Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
14 juli 213

Om half negen worden we wakker, maar blijven nog even liggen. Het weer is er gedurende de nacht alleen maar slechter op geworden en het regent pijpestelen. Dan gaat ook nog het lichtje op de wc branden om aan te geven dat hij vol zit. Waar dat ding te legen. Er zit groene chemie in en dat mag het riool of natuur in maar ja tegen over een politiebureau... Maar de nood is hoog en ik ledig hem in een riool put net achter de camper. Het eerste deel is erg vloeibaar en vliegt tussen de spijlen door van de putdeksel maar ja er komt meer en dat gaat niet tussen de spijlen door. dus een wcborstel gemaakt van een tak met laadjes en schoon is ie weer. Met 4 schijters is de cassette na anderhalve dag vol. Maar ach ik ben wat gewent en draai voor het legen mijn hand en neus niet om.


Ik kijk op de weersverwachtingen en die voorspellen niet veel goeds voor de komende dagen, dus we pakken de kaart erbij en besluiten de route om te gooien. We gaan vandaag meer landinwaarts en we slaan het Sognefjord, waar we naar op weg waren over. Het heeft namelijk totaal geen zin om door de fjorden heen te rijden als we geen uitzicht hebben, vanwege de mist, laaghangende wolken en de regen. Daarbij komt dat de route door de fjorden telkens overtochten heeft met veerponden, die gemiddeld vijfendertig euro per keer kosten. Tegen half elf vertrekken we en binnen een half uur hebben we het eerste pont al, eenendertig euro. We volgen de 39 nog een stuk en zullen dan via de 5, de E16 en de 52 naar Gol rijden. Daar hopen we op beter weer en dat we nog lekker door de bergen kunnen wandelen. Bianca zit op de wc als we weer en veerpont krijgen en dit scheeld weer wat euro's. We hebben besloten om naar beter weer te rijden. We willen naar Gol waar het weer de komende dagen goed is. Als we bijna bij de stavkerk zijn in Borgund maak ik een detour over een historische route. Ipv de tunnel gaan we over de pas. Het is stijl en smal en de rotsen hangen soms deels over de weg maar het uitzicht is top. na een halfuurtje bochtenwerk zijn we bij de Borgund staafkerk. De kerk is nog in orginele staat en de bouw  is begonnen in 1180. de naam stavkerk ofwel staafkerk komt door de bouwwijze. Aan de binnenzijde is het skalet gemaakt van palen (stav in het noors). De kerken hadden kleine luikjes aan de buitenzijde zodat de gelovigen ook konden bidden, met een blik op het altaar, als de kerk gesloten was.

Na een uurtje en een pizza uit eigen oven later vertrekken we weer richting Gol. Vanaf de start vandaag regende het constant, alleen als we een tunnel in reden was het even droog. De tunnels hier zijn soms wel 7 km lang en dan zit je tien minuten in het donker. We moeten nog 50 van de bijna 300km en ineens stopt de regen en zien we zon...... Een heelijk gevoel. Eenmaal aangekomen in het stadje Gol zoeken we een camping en die vinden we net buien het centrum. Doordat we de route hebben veranderd missen we wat fjorden maar hebben we wel zon ipv regen. De bbq gaat aan en de hamburgers en worsten worden heerlijk bruin gemaakt. Smullen dus. we kijken nog een filmpje van jochem meijer en dan is er weer een dag voorbij. Het was weer een gave dag alleen is het elke keer weer schrikken van de diesel en veerpont prijzen per dag ben je soms honderd euro verder door de veerponten. maar ja de auto kan niet zwemmen dus moeten we wel.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2013-07-15 (1994 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.10 Seconden