Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
17 juli 2013

Vanochtend doen we het weer rustig aan, op ons gemak ontbijten, zorgen dat we voor vanmiddag ook nog broodjes en thee hebben, alles weer vastleggen en rijden maar. We zitten nog geen half uur in de auto en we zien vanaf de weg al de prachtige stavkerk van Heddal. We kopen dit keer geen kaartjes, want deze kerk is volgens het boekje aan de binnenkant niet zo mooi. Aan de buitenkant daarentegen is hij prachtig. Susan krijgt het stiekem toch voor elkaar om een foto van de binnenkant te nemen, dus hebben we een klein beetje een zicht op het interieur. Deze kerk is verder niet zo mooi beschilderd en aan de buitenkant gelukkig niet net met teer beschilderd, zoals die van Uvdal. De houtkleur is namelijk veel mooier dan de zwarte teerkleur. Ad en Marcel zijn in de grote schuur nog even gaan kijken naar modelvliegtuigjes en dan rijden na een drie kwartier weer verder.


Vandaag is het een hele dag rijden, want we willen vrijdag of zaterdag de prekestool gaan beklimmen en dat is nog 500km.De route gaat over mooie bergwegen door een en al natuur heen. Noorwegen is echt een prachtig land en het is zo ontzettend dun bevolkt dat de mooie natuur overheerst. Het ene meer na het andere komen we tegen en op een gegeven stoppen bij een  mooi meer voor de lunch en even de benen te strekken. Marcel ligt gedurende de reis plat op zijn rug en als we stoppen probeert hij veel te lopen, zodat hij in beweging is.

De rest van de weg is ook door de bergen heen omhoog en omlaag en de ene bocht na de andere. We volgen de 42 en voorbij Horness rijden we nog een dertig kilometer en dan zien we een hele mooie picknickplaats in de bergen tussen de bossen, waarvan we besluiten dat we daar blijven staan voor de nacht. Er staan vuilnisbakken en er is een rooster van het riool voor het afvalwater en het toilet. Alweer een prachtige plaats voor te overnachten. 

Voor vanavond maakt Susan zuurkoolstamppot met uitgebakken spekjes en rookworst. Het smaakt weer lekker. Na het eten kijken we een film en op een gegeven moment hebben we een paar vervelende fruitvliegjes binnenzitten. We hebben de ramen open met de horren ervoor, maar de vliegjes zijn zo klein dat ze zonder moeite door de gaatjes heen kruipen en er hangen er honderden buiten voor de ramen. Even later toch maar snel de ramen dicht, zodat we nog een beetje rustig kunnen slapen zonder al dat gekriebel van die beestjes de hele nacht.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2013-07-18 (1899 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.10 Seconden