Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
Februari 2007 nog 2 maanden

Eind Januari en Begin februari 2007

We zijn nog even naar Turnhout gereden naar de Campermoll, hier heb ik een koolmonoxide alarm gekocht ivm met de generator en de dieselkookplaat en kachel.
Ook maar meteen een narcosegasdetektor meegenomen je weet maar nooit en voorkomen is beter dan genezen.


Het is altijd wel leuk om lekker te winkelen maar helaas is de camper nu al veel te vol en moeten we gaan selecteren wat er meegaat en wat er thuis blijft, nou ja thuis blijft !!! we hebben geen huis meer dus zal het wel weggeven worden. Ook was ik nog naar Vinkeveen gereden daar zit een winkel die boot spulletjes verkoopt. Ik moest namelijk nog een raampje hebben voor in de deur zodat we niet de deur hoeven te openen als er iemand voor onze deur staat. Het raampje is mooi klein, zo klein dat daar niemand doorheen kan kruipen. 3 februari 2007.


Vandaag naar de markt geweest en raar maar waar daar stond een Nederlandse marktkoopman hoofddoekjes te verkopen !!. Een hele kraam vol, normaal zou je denken dat dat alleen door onze moslims zou worden verkocht . Dus Susan heel verlegen eerst even rondgekeken of er geen bekende rondliepen en toen de stoute schoenen aangetrokken en naar de kraam. Nu was dat rond kijken helemaal niet nodig geweest want het is bijna carnaval en dan zou zo een hoofddoekje niks misstaan. Er waren vele modellen en kleuren te koop en Susan heeft er een hele berg meegenomen, een voor maandag, een voor dinsdag een voor een feest eentje om mij te verleiden enz enz . Maar ja we willen ons aanpassen aan de moslimlanden waar we doorreizen en in Iran is het zelfs verplicht. Het zijn wel gemakkelijke dingen, het zijn hoofddoekjes voor beginners, gewoon een soort bandana die achter wordt vastgeknoopt en daaroverheen en doek waar een gat inzit, heel simpel.
Dit is de eerste stap, de doek die onder de hoofddoek zit en er voor zorgt dat er maar zeker geen haren te zien zijn .. Dus respect voor de wetten van de landen waar we doorheen reizen.


ZOEK SUSAN !!! Ja zoals de fakir zich een hoedje schrok zo moest ik ook even wennen. Met de burka is Susan ook, of niet ???? Dit is een model waar onder je bruin wordt dus geen witte flitslichten en een wit kontje en geen zonnebrand nodig ... Nee, de Burka laten we lekker voor wat het is, aanpassen ok maar het moet wel leuk blijven.


4 februari 2007

Vandaag lekker naar de sauna geweest en 's-avonds op werkbezoek bij Bram, de baas van Susan. Ik had voorgesteld aan Susan om eind december op te houden met werken maar Susan vond dat te kort om haar werk netjes over te dragen aaneen een collega . Dus zou ze eigenlijk tot 28 feb werken. Nu moet er nog zo veel geregeld worden dat we besloten hebben om te proberen dat Susan 2 weken eerder op kan houden. Na een goed gesprek stopt Susan eind van deze week en komt ze in maart nog een paar dagen helpen. Zodat we nu extra tijd hebben om het carnet de passage te regelen en om de truck te voorzien van een laagje tectiel. Nu kunnen we een paar dagen naar Duitsland en ook een weekje of 2 naar de camper om er samen aan te werken. Is ook beter voor mij omdat ik een huisstofmijt allergie heb en we het huidige huis (waar we bij een broer van Susan inwonen) niet kunnen verbouwen om bv de vloerbedekking te vervangen door parket. Dit zodat de allergie niet uit de hand loopt.


5 februari 2007

Nog een week of 7 en dan vertrekken we.... gelukkig, ik kan niet wachten! Vandaag alle vlaggen van de landen waar we door reizen opgezocht en in adobe illustrator gezet. Deze breng ik na een reclame bureau die er een sticker van maakt. Elke keer als we een land inrijden knippen we zo een vlaggetje uit en plakken dat samen met de naam van het land op de deuren van de truck. Leuk als aandenken straks. Ook laten we twee grote wereldkaarten maken die we op de camper plakken en waar we met een watervaste stift de route op aangeven. En natuurlijk worden die aan beide zijde van de camper geplakt. Verder niet zo veel gedaan, veel geslapen om de dagen wat korter te maken . Het valt niet mee als je altijd met je werk bezig bent geweest en nu ineens die last wegvalt. Maar vermaak me wel en moet nog genoeg doen.


8 februari 2007

Ik had een brief naar de Officier van Justitie gestuurd als laatste hoop om informatie te krijgen over de verplichte verzekering (wel betalen maar geen dekking buiten europa) en de APK, Ik weet nu dat de overheid rot is in Nederland. Je krijgt de brief na een paar weken gewoon terug met de mededeling dat er geen beschikkingsnr op staat. NEE IK WIL ALLEEN INFORMATIE EN HEB NOG GEEN BOETE GEKREGEN DUS OOK GEEN NR AANWEZIG GRRRR!!! Wat een gelul, ik heb nu dagen zitten mailen, bellen en zelf naar alles wat mogelijk was brieven gestuurd. En ze willen je gewoon niet te woord staan of gooien zelf de hoorn erop. tuut tuut tuut en ik rood van woede. Niemand weet er raad mee. RDW, Douane, officier van justitie enz enz We gaan maar gewoon verder met het dagelijkse leven voorlopig.


Bovenstaande cartoon zou ik kunnen zijn, ik ben namelijk ook beter in rommel maken dan in opruimen. Susan zou zeggen "Ad is born to raise shit". Ik heb vandaag gestofzuigd (ja ik) wist niet dat ik dat kon maar blijkt gewoon de stekker in het stopcontact duwen te zijn en met een grote ijzeren buis een beetje over de grond te vegen. Elke dag leer ik weer dingen bij!! Wel een ellende dat als je de verkeerde aan uit schakelaar indrukt heel de stofzuiger ineens naar het stopcontact toeloopt. En hij ging niet eens aan, het was dus de kabel oprolschakelaar en die ziet er het zelfde uit als de aan/uit schakelaar. Maar snel ff mijn voet op de kabel gezet en nadat hij tot stilstand was gekomen even gekeken waar ik wel op moest drukken.


Nu nog even koken voor Susan en Jan (broer Susan) en dan is er weer een dag voorbij. Aan komende week moeten we nog het een en ander regelen voor het Carnet de passage en gaan we aan de camper werken. Beetje schilderen, nog wat kabels aansluiten dus over een weekje weer een update van de site met foto's.


9 februari 2007


Dit is de wereldkaart die aan twee kanten op de truck wordt geplakt, de kaart wordt ongeveer een meter breed en hierop geven wij met een stift onze route aan die we hebben gereden. De print wordt gemaakt door Bosman in Rotterdam en is speciaal gemaakt voor auto belettering dus bestand tegen UV, weer en wind. Met het ontwerp ben ik wel een avondje bezig geweest en ik had me voorgenomen om te kijken wat er om 12 uur af was en dan te stoppen. Zo een ontwerp blijft veranderen dus je moet een keer tevreden zijn. Het slakje symboliseerdt de snelheid van de truck........ slow but keeps on going! En natuurlijk heten we niet voor niks de divers on the road dus moest de camper ook een duikuitrusting krijgen.

Deze stickers laten we maken , We knippen de landen uit waar we doorkomen en plakken deze autobeletteringsstickers op de deur van de truck. Dit vormt voor ons een leuke herinnering. We reizen niet door alle bovenstaande landen maar indien we bv niet door Iran kunnen gaan we via Rusland. vandaar dat deze landen er ook bij zitten.


De week van 11 februari 2007 eerst het carnet de passage geregeld, hiervoor moesten we 8000 euro borg storten of een bankgarantie af laten geven bij een Duitse bank. Na het een en ander uitgezocht te hebben bleek het beter om gewoon de 8000 euro borg te betalen zonder bankgarantie. De borg krijg je terug als je terug komt en alle stempels in het carnet aanwezig zijn en de truck bij thuiskomt bij de douane is gecontroleerd. Op deze borg krijg je geen rente, met een bankgarantie wel maar deze garantie kost geld namelijk 1% afsluitprovisie en elk kwartaal 0,25% dus totaal kost het 2% per jaar en op een Duitse rekening krijg je niet veel meer rente. Nu moet ik vermogensbelasting betalen over de 8000 euro en als ik het overmaak naar de ADAC die het carnet regelen niet. Dus al met al is het lood om oud ijzer en storten we gewoon de borg.


De rest van de week zijn we samen naar de camperbouwer geweest. De truck staat in een hal en net boven de truck is een kunststof dakkoepel waar licht door komt maar ook de signaal voor onze schotelantenne. Dus heerlijk geslapen 's-nachts en na de arbeid aan de truck nog tv kunnen kijken ook. Na het arriveren bij expeditievoertuigen eerst de watertank gevuld met 275 liter water en daarna ons bedje in gekropen. 's-Morgen vroeg op omdat Hugo tussen 8 en half 9 zou beginnen met werken. Om 7 uur uit bed en de kachel aangezet maar na 10 minuten ging hij uit met de melding dat hij oververhit was. Na het aanpassen van de uitstroomopeningen werkt hij nu wel perfect. We konden de uitstroomopeningen namelijk dichtzetten en als ze niet helemaal openstonden wordt hij te warm. Ik heb nu de klepjes verwijderd zodat ze niet meer dicht gezet kunnen worden.
De wielbakken moeten worden voorzien van een laag tectiel.

Na een likje verf weer zo goed als nieuw.


Susan is als eerste begonnen om de wielbakken en de cabine onderkant te schilderen met body protector. dit koste de nodige tijd omdat die rommel zo dik en stroperig is. Ik zelf ben bezig geweest om in de voorbumper 2 camera's in te bouwen. Dit om aan alle 2 de zijkanten langs de truck te kunnen kijken. Hugo heeft ondertussen de luchthoorn gemonteerd deze zit ook mooi achter de bumper. De bumper is 15cm naar voren gekomen doordat de lier daar achter is gemonteerd. De bovenzijde van de bumper wordt voorzien van dik traanplaat zodat de voorkant weer mooi afgewerkt is Ik ben bijna een dag bezig geweest om 2 70mm2 kabels te trekken van de accubak naar de lier. En een 450 amp zekering plus een 200 amp zekering gemonteerd. De 450 amp zekering is voor de lier en de 200 amp versie is voor de hydrauliek van de steunpoten. Ook heb ik een hoofdschakelaar gemonteerd om de lier uit te kunnen schakelen.
Vakwerk, de lier is door Hugo mooi in de bumper gemaakt, en als afwerking is er een dikke laag traanplaat gemonteerd.
Er is nu een soort treeplank aan de voorzijde.

Mooi afgewerkt, onder de traanplaat zit ook de luchthoorn.


Na alles aangesloten te hebben moest natuurlijk de luchthoorn even worden getest. Nou hij werkte prima, mijn oren hebben nog 5 minuten nagetoeterd. Er moesten nog 3 wartels door de cabinebodem worden geboord. Deze wartels zijn voor de kabels van de videocamera's en voor de 2 dikke kabels voor de stroom van de airco. Na het aansluiten van de airco moest hij worden getest en de vreugde was groot toen hij heerlijk en extreem koele lucht de cabine in blies. Hugo was bezig met het monteren van de reserve wielen achter op de laadklep. Vrijdag gaat hij hieraan verder en kan dit verhaal ook afgerond worden.
De montage van de reserverwielen

Even testen of het past, de grove installatie van de wielen is af.


Donderdag ben ik heel de dag bezig geweest om een kastje onder tegen de campervloer aan te maken. Het was eigenlijk maar 2 gaten boren in de bodem en het kastje met de sensoren voor het waterpas zetten van de truck vastschroeven. Alleen zat het op een plaats waar ik net niet bij kon. Na een slopende middag zat het eindelijk vast en is het ergste gebeurd. Morgen de koolmonoxide- en narcosegasdetectors monteren en de stroom voorziening voor de hydraulica en natuurlijk de bedieningsunit die daar bij hoort. Zaterdag rijden we naar huis om te gaan gourmetten in Veldhoven. We zijn uitgenodigd door de ouders van twee duikcursisten van ons voor een leuk en gezellig avondje.


Zondag ga ik de Quad halen en proberen we hem achter in Susan haar busje te krijgen met de rijplaten van de truck. Lukt dit niet moet ik 175 km rijden om bij de camper te komen met de Quad. Maar ook dat is geen probleem als het weer maar mee werkt. De Quad moet naar de truck om te kijken waar ik nog bagageruimte kan creëren in de garage.


Ik pas de site nu aan met mijn gsm** dus vandaar dat er geen foto's meegezonden worden maar dat maak ik volgende week wel goed, heb veel foto's gemaakt van de werkzaamheden. Volgende week blijf ik in de truck en gaat Susan de laatste werkweek in. vrijdag komt ze dan ook naar hier en gaan we samen nog een paar weken aan de camper werken. begin maart is alles dan klaar en verhuizen we naar Brabant om daar de camper te vullen met kleren enz enz en dan aftellen tot 31 maart. Ook heb ik nog even liggen denken hoe ik meer bagageruimte kon maken. Boven de generator is een ruimte van 70x70cm en dat 60cm hoog. Ik ga nu een soort tafeltje maken wat over de generator komt te staan en waar ik mijn gereedschapkoffers en lasapparaat op kan zetten. Natuurlijk wordt dit tafeltje ( met opstaande randen) vastgmaakt aan de vloer en demontabel gemaakt zodat ik nog bij de generator kan.


** Noot webmaster: Fijn dat aanpassen met de GSM, heel de pagina naar z'n grootje. AD sms-te mij om twaalf uur 's-nachts of ik het nog aan kon passen. Een ding is zeker, als hij mij dit nog een keer flikt mag hij het lekker zelf doen.....;-)Op de truck komen 4 camera's 2 achterop en twee in de voorbumper.
Deze worden nog diefstalveilig gemaakt door traanplaat


WE vonden toch dat we een raampje moesten hebben in de deur, zodat je mensen te woord kunt staan zonder de deur te openen.

100% waterdicht, een raampje uit een boot

De luchthoorn 170db herrie, lekker voor in india


De bus moet worden verkocht en dus moesten de stickers er af, 1 volle dag per kant !!!


Net achter de cabine komen 2 tankhouders, 1 voor olie en 1 voor brandstof voor de quad


de rommel na een dagje leven in de camper.


Susan geniet even van een kleine pauze


Deze steunpoten moeten  nog worden gemonteerd


Dit creatieve hoogstandje is Katrien, de vrouw van een belgisch stel dat ook op weeldreis gaat.


En dit is hun truck.


De week van 22 februari.


Deze week ben ik alleen in Eibergen, Susan moest nog een weekje werken en die komt vrijdag naar hier.
De Quad ging gemakelijk in de bus dus heb ik niet de 175 km hoeven rijden.
Ik heb de Quad klaargemaakt oa een bagagebak, sloten en de navigatie houder gemonteerd. De bagagebak was eigenlijk iets te hoog, de garage is 120 cm maar de deur 117cm en de quad met bak 119. Nu kon ik twee dingen doen de deksel van de bak afneembaar maken of met een spanband de vering van de quad intrekken zodat hij lager word.Ik heb andere scharnieren gemonteerd zodat ik de deksel die 6 cm hoog is te verwijderen als hij open is. Nu kan hij de garage in.

 

Ook sloten op de bagagebak voor gemaakt en een afneembare navigatie houder. Eerste mooi gemonteerd maar dom dom dat ding stak 10cm boven het stuur uit en kon de quad niet meer de garage in. Ook een sigarettenaansteker plug gemonteerd voor 12v en dat is natuurlijk voor de navigatie.


Vandaag boodschappen gedaan met de quad ik moest reserve lampen en div schroeven, ringen, enz enz assortimenten mooi in afsluitbare dozen zodat ik straks alles op gebied van montage materiaal bij me heb. Toen ik weg wilde rijden sloeg de quad af en niks werkte meer, zelfs het display deed het niet meer. Binnen bij de onderdelen zaal een spanningsmeter geleend en even zitten meten en gruwelijk gebaald. Na tien minuten zag ik een dodemansknop een hoofdschakelaar om de quad uit te schakelen en die had ik tijdens het sturen ingedrukt. Domdomdomdomding. Knopje drukken en het werkte weer.

 Ook nog de 4 100 watt verstralers aangesloten en de spiegels die susan had geschilderd weer terug gezet en goed afgesteld.


Ik wilde twee jerrycanhouders monteren tussen de cabine en de bak om olie en koelvloeistof mee te nemen. Deze heb ik netjes gemonteerd waarbij de ene erg hoog zit omdat er tussen de cabine en de bak nog een luchtfilterslang zat. Misschien iets minder mooi maar wel effectief met ruimte omgaan.

 


Hugo had nog een nieuwe bladveer liggen en aangezien die nog wel eens willen breken heb ik die overgenomen. Normaal zijn het een stuk of 7 veren maar alleen de bovenste 3 gaan wel eens kapot. Ik heb dus de bladveer gedemonteerd en neem alleen de 3 bovenste veren mee om gewicht te sparen.

 Hugo is er zaterdag en zondag weer om de reserve wielen verder te monteren . Ik ga nog de 2 camera’s monteren en aansluiten, totaal komen er 4 camera’s op die via een quad op een monitor hun beeld geven.de camera’s zijn overdag kleur en s’avonds zwart/wit en schakelen ze over op infrarood zodat ik s’nachts ook nog een goed zicht heb .


Ook had ik een kleine compressor gekocht om de auto op druk te zetten. Een truck remt op lucht en via een ingebouwde compressor worden de ketels gevuld. Na een paar dagen is de druk weg en moet de motor 10minuten lopen om druk op te bouwen maar dit is geen optie op een camping bv. De mensen worden vergast dus kan ik via een 220v compressor de boel snel vullen met lucht. Ik wil nog een extra serviceluik maken waar de compressor achter komt te zitten en ook een uittrek lucht haspel zodat de slang netjes opgeborgen kan worden. De compressor is half gesloopt, de tank is verwijderd en alles wat niet nodig is is er af gehaald .

 


Wat moet er nog gebeuren???

De steunpoten monteren en een paar alarm contacten op de bagagebakken de camera’s aansluiten en dan inladen en gaan.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2007-02-05 (14597 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.29 Seconden