Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
15 juli 2013

Maandag 15 juli
camping in Gol, 21 graden en heerlijk droog en zonnig

Onze detour heef geholpen, het weer is super hier en we hebben weer heerlijk geslapen. dat is het mooie van Noorwegen warme dagen en koude nachten. We ontbijten en kijken ondertussen een stuk van Saterday night fever. 


Marcel heeft al twee dagen pijn in zijn rug en een bergtour maken, slaan we dus vandaag over. Maar gewapend met een nordicwalkingstok wil hij toch proberen naar het centrum te lopen. Ze hebben hier zowaar een echt fietspad langs de drukke doorgaande weg en via dat fietspad lopen we naar het centrum. Als we over een brug lopen zien we de snelstromende rivier onder ons voorbij kronkelen en het is mooi om te zien dat het water een soort glijbaan heeft uitgeschuurd. Er is een hier koopjescenter en daar gaan we eens kijken. Pfffff koopjes noemen ze dat, een trui in de aanbieding kost ineens nog maar 200 euro. Volgens mij moet een vakkenvuller bij de supermarkt hier nog minstens 4500euro verdienen om dat te kunnen bekostigen. We gaan even wat broodnodige snoep halen in de supermarkt en treffen een Nederlandse familie die gestrand zijn met autopech. Maar ze maken er het beste van en hopen dat de camper of auto snel kan worden hersteld. We kopen chips, snoep, pizza en wat zalm en lopen daarna terug naar de camper. Daar aangekomen snel het shirt uit, korte broek aan en zonnen maar. Susan bakt  2 pizza's in de oven, die we net hebben gekocht, en smullen maar.

We kijken daarna even naar het weer in het zuiden en plannen een route, zodat we tot donderdag wat kunnen gaan bekijken met goed weer en dan donderdag avond aankomen bij de preekstoel, een rots die 600 meter hoog is en waar we in 3 uur naar toe kunnen klimmen. Susan en Bianca gaan aan de slag voor het eten. We krijgen Thai vandaag. Pittig krokante vis met rijst en voor Marcel varkensvlees met knoflook en peper en pittige roerbak groenten met gebrande pinda's. Na het eten gaan we nog een uur wandelen en daarna kijken we night fever verder af. Dan is het weer tijd voor ons schoonheidsslaapje.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2013-07-15 (1921 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.07 Seconden