Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
10 juli 2013

Het is negen uur als we opstaan. Onze toilet is vol na 2 dagen, dus we plassen allemaal in het wild en besluiten om naar het dal te rijden en bij het informatiecentrum, waar een hele grote parkeerplaats bij zit, naar de wc te gaan en te ontbijten.


Na het ontbijt rijden we richting Ringebu, waar we een stavkerke gaan bekijken. De weg erheen is weer schitterend mooi en stijl maar de camper gaat omhoog als een raket. Op een gegeven moment rijden we over een maanlandschap. Heel veel rotsen, gras en zo nu en dan een meertje. Ontzettend mooi en als we uitstappen om wat foto's te nemen worden we zowat weggeblazen, want het waait zo ontzettend hard.

Als we in Ringebu uitkomen is het een prachtige omgeving en rijden we nog 3km richting het zuiden tot we de kerk zien. Het is een hele mooie houten kerk uit 1270. We bekijken hem alleen van de buitenkant, want om de binnenkant te bezichtigen moet entree betaald worden. We willen nog meer stavkerken gaan bekijken en we gaan een volgende keer wel binnen kijken.

Ad heeft zin in een ijsje, voor de mooie prijs van drieenhalve euro kan hij genieten van een cornetto. Dan rijden we weer verder. Vanavond willen we overnachten in de buurt van het nationale park Jotunheimen. We wilden wegnummer 15 volgen, maar we kwamen op een andere B-weg uit, die ontzettend mooi was en waar we halverwege langs het water even een lunch van erwtensoep nuttigen, alvorens we verder rijden. Vanaf het plaatsje Randen volgen we weg nummer 51, die dwars door Jotunheimen nationaal park loopt. De weg gaat steil omhoog, maar de camper rijdt goed en heeft er geen problemen mee. We passeren meerdere campings, maar rijden toch een beetje verder door en vinden uiteindelijk een mooie camping in Randsverk. De campingeigenaar verteld dat we vanuit hier mooie wandelroutes kunnen volgen, dus we besluiten om in elk geval een nacht te blijven slapen en dan zien we morgen wel verder.

We parkeren de camper op een mooie plek en zetten ons zitje buiten. Vanavond gaan we barbequen, dus Susan gooit wat frikadellen, hamburgers en satees uit de vriezer, zodat ze alvast kunnen ontdooien. Daarna lekker een uurtje in de zon zitten, terwijl Bianca een wasje wast.

Als vanaf een uur of half zeven de wind wat begint op te zetten en het frisser begint te worden, besluiten we om de bbq aan te zetten, voordat het zometeen te koud wordt om buiten te blijven zitten. Gelukkig gaat de wind even later weer wat liggen en is het met de zon erg aangenaam om buiten te eten.

Na het eten doen Marcel en Bianca de afwas, inclusief de bbq en dat viel even tegen, want dat zat flink aangekoekt. Bianca en Susan frissen zich lekker op in het sanitair gebouw en gaan daarna nog even buiten zitten, met een jas en en dikke sokken aan. Lang houden ze het daar echter niet vol. Voor tienen zijn ze al weer binnen, want het is toch echt te koud buiten als de zon weg is. Het is wel licht buiten, maar de zon is achter de berg verdwenen. Ad heeft ondertussen binnen al een Noorse thriller opgezet. Morgen willen we proberen om de top van de berg aan de overkant te halen.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2013-07-10 (1487 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.07 Seconden