Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
december 2006
Nog iets meer dan 3 maanden te gaan
3 december 2006

Eerst even dit:
Wisten jullie dat In die Romeinse tyd (ongeveer 700 v.C.) december niet de laatste maand van het jaar was???
Februari was de laatste maand van het jaar, waarom zouden ze dat hebben veranderd?


Deze maand weinig gebeurd maar toch even een update om de site levendig te houden.

Zaterdagavond lekker gegeten en gezweten in de Sauna in Geldrop. Even tot rust komen en goed eten want dat was eer heel de week bij in geschoten.

Zondagmorgen eerst lekker naar de sportschool geweest om de overtollige kilo's er af te trainen. We sporten in de Philips klokkentoren bij Basic Health Fitness. Lekker goedkoop (nog geen 6 euro per week) en alles wat je nodig hebt om lekker te sporten is aanwezig. Moe maar voldaan terug naar huis gelopen en na een zak snoep naar binnen gewerkt te hebben in de auto naar de Quad. We hebben zelf geen ruimte om hem veilig neer te zetten dus moeten we elke keer een half uur rijden om bij de Quad te komen. Toen we uit de Auto stapte regende het een klein beetje maar ach we zijn geen watjes.!!!!

Dus op weg naar Hapert om even bij de schoonouders op bezoek te gaan. En wat denk je, het hield op met zachtjes regenen. We waren net onderweg toen het begon te stortregenen en wat kon er gebeuren mijn jas is waterdicht dacht ik maar helaas. Ik had een vest onder mijn jas aan en die voelde gruwelijk nat aan. Ook mijn telefoon die in mijn binnenzak zat was doorweekt maar gelukkig was het hoesje wel waterdicht dus de telefoon had het overleeft. En mijn portemonnee had een gewicht van een kilo gekregen en niet van het geld maar van het water. Dus mijn geld stinkt niet want het is nu gewassen. Onderweg ook nog even kennis gemaakt met de aërodynamica van de vrachtwagens, elke keer als er een tegenligger aan kwam die groot en hoog was kreeg je een klap van de rijwind die deze opwekken. Het leek wel of ze met een plank je van de weg af sloegen. Ik heb nooit geweten dat wind je zo een klap kan geven.

Om 6 uur bij de Bamboe inn in Hapert nog even buffet gegeten. Dit buffet is echt een aanrader voor 18,50 kun je zo veel eten als je wil. Sushi, japans, chinees, thai's, indonesies noem maar op. En toen de natte kleren weer aan en terug naar mijn broer. Maar gelukkig was het droog en kon de jas door de rijwind lekker drogen.

Verder deze week de boekhouding gedaan van de duikschool en wat bleek ik had het hele jaar nog niks in de computer ingevoerd dus was het een hele brok.

Donderdag avond de examens afgenomen van Medical en Oxygenprovider. En iedereen is geslaagt dus hebben we weer iets om te vieren. De cursisten waren tevreden en ik kreeg zelfs een lekker flesje wijn als dank.

Nu is het vrijdag en vanavond gaan we nog een stukje rescue doen van half 8 tot 10 en daarna op tijd slapen want morgen is Susan jarig. We gaan zaterdag naar de winterefteling. Susan wilde dat graag vor haar verjaardag. er is een musical van Annie in de Efteling. Dus regen of geen regen, het zal voor ons wel droog blijven.

Zondag vieren we haar verjaardag bij haar ouders omdat we weer bezig zijn met de laatste overhuizing voor onze reis. Susan haar broer Jan heeft namelijk een huisje in Hapert gekregen en aangezien hij onze complete inboedel heft gekocht gaan wij tot maart daar met zijn 3en wonen. De 14e krijgt hij de sleutel en ga ik alles overhuizen zodat we straks helemaal uitgerust aan de reis kunnen beginnen. We waren al bang dat hij het huis pas de laatste weken voor vertrek zou krijgen en dan zou het stressen worden.

Dinsdag 12 december ga ik naar de Camperbouwer waar de camper opgeslagen is om de boiler leeg te maken zodat alles winter klaar is. Ook moet er nog het een en ander aan gelast worden (de reservewielen steunen enz) zodat ik meteen alle accu's op die van het alarm na losmaak om schade door het lassen te voorkomen. De camperbouwer (Hugo) gaat van 15 december tot 15 januari naar Marokko zodat het werk dan even stil ligt. Eind januari gaan we dan er nog even tegenaan om de laatste afwerkingen en klusjes te doen. En dan is het aftellen tot 31 maart.

Ook heb ik deze week de ziektekostenverzekering per 31 maart opgezegd en dat zowel van mij als van Susan. We hebben een Globetrotterverzekering afgesloten die voor 2 jaar ongeveer 1700 euro pp kost. Deze dekt alles zelfs de ziektekosten als we 3 weken in Nederland tussentijds op bezoek komen. We willen namelijk vanaf 2008 elk jaar een week of 3 VAKANTIE vieren in Nederland. Om even de Familie te bezoeken en te kijken hoe groot de kids geworden zijn van de broers en zussen.
En om Zuurkool met worst te eten of een frietje met een frikadel speciaal.

Wat betreft de dekking van de verzekering ook de rechtsbijstand en bagage is verzekerd. De verzekering komt van Elvia en als je hem via internet afsluit krijg je 10% korting. Na 2 jaar moeten we weer een nieuwe aanvraag doen en zijn we weer 2 jaar verzekerd. Aan het einde van de reis zijn we nog 2 maanden verzekerd tegen ziektekosten in Nederland en dan moeten we een basis verzekering afsluiten zoals iedereen.

Zaterdag 9 december 2006
Hiep Hiep Hoera....ER is er een jarig hoera hoera enz enz enz.

Susan is vandaag Jarig. eerst lekker uitgeslapen en om 11 uur richting de Efteling in Kaatsheuvel gereden. Eerst nog even een stop bij de Apie hein om wat drinken en broodjes te halen. 2 lekkere frikandellen broodjes voor Ad en Susan zag meer in een croissantje. Ook nog een paar halve liter flesjes cola light ingeslagen en we waren klaar voor de Efteling. Op de parkeerplaats aangekomen stonden we versteld van de grote aantallen mensen die naar de ingang liepen.
Misschien zou de efteling net als Eurodisney gewoon in de winter open moeten blijven, klanten waren er genoeg. Veel van de attracties waren open dus een dagje pret en pijn in de voeten van dat geslenter.


Op vele plaatsen in het park waren kampvuurtjes gemaakt waar op sommige plaatsen artiesten stonden te zingen. Normaal liepen we daar voorbij maar op een plaats stonden 4 negers O happy day te zingen .kippevel kreeg je er van zo goed waren ze. We zijn daar gestopt om alle liedjes die ze zongen af te luisteren. Ze zongen life en het klonk echt als of je een bandje hoorde gewoon top!!

Ook waren er op vele plaatsen houten blokhutten neergezet met erwtensoep, chocomel en meer apreski drankjes. Je had echt het gevoel dat je aan het apreskienen was in de sneeuw. Alles voorzien van oostenrijkse muziek.

Na de meeste attracties te hebben bezocht was het om half 4 tijd om het efteling theater op te zoeken voor de Musical Annie. 2 en half uur hebben we ons niet verveelt en heerlijk zitten genieten van de klanken en spel van Annie.Waarbij Ome willem (edwin rutten) de rol van de Multi miljonair speelde.

Om 8 uur nog wat kado's gekocht voor de kraamvisite, ik en susan zijn namelijk 2x oom en tante geworden. Luciene (mijn zusje) had een kleine gekregen en dar moesten we nog steeds langs en de broer van Susan had ook een lief klein murmeltje gekregen .We vonden 2 hele mooie lieve schildpadden van de Pandadroom, lekker zacht en kind bestendig.

Daarna op naar Hapert om Susan haar verjaardag af te sluiten bij de Bamboo inn. Het lijkt wel of we elke week dar heen gaan om lekker exotisch buffet te eten.

Na het eten nog even naar schoonvader en moeder voor wat gezelligheid. Vroeger baalde ik als een stier als ik bij schoonmoeder op bezoek moest, maar nu ben ik de gene die vaak voorsteld om naar mijn nieuwe schoonouders te gaan. Vroeger dacht ik dat schoonmoeders altijd @#&^%$@@! (censuur) waren maar nu weet ik beter.
Altijd gezellig en al valt ze van de trap en zit ze met een dikke enkel ze zal nooit klagen.

De ingang van de winter efteling, binnen in het park is alles in kerstsfeer compleet met lampjes, kerstballen enz.
Onze koets waarmee we door het park zijn gereden, incl nederlandse schone.
Nee helaas alleen kijken en niet meerijden jammer jammer jammerDe ingang en het Efteling theater vanuit de pagode 50 meter hoog in de luchtDe nieuwste atractie voor 2007. De Vliegende Hollander, een achtbaan waar je samen met 13 andere in een boot zit die de zelfde capriolen uithaalt als de Python, dus loopings, kurkentrekkers enz enz maar nu niet in een klein karretje maar in een behoorlijke boot.
De attractie zou dit jaar al geopend zijn maar hellaas waren er te veel aanloop problemen zodat ze nu wachten met de opening tot 2007.Alles was echt in kerststijl, je kon er skieen, schaatsen op een grote indoorbaan en zelfs langlaufen .
Speciaal voor de winterefteling zijn er diverse attracties bijgekomen.
Op de Piranja (waterbaan), de Python en de houtenachtbaan was alles open.Zelfs in de winter blijft dit fanatieke personeelslid, wat al mer dan 50 jaar in dienst is bij de efteling, zijn werk doen, weer of geen weer holle bolle gijs blijft roepen ..... Papier Hier...... en zelf dankjewel komt er zonder bibbers uit en elke keer weer met volle fanatiekheid .

Op vele plaatsen waren kampvuurtjes gemaakt en bij vele van deze vuurtjes stonden artiesten te zingen.
Normaal liepen we gewoon dor maar deze keer kreeg ik kippevel toen we langsliepen.
1 zanger en 3 zangeressen aan het taaltje te horen uit de usa zongen de sterren van de hemel.
Life en zonder geluidsmixer kwam er een berg geluid uit.
Ze hadden wel een klein microfoontje en maakte gebruik van de boxen in de lantaarnpalen van de efteling .
Ik heb zelden kippevel maar dit was super, ze zongen oa O happy day uit de film sisteract.
en diverse andere platen uit het soul tijdperk.
we hebben alle liedjes afgewacht, de ene nog mooier dan de andere en dat life gezongen zonder echt veel technische hulpmidelen
Dit waren echte rasartiesten en zouden eens met idols mee moeten doen.
Het Eftelingtheater waar de Musical Annie speelde. Dit was echt een aanrader, ik ben eigenlijk niet zo een musical man. Ik ben een keer naar Saterday Night fever geweest en dat was mijn muziek, uit de tijd dat ik op stap ging. Eind jaren 70 was ik Dj in vele disco's in Eindhoven en voor die muziek heb ik altijd een zwak gehad.
Nu ben ik ouder en vind bijna alle muziek mooi, het hangt af van de plaats en stemming wat ik nu leuk vind. Eigenlijk heb ik geen specifieke muziek smaak, soms luister ik naar de soul muziek uit de jaren 70 en 80. Soms de Eagels, onze Andre of Frans eigenlijk vind ik alles wel leuk. En in de disco's en kroegen speelde ik alles wat het publiek wilde horen.

Iedereen heeft de Film Annie wel een keer gezien, dus ik ook. En toen ik klein was bij het zien van die film wel eens een stiekum traantje weggepinkt .In de Musical Annie wordt life gezongen en zelfs het orkest is in de orkestbak aanwezig. Dit was echt super gaaf en ik was meegegaan voor Susan maar ik had dit voor geen geld willen missen.
Tijdens het optreden dacht ik aan vroeger, Ome willem (edwin Rutten) deed namelijk ook mee ik wachte elke keer op "deze vuist op deze vuist enz enz" maar hij was toch volwassen geworden en hield zich strikt aan zijn rol van Multimiljonair.

Dinsdag ga ik naar Expeditievoertuigen om de camper winterklaar te maken dus dinsdag meer updates.

Dinsdag 11 december 2006
Vanmorgen vroeg vertrokken richting Eibergen. Ik was de laatste keer vergeten om de boiler leeg te maken en zonder hem leeg te maken overleeft hij de winter niet.
Dus op pad gewapend met een duikpersluchtcilinder en drukregelaar (1e trap). Bij aankomst direct de waterleiding van de boiler losgemaakt en er via de persluchtcilinder druk op gezet. Na een kwartier waterspugen hielden de kranen op met het geven van water en was dat hoofdstuk ook afgewerkt. Daarna nog even alle accu's losgemaakt om hem lasklaar te maken, dit ivm het monteren van de reservewielen achter op de laadklep. De laatse keer dat ik de hoogte van de achterbumper had opgemeten was dit 73 cm en volgende de apk mag dit maximaal 70cm zijn dus moest er ook nog een extra profiel onder de bumper worden gelast. Donderdag wordt hij apk gekeurd en moet dit kloppen.

Woensdag kreeg ik een telefoontje van Hugo (de camperbouwer) en kreeg ik te horen dat het laswerk niet hoefde , de bumper lag 69 cm boven de grond dus royaal binnen de normen. Ondertussen waren er nog wat dingen aan de camper veranderd, oa airco op het cabinedak en de hydrauliek unit voor de steunpoten. Door het gewicht van deze units was lassen overbodig.

Vrijdag 15 december 2006
Vandaag begon de laatste volksverhuizing, Jan de broer van Susan had een huisje gekregen in Hapert en omdat hij onze complete inboedel heeft overgenomen zouden wij nog een keer overhuizen.Omdat ons huis behoorlijk groot was hebben wij in ons oude pand een ruimte mogen gebruiken voor opslag tot maart 2007. We waren tijdelijk verhuist naar een heel klein appartementje zodat drie kwart van onze spullen nog in het oude pand waren opgeslagen. Dus vandaag samen met Jan en Ome Frans eerst eens begonnen om al de spullen in ons oude pand over te huizen naar Hapert.

Er lag nog post bij de nieuwe eigenaar van ons ex pand en daarbij zat een brief van de justitieel incasso bureau. Op 28 november was er in de bus van Susan te hard gereden in de buurt van Arnhem. Susan bleef volhouden dat ik te hard had gereden, Susan had nog nooit een bekeuring gehad dus moest ik het wel zijn geweest.....
En als Susan iets vind is ze niet van die gedachten af te brengen. 28 november ben ik naar drachten geweest en heb de camper gestald in Eibergen en Susan heeft mij daar 's-avonds opgehaald....... dus toch Susan die te hard had gereden (gelukkig).

Zaterdag 16 december 2006
Vandaag hulp gekregen Van Ben die een busje met laadklep had.. dit was super we konden nu met 3 bussen overhuizen zodat we maar 2 keer hebben moeten rijden.
Ben bij deze Super bedankt voor de hulp, zonder Ben hadden we de wasmachine nooit omhoog gekregen!. Ik had geprobeerd om dat zware kreng te tillen en spontaan schoot het in mijn rug. Dus uitgetilt, maar na een uurtje was de pijn weg en kon ik er weer vol tegenaan.

Tot nieuwjaar komen er geen update's meer ivm het ontbreken van internet. de Internet aansluiting komt de eerste week van januari dus tot dan.

Groetjes en maak er een leuk uiteinde van zonder goede voornemens want die komen toch niet uit.

31-12-2006
De laatste weken van dit jaar hebben we besteed an onze laatste overhuizing deze keer naar Hapert. Het huisje is ingericht en we kunnen weer lekker tv kijken en genieten van een beetje muziek. We kwamen van een behoorlijk groot huis met 400m2 bedrijfsruimte dus we hadden in al die jaren veel te veel bewaard, als je de ruimte toch hebt bewaar je alles. Nu hebben we een redelijk huis (wat formaat betreft) of eigenlijk Jan de broer van Susan. Hij heeft al onze inboedel overgenomen zodat we nu gewoon nar onze eigen tv kijken en op onze eigen bank zitten.Wij wonen dus de laatste 3 maanden bij hem in huis. Best wel raar dat je dat over 3 maanden allemaal achterlaat.

Opslaan van de meubels had geen zin je betaald 300 euro per maand en als je dan 60 maanden wegblijft kost het je dus 18000 euro. Als we over 5 jaar terug komen (als...) is het plasma scherm, mediacenter en de stereo toch antiek. Dus beter om straks alles nieuw te kopen. Ik merk ook dat ik langzaam maar zeker veel minder materialistisch wordt, we zijn in de camper van alle gemakken voorzien maar ik denk dat we al die luxe elke maand minder zullen gebruiken. Je leeft veel meer buiten en hebt andere bezigheden.


We hadden een badkamer waar de koningin nog jaloers op zou worden maar ik was me net zo lekker schoon in de kleine badkamer (zonder bad) die we nu hebben.
Hoe raar het ook klinkt ons super huisje met bedrijshal, zwembad enz enz wat we hadden mis ik niks. En elke keer als we een weekendje in de camper slapen voel ik me echt thuis, veel meer thuis en op mijn gemak in al de luxe die we hadden.

Ik had een cursus Thai gekocht een dikke map met 4 cd's deze cursus bestaat uit 2 delen een voor beginners en een voor gevorderden dus hebben we tijdens de reis onze handen vol. Ik heb vroeger al een keer een cursus gevolgt en ga me nu verder verdiepen in de taal en het schrift. Voor Susan is het helemaal nieuw dus dat wordt zweten !!


Ook heb ik vandaag via internet de cursus Spaans en Portugees besteld zodat we straks in Zuid Amerika ons ook verstaanbaar kunnen maken. Ik heb nu internet via mij telefoon wat ik al;s modem gebruik, zodra we aangesloten zijn op de kabel zal ik wat foto's op de site zetten.

Laat ik vast even alle mensen die dit lezen de beste wensen toewensen voor 2007 en laten we hopen dat iedereen een heel gezond en gelukkig jaar tegemoet gaat.

Na 15 januari gaan we weer aan de camper werken om de laatste dingen af te maken en dan volgen er weer updates

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2006-12-08 (12104 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.21 Seconden