Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
20 juli 2013

Op de camping langs de E 13

Tot 9 uur slapen we uit en als we wakker worden zitten onze buren al aan het ontbijt. De broodjes, die schaars worden gaan de oven in en het ruikt weer heerlijk. Ik lig nog even in bed het verslag te schrijven en de rest geniet van de zon. Dan ruimen de buren de caravan en tent op en maken hem alweer rijklaar terwijl wij ontbijten. 

Als we even onderweg zijn zien we in Suldal een ouderwetse zagerij, die door de waterkracht aangedreven wordt. Vernunftig gevonden, door de plank dicht te schuiven van de waterbaan loopt het water via het schoep en drijft de zaag aan. Als de zaag niet hoeft te werken dan schuiven ze gewoon de plank van de waterbaan open en het water valt dan gewoon recht naar beneden, terug in de beek, zonder het schoep te laten draaien.


We draaien de E134 op en de weg lijkt wel door alle tunnels  van Noorwegen te gaan. Een tunel daarna weer een paar honderd meter licht en dan weer een tunnel. Rechts kijken we over een groot meer en dan gaat de weg weer omhoog tot eenzame hoogte. Reden we eerst door dalen rijden we nu over de bergtoppen. In de verte zien we de skipistes en dan ineens sneeuw. Dus even stoppen voor een foto van Susan in de sneeuw. Hellaas heeft Marcel niet veel meegekregen van de route want door zijn rug is het beter als hi ligt ipv zit. We zien een klein zangwegetje en rijden daarin om bij een rivier uit te komen. Dit is een leuke plek voor een broodje zalm en wat tomatensoep.  We doen de afwas in de snelstromende rivier en vervolgen met pijn in ons hard richting Oslo. We stoppen bij een grote supermarkt en slaan weer wat eten, snoep en chips in en gaan weer op pad. Na een uurtje rijden zie ik een bordje telemark en daar zijn mooie oude sluizen. Schepen gaan daar via diverse sluizen een meter of 11 omhoog. We besluiten een omweg te maken en rijden richting Ulefoss. Het is maar 45 km omrijden en volgens de Capitool reisgids de moeite waard. Het laatst stuk is goed aangegeven en rond half 8 komen we aan op een grote, bijna verlaten parkeerplaats waar een Nederlands vw campertje staat. We parkeren de camper, maken even een praatje en gaan dan eten. Helaas zijn de sluizen al gesloten maar we staan wel eerste rang. Morgen kunnen we bijna vanuit de camper de boten bekijken die de sluizen in varen. Een prima plek waar zelfs een gratis douche en wc is.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2013-07-21 (1413 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.07 Seconden