Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
25 juli 2013

Om half zeven is iedereen wakker. De geschatte aankomsttijd in Frederikshaven is kwart voor acht, dat heeft de kapitein gisteravond al omgeroepen, dus langzaamaan wassen we ons en kleden ons aan. Tien minuten voordat de eerste auto's van boord mogen roept de kapitein op dat iedereen naar de auto's moet vertrekken. Bianca moet op het laatst nog naar de wc, maar Ad loopt alvast naar de auto, want wij zijn de eerste die van boord gaan. Jammer genoeg is de navigatie van Susan nog niet wakker en lopen we aan de verkeerde kant van de boot het autodek op en kunnen we de camper niet vinden. Logisch, die staat precies aan de andere kant van de boot, dus snel de andere kant oplopen en net voordat Ad van boord rijdt kunnen wij ook instappen. Die gast had al een paar minuten naar Ad lopen zwaaien, maar gelukkig dat Ad nog even gewacht had en dat hij dus wel gewoon al naar de auto was gelopen, want anders hadden we de complete boot laten wachten met uitrijden! We hadden namelijk premium geboekt, dit wil zeggen dat je tot op de dag van vertrek de datum voor de boot kon wijzigen. Maar schijnbaar ook dat je als eerste op de boot gaat en dus als eerste er weer af.


Om acht uur hebben we al getankt en zijn we onderweg naar huis. Ondertussen dat we rijden doet Susan de broodjes alvast in de oven, zodat we straks kunnen ontbijten als we een paar honderd kilometer hebben gereden. De reis gaat voorspoedig tot we bij hamburg een uur in de file staan. het is mega heet buiten en de airco vind dat maar niks. De airco heeft heel de reis perfect gewerkt maar ik wist dat er eigenlijk te weinig koelmiddel inzat. dus bij heel lang gebruik en bij hele hoge temperarturen vriest hij dicht en koeld hij voor geen meter meer. We rijden een km of 20 harder dan de heenreis want we willen naar huis en dat merken we aan het vebruik. van 1 op 9,3 naar 1 op 7,5 maar dat heeft wel als voordeel dat we vannacht in ons eigen bedje slapen, heerlijk koel onder de airco. rond 8 uur rijden we eindhoven binnen. We tanken de camper vol en als we bij ons huis aankomen komen net Kim en Wendy, de dochters van Bianca en Marcel, aanrijden. we laden hun spullen in de auto en morgen zien we wel weer verder. Dan nog even paniek want mijn huissleutelbos is nergens te vinden maar gelukkig heeft susan een helder moment en vinden we ze in de camper.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2013-07-26 (1687 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.07 Seconden