Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
5 juli 2013

Om acht uur mochten we inchecken bij Stena Line, dus we hadden op tijd de wekker gezet, zodat we op ons gemak broodjes konden bakken en ontbijten. We hebben een hut op de pont, dus een tas ingepakt met toiletspullen, handdoeken, kleren en niet te vergeten chips, snoep en drinken, zodat we gedurende de dag voldoende te sneukelen hebben.


Om kwart voor negen waren we al aan boord, maar we mochten jammer genoeg niet de spullen op de kamer zetten. Alles, inclusief de gang naar onze hut, ging pas om tien uur open. Er was ook nog geen enkel restaurant open, maar geluukig scheen de zon en hebben we lekker op het dek op een bank gezeten en vanaf de railing de haven bekeken.

Om tien uur de spullen op de kamer gezet en Marcel en Bianca wilden als eerste douchen, dus Ad en Susan zijn ondertussen lekker warme chocomelk gaan drinken in de loungebar. Toen Ad en Susan tegen twaalf uur terug op de kamer kwamen konden zij ook heerlijk douchen en lekker in bed duiken, want Ad had afgelopen nacht niet kunnen slapen en was kapot. Na anderhalf uur kwamen Marcel en Bianca terug. Bianca wilde liever haar boek uitlezen, dus zij ging terug in de bar op de bank zitten, terwijl Marcel, Ad en Susan nog lekker een paar uur gingen slapen. Jammer genoeg werd onze rust tegen vieren verstoord door de omroeper met het vriendelijke verzoek om onze hut te verlaten, want dan kon deze gepoetst worden. Toen hebben we ons maar bij Bianca aangesloten in de bar, waar we vervolgens tegen zessen ook werden weggestuurd. Aangezien de zon scheen zijn we daarna maar lekker op het dek gaan staan en hebben we genoten van het mooie uitzicht in het Oslo fjord.
Om half zeven meerde de boot aan in Oslo en wij stonden met onze camper compleet vooraan op de boot, dus mochten we er ook als allereerste weer af. De douane vroeg alleen wat we kwamen doen: op vakantie! OK we mochten meteen doorrijden. Onze paspoorten zijn zowel in Denemarken als in Noorwegen niet eens gevraagd voor te controleren!

We besloten om Oslo te bewaren voor de terugweg en meteen een stukje richting het noorden te rijden over de E6 langs het enorme meer de mjosa. We moesten ook wel een stukje rijden, want de camper had de gehele dag in het laadruim gestaan en dus geen zon gezien, terwijl Susan vanochtend toch de accu's voor 40% had leeggetrokken door 3 x 10 minuten de oven te gebruiken en 3x de waterkoker met 1,2 liter water. 
We waren op weg naar Lillehammer, maar halverwege het meer stonden borden    waarop camping aangegeven stond en die hebben we gevolgd. Het was een supermooie camping direct aan het meer, maar overvol, dus dat ging hem niet worden. Het was inmiddels al na negenen, dus het hongergevoel begon bij iedereen op te spelen. Onder het rijden water opgezet en voor iedereen een noodlesoep klaargemaakt. Vlakbij het plaatsje Hamar op een parkeerplaats de soep even gegeten en ondertussen besloten om te kijken of er in Hamar nog plaats was voor ons. In ons Acsi-boek stond namelijk aangegeven dat bij de jachthaven een camperplaats was, dus die opgezocht. Het was nog een hele zoektocht naar de camperplaats, maar uiteindelijk een mooi voetbalveld van grind en niet van gras gevonden waar al meerdere campers en caravans stonden. Bij de ingang stond een bord in het Noors waar we niks van begrepen, alleen het woord jehovas. Toch de plaats maar opgereden, waar we meteen aangesproken werden door een Noor in een net pak. Hij sprak geen woord engels en was een heel verhaal aan het vertellen, maar we hebben er wel uit begrepen dat het soort bijeenkomst was voor Jehovas dit weekend. Ze hadden in de haven ook een grote feesttent staan met muziek, die we ook al gehoord hadden. We waren in elk geval welkom om te blijven staan. 

Even een mooie wandeling gemaakt om de buurt te verkennen en daarvan teruggekomen lusten we allemaal nog wel wat te eten en dus even een bak lasagne in de oven gezet. Het was al tegen elven dat we aan het eten waren met als toetje een nectarine.

Tegen twaalf uur lagen we in bed. 

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2013-07-06 (2309 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.08 Seconden