Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
2e helft augustus 2006
De kookplaat en kachel werken nu perfect
Een paar dagen is het rustig geweest met de update's. Dit komt omdat alles nu veel langzamer gaat, afwerking kost veel tijd.


Ik ben vanmorgen begonnen om de interne diesel tank aan te sluiten en de pomp voor de overheveling van de diesel vanuit de hoofdtank aan te sluiten.

Ik had de tankmeter aangesloten en die gaf vol aan en dat zonder diesel in de tank. Alles wer open moeten maken om een vlotter anders te monteren. En nu werkt het wel goed. Toen de pomp gestart en het werkte meteen de eerste keer, na 5 minuten was de tank vol en gaf de meter ook vol aan dus top!!!! Zoals ik al eerder had verteld is de interne dieseltank gemaakt omdat diesel bij extreem lage temperaturen problemen kan geven. Als het een keer 30 graden vriest (op de bergpassen in Pakistan en Iran) hebben we altijd 40 liter diesel op kamer temperatuur aanwezig  zodat de kachel en kookplaat en straks de generator altijd werken. Toen de verwarming gestart en hij gaf een foutmelding, dit komt omdat hij geen diesel kreeg. Elke keer als ik de verwarming startte zag ik in de leidingen dat de diesel stukje bij beetje richting de verwarming ging.

Toen hij geen foutmelding meer gaf hoorde ik geen ventilator lopen dus dacht ik dat de verwarming niet werkte. Maar wat bleek, de temperatuur in de camper was al zo hoog dat de verwarming heel zachtjes stond bij te verwarmen. Er kwam een heel klein beetje warme lucht uit de verwarmingsroosters. Hij werkte dus 100%.

Toen de kookplaat aangesloten op de diesel tank. Na een paar minuten was ook daar de diesel aangekomen en hij werkte meteen 100%. Echt mooi hoe zo een diesel kookplaat werkt.

Toen nog even een lader gekocht voor de startaccu's, koste wel 300 euro maar is klein, licht en laad toch met max 14 ampère. Dus als we ergens langer staan hebben we altijd volle start accu's.

Ik ben vandaag ook een soort vinyl tegels uit wezen zoeken voor de camper. Het wordt licht blauw/grijs met blauwe spikkels. Dde tegels komen vast te liggen behalve op de plaatsen waar de vloer er uit moet kunnen om bv bij de accu's te komen. Vrijdag aanstaande komen ze de tegels leggen. Zelf krijg je ze nooit mooi er in dus de vakman erbij gehaald. De tegels komen van een oude bekende , Scheepers Interieur, Schootsestraat 89, 5616RC, Eindhoven.


Dit was nog een foto van de 16e, de 50mm2 kabels van de dynamo naar de meterkast gana onder de auto door in 2 afzonderlijke pvc-pijpen van 32mm de min en de plus door een aparte pijp.De badkamer ook nog even afgewerkt, moet alleen  nog een kabel voor de led spotjes in de douche aangesloten worden en het douchegordijn moet ik nog monteren.
Als ik dan nog de naden van de kunststof panelen afkit is de douche klaar. Moet nog wel een wc rolhouder en spiegel monteren maar dat is zo klaar.

De kraan is gaaf, hand er onder houden en hij gaat aan, hand weg en hij stopt. Dit spaart water. Anders moet je de kraan opendraaien en pas na een seconde of 4 zit je hand er onder en als je hem dicht moet zetten duurt dat ook even.

De laatste dagen heb ik geen spanning gebruikt van buitenaf en draait alles op zonne-energie. Vandaag heb ik meer als 4kw uit de zon binnengekregen. Misschien was meer mogelijk maar ik heb niet meer verbruikt. Ook de zonneboiler werkte perfect, het water was opgewarmd tot 55 graden en dat met het beetje zon.Als laatste heb ik nog 2 tl-buizen gemonteerd in de keuken zodat we daar genoeg licht hebben.


20 augustus 2006
Vandaag de camper leeggemaakt, dat wil zeggen alle gereedschap en onderdelen die los in de auto lagen er uit gehaald en toen gestart. Hij startte direct, niet slecht als je bedenkt dat hij al weer maanden stil staat. het duurde 5 minuten tot de luchtketels gevuld waren met 6 bar druk. Na een week stilstaan is de druk weg en moet hij die weer opnieuw opbouwen.

het was even onwennig de tractor... Het eerste wat me opviel is dat hij goed stuurt, perfect remt en goed schakelt. En het tweede dat hij niet echt vlot is. Ik weet ook zeker dat we in de bergen nooit achter in de file zulle staan. Maar wel een file veroorzaken, en altijd voorop in de file rijden.11 ton op gang brengen met 153 pk kost even tijd.

Ik ben naar Maarheeze gereden naar een broer maar helaas was hij niet thuis. Even nagevraagd en hij zou bij zijn dochter zijn in Budel Dorplein. Dus even daar heen gereden, maar helaas ook niemand thuis.

Ik begin de DAF te waarderen hij rijd echt super lekker , wel een hoop herrie maar dat isoleren we nog wel. Alleen ging het laadstroom lapje branden en dat moet ik even oplossen. Ik heb een speciale laadstroomregelaar besteld die ik straks ook met de groter dynamo kan gebruiken.

Een paar keer even gestopt langs de weg in de blubber en bij het wegrijden merk je daar niets van , lang leven de DAF. Ik had vandaag ook nog een 24v 15 amp lader in de hangkast geïnstalleerd zodat we altijd de startaccu op kunnen laden als we ergens een lange tijd staan.

Vanavond nog even de douche afgemaakt, douchegordijn geplaatst en de wc-rolhouder en wc borstel opgehangen. Morgen ga ik proberen om het plafond in de keuken te plaatsen en dan ben ik een heel eind in de goede richting.

Al met al was het een leuke dag , ben alleen aan rust toe maar over 2 weken naar zeeland en een week later naar Oostenrijk met de DAF.

21 augustus 2006Vandaag een deurtje gemaakt om vanuit de camper in de garage te komen. Het is erg klein en je moet behoorlijk wringen om er door te komen maar het werkt. Ook een begin gemaakt met het laatste stukje plafond in de keuken. En een blokkering gemaakt op de lades van de badkamer. Dit om te voorkomen dat de laden opengaan tijdens het rijden.

Vanavond hebben we de compressor die een paar honderd kilo weegt ingeladen in de garage. Toch handig zo een laadklep, de quad weegt straks ongeveer even zwaar dus was een goede test. De compressor uitgeladen bij Duikcentrum Eindhoven, dus weer lekker gereden in de DAF. Morgen ga ik het bed monteren en het laatste stuk van het plafond maken.


22 augustus 2006Een blik in de slaapkamer. Op deze veren die werken als een lattenbodem komen 2 matrassen van 80x200. Dit zijn de matrassen van de bokspring waar we nu op slapen.
De slaapkamer is nu dus afOm in de slaapkamer te komen moeten we met de trap net als thuis..... Onder het bed is de garage van 200x160x120 dus best wel groot. Hierin past de Quad en 2 fietsen

De garage wordt nog voorzien van isolatie waarover aluminium traanplaat komt te liggen. De garage is gasdicht zodat geen vieze benzinedampen de slaapkamer in kunnen.
Via de laadklep kunnen de quad en fietsen dan de garage in.

Omdat we een airco in de cabine op 24v hebben, en bijna 900 amp/uur accu's als huisaccu hebben en ook nog de startaccu moeten laden was de toch al behoorlijke dynamo van 24v 85 amp te klein. Er komt nu een 150 amp dynamo in die bestuurt wordt door een digitale spanningsregelaar. Deze regelaar kan werken in combinatie met de zonnepanelen. De oude regelaar kon dit niet. Als de zon kwam en ging en weer kwam enz ging de overspanningsbeveiliging van de dynamo in protectie en werd de accu niet meer geladen.De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar het plafond met veel hoeken en rondingen zit er nu toch helemaal in.
 25 augustus 2006
Vandaag om 8 uur moest ik paraat staan omdat de stoffeerder rond 8 uur bij ons zou zijn. om kwart over 8 werd er gestart met het leggen van de vloer, er zijn 20 tegels van 50x50cm gebruikt om het kleine vloertje te leggen. Eerst wilde ik laminaat leggen maar de vloer moet in delen uitneembaar zijn om bij de accu's te komen of om een lek te repareren van een van de slangen. Dus werden het vinyl tegels. Om 2 uur was het klaar, het duurde zo lang omdat het helemaal vol zat met hoekjes en rondingen. Ik zelf ben toen begonnen met het aanbrengen van aluminium hoeklijsten. Ook heb ik de digitale laadstroom regelaar getest en hij werkt 100%

Toen op en neer naar van de Borne watertechniek om snelkoppelingen te halen om straks een slang aan te kunnen sluiten om de vuilwatertank leeg te kunnen maken.
 
Toen de matrassen er in en even proefgelegen, het ligt heerlijk net als thuis. Vannacht gaan we slapen in de camper omdat we morgen de bedbodems naar hapert moeten brengen en de matrassen moeten toch de camper in. In ons nieuwe huisje is alles al klaar en kunnen we zo in.

We hebben nog een paar dagen om alles in orde te maken donderdag is de laatste dag hier. Ik zal de luxe echt niet missen. Morgen verder met de afwerking en ga ik de schotel aansluiten zodat de tv ook werkt.

Vandaag is Johan geweest ( een kennis van de duikschool) om de maten op te nemen van de garage. Hierin komt eerst 2cm isolatie en daaroverheen een bak van aluminium traanplaat zodat de vloer water bestendig word. De wanden worden ook voorzien van traanplaat zodat alles er gelikt uitziet en tegen een stootje kan. Ook moest er een oplossing komen voor de laadklep, als hij omhoog is zit er een gleuf van 13 cm tussen de laadklep en de garage. Hiervoor heeft Johan iets bedacht, hij maakt van traanplaat een u profiel met daaroverheen een plaat die ik in de gleuf kan leggen zodat een stevige en gladde vloer ontstaat. Ook moeten er 2 oprijbalken komen omdat de laadklep 45cm van de grond stopt ivm de reserve banden die onder de klep worden gemonteerd. Ook moeten er nog een paar kastjes worden gemaakt voor de camera's, 2 achter op de camper, een voor en een recht om zijstraten in te kunnen kijken. Ook dit word gemaakt.

Als laatste zijn we naar Schepers interieur geweest om een gordijn te laten maken. De slaapkamer is af te schermen van de rest zodat de airco alleen de slaapkamer kan koelen en daardoor veel minder energie gebruikt, daardoor kan de airco heel de nacht aan op zonne-energie.

De laatste dagen heb ik geen 230volt meer van buiten aangesloten en draait alles op zonne-energie . Zelfs met dit weer.
De afwerking is in volle gang , ik wordt gek van al het aluminium verstekzagen.Een stoffeerder van Schepers interieur uit de Schootsestraat aan het werk, hij is 6 uur bezig geweest om de vloer te leggen door al die hoeken en rondingen maar het resultaat is TOP.
26 augustus 2006
Vandaag deel aan de camper gewerkt en deels de aanhanger gevuld met rommel voor de stort. En bezig geweest met het repareren van de achteruitrijdcamera van de bus.
Susan was naar hapert gereden om wat spullen bij haar ouders af te geven. Susan die altijd zeurt over mijn manier van rijden, reed nu dus de camera van de bus af. Dus die mag vanaf nu niks meer zeggen over mijn rijstijl..

alles is goed gekomen , de camera zit er weer op en werkt perfect.
Het afwerken van de zithoek, een hoekje verstekzagen en nog een, en nog een , en nog een, en nog een, en voor de afwisseling weer een hoekje verstekzagen. Ik  krijg er een verstek arm van. Mijn arm is al net zo scheef als de hoeklijsten. Maar het resultaat mag gezien worden.
Aan de linker kant van de zithoek is een best wel geinig lampje met een paar plankjes om het een en ander op te zetten. Ik had nog wel een lampje en de blauwe paneeltjes maar geen plankjes enz.. Dus even een uurtje aanklungelen en daar is ie een tweede verlichtingszuiltje aan de rechterkant. De rugleuningen van de lange zijde moeten nog opnieuw worden bekleed maar ze passen wel perfect.van deze kussens heb ik ook en par mooie hoekstukken , dus we gaan kijken hoe we die in de zelfde kleur kunnen krijgen als de kussens waar je op zit.Morgen nog even de tafel monteren en dan is de zithoek af.

De tafel is al klaar en staat te wachten in de garage.


Onze boekenkast is al aardig gevuld met boeken van alle landen waar we heen gaan, eigenlijk te vol, we hebben nog meer boeken maar helaas is de kast vol.


Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2006-08-18 (11894 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.20 Seconden