijd. De ontvanger aanzetten en heel langzaam ronddraaien tot een signaal meter op de ontvanger zo ver mogelijk naar rechts gaat en daarna de ok-knop en hup we hebben internet.


Er is nog een optie, namelijk inloggen op draadloze onbeveiligde wifi netwerken. Ik heb in België een externe antenne gekocht en een usb wifi ontvanger met extra power. Als software heb ik het gratis programma Netstumbler gedownload, hiermee kun je tijdens het rijden op de laptop zoeken naar netwerken. Ik kreeg deze tip van een medewereldreiziger die in Mexico en Canada bijna overal gratis internet had dus we zullen zien. 

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2006-06-21 (10145 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.14 Seconden