Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
18 juli 2013

Donderdag 18 juli 
bij de Preikestolen op de camping 

We hebben goed geslapen maar wel eerst een gevecht tegen de fruitvliegjes gevoerd. Wat een klote dingen.  Vannacht stonden we erg zuidelijk en hier werd het in de nacht wel weer donker en dat is weer even wennen. Susan bakt broodjes voor het ontbijt en lunch en ik leeg de wc cassette. Net langs de camper is een afvoerput en omdat we een afzuigsysteem hebben op de wc hebben we geen chemie nodig en mag alle shit zo in het riool. Een paar keer hebben we wel chemie gebruikt, niet voor de stank tijdens gebruik, want door de afzuiging ruikt de wc niet, maar wel om de neus te beschermen van die gene die hem leeg mag maken (Ad dus). Met chemie zoeken we telkens een camperdump op en kwakken we hem niet leeg in het gewone riool.


De weg gaat 200km over b-wegen, dus slingeren we weer van links naar rechts en gaan we weer berg op en berg af. Hellingen van 13% zijn hier heel normaal! Dan wordt de lucht grijs en verdwijnen de bergtoppen in de mist en ja hoor het begint te regenen. Als we rond 16:30 een camping oprijden, die dichtbij de Preikestolen ligt schrikken we even van de prijs 60 euro voor 1 nacht is wel erg duur. Maar als je de enige camping bent in de hele omgeving, kun je vragen wat je wil. Iedereen gaat douchen, die zijn hier gratis. Ad besluit de douche in de camper eens uit te proberen. De douches op de camping zijn groter maar in de camper werkt de douche perfect. Aangezien we hier gewoon stroom hebben en het water ter plekke aan kunnen vullen kan Ad eindelijk eens onze eigen douche uitproberen. Heerlijk warm water komt uit de douche en door de verwarming, die buiten diesel ook op stroom werkt, is het heerlijk warm.

Vandaag was een reisdag dus buiten rijden, tanken en eten weinig te melden. We kijken nog twee films en gaan dan slapen. Volgens het weerbericht wordt het morgen middag zonnig en als het toch blijft regenen klimmen we zaterdag de Preikestolen omhoog.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2013-07-21 (1868 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.09 Seconden