Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
Maart 2007 nog minder als 30 nachtjes slapen
Pagina: 1/3


1 maart 2007
Even een terugblik op de afgelopen week.

In de bumper van de truck zijn 2 infrarood camera's ingebouwd en netjes weggewerkt met traanplaat zodat snelle jelle geen kans heeft om ze te stelen. In de cabine hebben we de stoel van de chaufeur 2 cm lager en 7 cm naar voren gemonteerd zodat Susan nu zonder problemen bij de pedalen kan. Ook hebben we een kleiner en moderner stuur ingebouwd zodat er tussen Susan en het stuur wat meer ruimte zit, ze moest zo ver naar voren dat het stuur maar een paar cm van haar buik zat en dat is erg gevaarlijk als je een ongeluk krijgt.

Onder de truck was een rubber stootblok van de torsievrije vloer kapot dus die is ook vervangen, we hebben de oude doormidden geslepen om te kijken wat er fout was gegaan. Er zat een stuk zachter rubber in dus vermoedlijk een productiefoutje. Niemand had ooit gehoord dta zo een blok kapot gaat. Zou ik garantie kunnen claimen bij daf na 23 jaar??? geintje ze zullen me uitlachen denk ik.

De Quad hebben we even getest dat wil zeggen of hij in de garage paste en dat ging perfect.

Er was iets wat me gruwelijk ergerde in de camper, namelijk het douche gordijn. Elke keer als je de douche aan zetten kroop dat gordijn tegen je kont aan en ik werd daar gek van. Nu waren we bij de Karwei en daar hadden ze vele douche cabines en schuifwanden. nu stond er eentje die perfect was voor ons maar daar stond als enige geen prijs op. De verkoper er bij gehaald en die vertelde ons dat die uit de collectie was en dat de deurtje die daar aan de muur waren geschroeft een demo was omdat je die deuren op maat kon laten maken. Ze waren 160 hoog en 65cm breed (totaal) en ik moest eigenlijk 75 cm breed en 185 hoog hebben maar deze deur was dus niet te verkopen maar ik had er wel zin in.

De bedrijfleider werd er bij gehaald en die vertelde dat de deur mer als 550 euro gekost had !!!.
en bood ons deze aan voor 75 euro. Mooie prijs dus direct meegenomen. Meteen gemonteerd en ik moet zeggen super. Boven de klapdeurtjes moet nog een klein douche gordijntje van 30 cm hoog e dat moet ik nog maken.

De foto's komen in het volgende verslag want adje was vergeten foto's te maken.

Achter op de truck op de bumper of eigenlijk onder de bumper was nog plaats voor een bagagebak van 70x40x30. Op internet zitten zoeken en gevonden bij www.militaria4you.com alle maten en soorten ex leger kisten voor een prikkie. Een waterdichte nieuwe polyester bak voor 35 euro. Het was in Zutphen dus lekker dicht bij Eibergen.

Verder de videocamera's aangesloten en een compressor in een kist gemaakt die onder de truck komt te zitten om de truck op druk te zetten als we weken stil staan.

Susan is 5 dagen bezig geweest om de belettering van de Fiat Scudo af te halen maar het resultaat is super, je ziet er bijna niks meer van. Dus iemand nog een Fiat scudo kopen , hij is van 2004 heeft 60000 gelopen en is altijd van een klein vrouwtje geweest ..

We zijn nu tot zondag in Hapert omdat we zondag naar de doop van de kleine van mijn zus moeten en daarna rijden we weer terug naar Eibergen.

Dit was even een snel verslag de rest volgt.

Vrijdag 2 maart.
Eindelijk het verkoopcontract van onze duikschool getekend, al 7 maanden stonden onze spullen bij de nieuwe eigenaar maar elke keer was er wel iets waar door we het contract niet konden tekenen. Maar nu na een paar compromissen  is het er toch van gekomen.

Vandaag was ik toevallig bij Philip dit is mijn ex personeel  waar aan ik mijn zaak (technivision repair centre) kado heb gedaan toen er werd gebeld door Sonja de vrouw van een vriend. Ze vroeg of ik te bereiken was en heel toevallig was ik daar. Ze vertelde me dat ze slecht nieuws had en haar man Huub onverwacht was overleden.
Ik wens Sonja en de rest van de familie veel sterkte in deze moeilijke dagen we zouden graag op de crematie aanwezig zijn maar we zitten te ver weg en we moeten ons haasten om alles af te krijgen voor 31 maart.

Zaterdag 3 maart.
Een dagje gewinkeld, en een begin gemaakt met de uitnodigingen.

Zondag 4 maart.Vandaag de meeste uitnodigingen uitgeprint en opgestuurd en  's-middags naar Oisterwijk de doop van een kleintje van mijn zusje. Rond 4 uur zijn we weer op weggegaan naar de camper in Eibergen. Voor de rest niks meer gedaan alleen lekker tv gekeken en toen de koffer in.

Maandag 5 maart.Vandaag een nieuwe tafel gemaakt, of eigenlijk meer een nieuw blad. Het oude blad was veel te groot, en Susan wilde van geen kleinere weten. Maar nu toch door de knieën gegaan, ik heb een tafelblad gemaakt waar een stuk aan te zetten is. Met de oude tafel kreeg ik claustrofobie door de kleine leefruimte die overbleef. Als je naar de keuken wilde moest je zeer slank zijn anders kon je niet tussen de tafel en de douchewand  heen. 

De nieuwe tafel is super en voor 2 personen meer dan groot genoeg, en krijgen we logees dan kunnen we er een verlengstuk aan de zijkant insteken. Susan is heel de dag bezig geweest met het schilderen van de tafel. Ik heb daarna de hydraulica onder de truck uitgeschroefd die er onder was gemonteerd voor de steunpoten. Helaas kunnen we de steunpoten niet monteren, voor is niet genoeg plaats voor de steunen of ze komen te ver naar achter waardoor we ons regelmatig vast zullen rijden in de modder.

Wel balen 7000 euro verdwijnen nu het riool in !!!! Maar goed niemand van de andere reizigers heeft ze dus moeten we net als iedereen de camper waterpas zetten met oprijblokken.Hugo heeft vandaag de reservewiel bevestiging afgemaakt en geschilderd.

Dinsdag 6 maart.
Vandaag heeft Hugo onder de truck aan de achterzijde een paar beugels gelast waar de 4 rijplaten op gemonteerd worden. Met een paar spanbanden en voorzien van een ketting slot liggen ze daar netjes opgeborgen voor de geval we ons vast rijden in de blubber. Ik had een kleine compressor gekocht maar deze werd veel te warm en maakte te veel kabaal ik had nog een grote compressor staan en deze heb ik nu losgemaakt van de tank en op de plek gemonteerd waar vroeger de hydraulica zat. Dit is een mooi plaatsje tussen de chassisbalken van de truck midden onder de opbouw. De compressor is gemonteerd op silentblocks zodat de herrie en vibraties van de compressor niet door worden gegeven aan de truck.zodat niet heel de buurt waker wordt. 

 

Volgende pagina (2/3) Volgende pagina


Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.06 Seconden