Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
De route

Op zaterdag 31 maart 2007 houden we een afscheidsfeest van half 2 's-middags to een uurtje of 5. Na van iedereen afscheid te hebben genomen vertrekken we naar Duitsland waar we zullen overnachten.

Zoals het er nu voorstaat gaan via Munchen naar Wenen (Oostenrijk) naar Vols in Tirol. Susan heeft daar familie wonen waarvan we afscheid willen nemen voor dat we de lange reis van vermoedelijk 5 jaar gaan maken. Via de Brenner autobaan zullen we Italié binnenkomen of meer binnenkruipen want de DAF is geen berggeit!.

Na heel Italie te hebben bekeken  gaan we via Brendizie met de boot naar Griekenland. We konden ook door Albanie of Bulgarije maar op een of andere manier trekken die landen ons niet. En als ik de verhalen van de andere wereldreizigers lees is het altijd een hoop ellende om deze landen zonder kleerscheuren of frustratie doordat iedereen geld van je wil  door te komen .

Vanuit Griekenland gaan we naar Turkye een land waar ik vroeger ben geweest en waar ik ineens een hele andere kijk op de Turken heb gekregen. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij en het land is super mooi.

In Turkye vragen we de Visa's aan voor Pakistan en Iran. Als we dan begin augustus de grens met Iran passeren knijpen onze vrienden en familie hun billen bij elkaar. Van horen zegen weten zij dat dit een gevaarlijk land is......... Wat betreft het gevaar moet ik zeggen dat na verhalen van echte wereldreizigers aan te hebben gehoord het best wel meevalt. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij en het land is mooi om te zien en goed te bereizen.

Als je 's-nachts een achterbuurt in Amsterdam inloopt vraag je ook om moeilijkheden 95% van het land is veilig en we proberen natuurlijk om die 5% te omzeilen.

Begin september zullen we grens met Pakistan overgaan waar we een maand blijven om het visum voor India aan te vragen. We hopen een visum voor 6 maanden te krijgen omdat anders ons tijdschema voor china in de war wordt geschopt. Ook willen we vanuit India nog een maand door Nepal rijden maar ook dit hangt af van de spanningen in dat land. Het probleem is dat Myamar (Birma) geen buitenlandse auto's binnen laat anders zouden we via dit land naar Thailand kunnen rijden.

De enige 2 optie's zijn om in Bangladesh of India de boot te nemen naar Singapore of over land via China/Tibet naar Vietnam of Laos te rijden. Voor China is een hele papierkraam nodig om het land binnen te komen met eigen vervoer. We moeten oa heben :

Een Chinees rijbewijs
- Chinese nummerborden
- Een soort passpoort vor de auto (Carnet de Passage) maar dan speciaal voor China.
- Een verplichte gids die ons in de gaten houd en eigenlijk alleen een tolk is.
- Chinese autoverzekering
- Wegenbelasting
enz enz.

Dit kost gemiddeld  8000 euro voor 45 dagen. Met dit bedrag ben je er nog niet want de gids moet ook slapen en eten en dat moet de toerist betalen. En natuurlijk hebben wij ook nog een berg geld nodig voor eten en brandstof. dus al met al DUUR maar de overtocht met de boot kost ook een 3000 euro en dan moeten wij nog 2 tickets hebben omdat de boot alle de vrachtwagen meeneemt.

Dus we zijn aan het beraden wat we gaan doen. Ook omdat we niet onbeperkt in een land kunnen blijven en dus in mei of juni in China zouden zijn. Nu willen wij eigenlijk liever in de zomer Juli/augustus door China rijden. Als we naar Sri Lanka gaan en dan weer naar india moet dit kunnen. 

Na China en Tibet gaan we naar Laos, Thailand, Cambodja, Vietnam, Laos,  Thailand, Maleisië, Singapore, Java, Sumatra, Balie, Lombok en dan naar Australie en Nieuw Zeeland. En vandaar met de boot naar Zuid-Amerika om vervolgens naar Canada te gaan. Na Canada willen we indien de financieën meewerken nog naar Noord-Amerika reizen. Hoe de rest van de route er uit ziet weten we nog niet.
"Maar we gaan nog niet naar huis nog lange niet, nog lange niet enz enz enz"  
 • Oostenrijk
 • Italie
 • Griekenland
 • Turkye
 • Iran
 • Pakistan
 • India
 • Singapore
 • Maleisië
 • Thailand
 • Cambodia
 • Laos
 • Vietnam
 • China
 • Nepal
 • Thailand
 • Maleisië
 • China
 • Mongolie
 • Rusland
 • Finland
 • Noorwegen
 • Zweden
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Nederland om even bij te tanken en dan weer verder te reizen.
 • Zuid-Amerika
 • Canada
 • Noord-Amerika

   

  We willen 31 maart 2007 vertrekken en we hebben geen eindtijd dus wie weet 3 jaar, 4 jaar, 5 jaar ??? wie zal het zeggen.

  We gaan via Duitsland naar Oostenrijk dit doen we gewoon over de snelweg, dus niks toeristische route maar recht toe recht aan. In Oostenrijk blijven we enkele weken om even de accu's van ons zelf op te laden zodat we uitgerust aan de grote reis kunnen beginnen. De eerste paar dagen vermoedelijk op camping Schloss Fernsteinsee, deze camping ligt aan een heel mooi meer midden tussen de bergen.  Waarom vermoedelijk? De camper is bijna 8 meter lang maar dat is geen probleem, de hoogte van 3,70 m kan wel een probleem zijn om de camping op te komen. Maar wat we er van kunnen herinneren moet het kunnen.
  .

  Daarna gaan we even op de koffie bij een tante van Susan die in de buurt van Innsbruck woont. Op deze manier kunnen we ook meteen afscheid nemen voor enkele jaren.

  Daarna door naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Dit doen we via enkel bergpassen om de vrachtwagen te testen, dit zijn wel mini passen in vergelijking met de passen die we tegen gaan komen in Nepal en Tibet. In wenen willen we alle hoogtepunten bekijken zoals het opera gebouw, het kasteel van Schonbrunn en het raadhuis van Wenen.

  Na de 2 of 3 weken Oostenrijk gaan we via Zuid Oostenrijk naar Italië. Hier blijven we ongeveer 6 weken waarbij we oa Venetië bezoeken, de stad die beroemt is om zijn gondels en zijn kanalen.
   

   

  Rome waar we oa het mooie colosseum bezoeken.


  Een van de bekenste bouwwerken in Rome is het colloseum. Met de bouw werd begonnen in 79 na christus door Vespasianus en een jaar later werd het al geopend. Het was gebouwd op de plek waar een kunstmeer lag in de kern van het huis van Nero, Nero de tiran die de Romeinen veel heeft afgenomen. De openingsfeesten duurden maar liefst 100 dagen.

  Pompei:
  Na Rome is de stad Pompeï de meest bekende Romeinse stad. Dat komt omdat deze stad in 79 na Christus door een uitbarsting van een vulkaan onder as bedolven werd. Zodoende is er veel bewaard gebleven van deze Romeinse stad, want later hebben archeologen de stad weer opgegraven. De vulkaan staat er natuurlijk nog steeds. Het is de Vesuvius.  Aosta:
  Aosta in het noorden van italie.


  Pisa:
  Pisa is natuurlijk bekent van zijn scheve toren


  Italië is groot genoeg om er 6 weken te vertoeven, we zullen de rest van de steden die we gaan bezoeken nog even een verrassing laten. Tijdens onze reis kun je op de website zien waar we zijn en maken we van elke dag een leuk verslag met foto's.

  Vanuit Brendisië of Venetië (Italie) gaan we met de boot naar Griekenland. We hadden ook via het Oostblok kunnen gaan maar op een of andere manier trok dit ons niet en via de boot zijn we in een dag in Griekland.

  We zijn bezig om internet via de satelliet te regelen zodat we in heel de wereld bereikbaar zijn en elke dag ons verslag kunnen doorsturen.

  Kleine foto's in de vorm van thumbnails zetten we elke dag op de site en de orginelen sturen we via de post naar een vriend die ze thuis op het internet zet of we zetten ze op de site via een internet café. De prijs van mobiel internet is namelijk te hoog (6 euro per megabyte data) om alle foto's direct op de site te zetten.
       
 

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2006-06-21 (19505 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.07 Seconden