Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..



Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:




Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
25 april t/m 21 mei 2009





Zaterdag 25 tot donderdag 30 april 2009: 41 graden overdag en 29 in de nacht.
Overnachting bij Polaris ATV´s in Bangkok.

Omdat het alleen een kwestie van wachten is tot de boot vertrekt, valt er weinig leuks te schrijven. De dagen worden gevuld met internetten, filmpjes kijken en een plekje zoeken om lekker te eten. Zodra er weer nieuws is, en dat zal ergens rond 10 mei zijn worden de verslagen weer groter en komen er weer foto´s op de website.

Zaterdag:
Om 2 uur vertrekt Susan naar Maleisie en ga ik ergens lekker eten. Ik ontmoet een paar gezellige Nederlanders die hier wonen. En van hen zit in de racerij en doordat ik vroeger een grote interesse had voor snelle auto´s en veel kartwedstrijden heb gereden, hadden we voldoende gesprekstof. Hij organiseert een rally hier met 50 juweeltjes van auto’s, Lambourgini, Porsche, Ferrari en meer van dat snelle spul. Misschien dat ik dat nog mee kan maken want ze starten 9 mei en rijden richting Pataya. De haven van Leam Chabang is 20 km daar vandaan en wie weet of ik daar nog een glimp van mee kan krijgen. Er is weinig nieuws en zodra we terug zijn in Nederland (1 Juni) zullen we Susan en mijn verhalen combineren en is er meer te lezen.

Zondag:
Een luie dag: uitslapen, dvd kijken, internetten en eten en dat was ie dan weer. Helaas is de wifi verbinding uitgevallen en is de zaak van Charles dicht. Dus tot morgen alleen maar internet via de gsm. Traag maar bruikbaar.

Maandag:
Overdag even met de sky train naar het centrum geweest om lekker sushi te eten en verder weinig gedaan. Beetje internet en verder niks.

Dinsdag:
De mensen hier zijn bezig om een radiator op een grote generator te zetten en ik zie van een afstandje dat ze hem 45 graden gedraaid hebben. Om een goede koeling te krijgen moeten de kanalen van een radiator van boven naar beneden lopen en niet van links naar rechts als je dan ook nog aan de onderkant het warme water aansluit en dan hoopt dat aan de bovenkant koel water wordt geproduceerd kun je het helemaal wel vergeten. Dus ik probeer uit te leggen dat dat niet werkt. Ze snappen het wel, maar vonden dit een goede oplossing. Dus een tolk geregeld en wat blijkt ze snapten het echt wel, maar hij zit er nu al op. Ach ja, laat ze maar doen. Het zal niet werken, behalve zonder belasting misschien, maar dan houdt het ook op. Ik heb de quad maar gepakt en ben naar Central gereden, een groot winkelcentrum 10km verder waar je heerlijk kunt eten. En dat heb ik dus gedaan. Heb al 2 dagen een vervelende hoofdpijn vermoedelijk omdat ik te weinig drink. Dus daar gaan we ook aan werken.
Verder wat geinternet en een dvdtje gekeken.

Woensdag:
Ik slaap lekker lang uit en pas rond 12 uur rol ik mijn bed uit. Ik ga even een praatje maken met Charles de eigenaar van al het moois hier en ga mijn mails eens bekijken. Er is veel te beantwoorden, onder andere informatie over de verscheping. De boot vertrekt russen 14 en 16 mei vanuit Leam Chabang. Dat wil zeggen dat ik de 8e moet vertrekken om op tijd in de haven te zijn. 4 dagen voor het vertrek moet ik daar zijn. Betalen gaat deels hier en deels in België, dus dat is gemakkelijk. Overdag is het nog steeds enorm heet maar het regent gelukkig in de avond waardoor de temperaturen snel naar beneden zakken. Omdat ik stroom heb van het kantoor van Charles draait de airco 24 uur per dag en blijft het binnen heerlijk koel. Tot ik de deur openmaak, heb ik geen idee dat het buiten zo ontzettend warm is.

Donderdag:
Om 11 uur rij ik naar Central om iets te eten en wordt natuurlijk een paar keer aangehouden door de politie. Ze zijn altijd vriendelijk en vinden de quad enorm gaaf. Na een kort gesprekje mag ik dan ook altijd doorrijden. Het gesprek is niet altijd heel gemakkelijk, want met twee klassen lagere school wordt je hier agent dus Engels spreken ze geen van allen. In de avond zit ik te internetten en valt om 11 uur de stroom buiten uit. Binnen blijft alles gewoon werken doordat de accu’s het overnemen maar de router voor het internet is uit. Ik sluit nog even de telefoon aan op de laptop en kan mijn chat met Casper Jansen afmaken. Hij is nu in Zuid Amerika en het is altijd gezellig om met hem te praten. 


Vrijdag 1 mei tot zaterdag 9 mei, gelukkig heb ik 24 uur per dag airco, want het is ongelofelijk heet.
Overnachting bij Charles, de importeur van Polaris atv’s en Oakley wear.

Om heel de week per dag te omschrijven zou een saai stukje tekst worden, dus hier weer een korte samenvatting. De week bestaat uit verveling, eten, internetten en is niet echt spannend. Ik word gek van verveling en heb besloten een paar dagen naar Phuket te gaan om te duiken. Hotel en vlucht geboekt en zondag 5 mei in de avond vertrokken.
Het hotel is een aanbieding via Agoda, een website waar je wereldwijd goedkoop hotels kunt boeken. Bij aankomst blijkt het hotel nog mooier dan ik had verwacht, het is wel ver van Patong en heel rustig, maar ideaal om tot rust te komen. Met een kabelbaan werd je naar de kamer gebracht en de kamers zijn echt top. Een badkamer met een aparte douche, wc en badruimte echt een oase van luxe. De huisjes zijn gebouwd tegen een berg en al liggend op je balkon kun je over de zee uit kijken. Er staat zelfs een enorm bubbelbad op het balkon waar je dus al bubbelend kunt genieten van het uitzicht. Ik ben een keer naar de Mac geweest in Patong beach, maar dat moet met een taxi en dat is behoorlijk aan de prijs. Verder vermaak ik me met duiken, raften op een snelstromende rivier, in de natuur rijden met een quad en een beetje aan het enorme zwembad liggen. Ik heb mijn laptop niet bij me en ben de lader van de telefoon vergeten dus heb alleen maandag mijn mail kunnen lezen. Ik had gevraagd wanneer ik in de haven moest zijn en te horen gekregen dat ik 4 dagen van te voren dus de 10e aanwezig moest zijn. Helaas zijn er weer 3 feestdagen en krijg ik een mail dat ik me zo snel mogelijk moet melden bij WWL in Bangkok. Dus woensdag terug en donderdag meteen naar het kantoor gegaan en het papierwerk in orde gemaakt. Daarna is het nog een paar dagen verveling en heb ik de generator van Charles proberen te herstellen, maar helaas zijn de onderdelen niet te krijgen. Volgende week ga ik nog wel een dagje terug om te kijken of de onderdelen er zijn en of ik dat ding kan repareren. Helaas zonder meetapparatuur, want die is dan al onderweg naar België. Op http://schedule.2wglobal.com/AppSchedules/vesselSearch.do en dan als schip de Carmen ingeven kun je de truck volgen en zien waar de boot zich bevind.


Zondag 10 mei 2009: 40+ overdag en 30+ in de nacht. ‘s Nachts zware regen en omweer.
Overnachting in Pattaya in een hotel samen met Eugen en Monique.

Al vroeg ga ik aan de gang om de auto klaar te maken, Quad inladen, garage opruimen, en meer van dat soort werkzaamheden. Ook heb ik de bewaker blij gemaakt want heel de vriezer en koelkast moet leeg en dus heeft hij een goede dag. De bewaker is altijd vriendelijk en biedt zelfs aan om mee te rijden naar de grote weg. Maar ik denk dat dat met de navigatie wel goed komt. Om 12 uur neem ik afscheid van Charles en rij weer door de smalle en onverharde weg richting de doorgaande weg. Alle mensen zwaaien, want ze kennen me ondertussen. Elke dag rij ik hier met de quad en als ik dan voorbij kom komt er altijd een brede lach op hun gezicht. Het uitrijden van het smalle straatje geeft nog even een opstopping, want de draaicirkel is niet klein genoeg om in n keer de bocht te maken. Maar de Thai blijft lachen en ik heb het ergste gehad vandaag. Het is vreemd om alleen te rijden maar op zich valt het mee. Dan geeft de navigatie me aanwijzingen en is het n lange weg naar Pattaya. Ik kom nog langs de afslag van Leam Chabang, de haven waar we ons moeten melden over een paar dagen. Ik zet nog even een GPS marker om het straks eenvoudig terug te kunnen vinden. Ik heb de coördinaten gekregen van Eugen en ben daar enorm blij mee. Hoef dus niet op de kaart te kijken en alleen maar naar mijn GPS te luisteren. En keer zit ik te slapen en mis een afslag, maar hier is dat geen probleem, gewoon op de snelweg stoppen, alarmlichten aan en achteruit rijden. Het is 3 uur als ik bij het hotel arriveer en Eugen en Monique staan me al op te wachten. Ik besluit ook een kamer te nemen, want de truck staat enorm scheef en ik wil de accu’s helemaal vol hebben als ik naar de haven vertrek. Ik ga me douchen en om 18.00u zien we elkaar in het restaurant. Er hangen drie 50 inch plasma schermen en toevallig is er een formule 1 race. Dus onder het kijken van de F1 wedstrijd eten we ons diner. Het is rustig in het hotel, misschien wel omdat we buiten het centrum zitten en er niet zo veel te doen is hier. Er is een zwembad van het formaat badkuip en de zee is 100 meter verder. Maar je bent verplicht om een ligbed te huren en daar komt nog bij dat het heet is, maar regentijd, dus bewolkt en extreem vochtig. In de kamer met airco is nog de beste optie. Om 21.00u gaan Eugen en Monique naar hun kamer en ik volg een half uur later. Gelukkig heb ik 6 dvd’s gekocht en staat er een dvd speler op de kamer. Tot 2 uur in de nacht kijk ik mijn dvd’s en ga dan slapen. 


Maandag 11 tot vrijdag 15 mei 2008: veel regen en enorm heet en vochtig.

Omdat er weinig te vertellen valt is er weer een week update.
De week bestaat uit luieren in het hotel, onder de luxe van de airconditioning in de kamer. Er stond een dvd speler en tv op de kamer dus heb veel dvd gekeken. Om 12 uur even naar het restaurant om wat te eten om dan weer tot 18:00 uur terug in de koelte van de kamer te duiken. Gelukkig heb ik een printer en scanner bij me, want er moeten wat papieren worden ondertekend in Bangkok en dat is 3 uur rijden van hier. Dus mail uitgeprint, getekend en ingescand om het weer terug te mailen. Ook de papieren voor Eugen en Monique maak ik zo klaar. Dus geen ritje Bangkok, maar alles electronisch geregeld. We hoopten dat we woensdag naar de haven konden om de auto achter te laten, maar het wordt een dag later. Dan kunnen we eindelijk naar de haven rijden. We moeten op terminal A1 zijn en gelukkig staan er vele borden. Maar alle terminals staan aangegeven, maar nergens vinden we een bord met A1 er op wel A2, A3 A4, B1, C1. Dus we parkeren maar voor de ingang van de haven. Daar zien we ook de oranje Porsche van de Belgen mat achter het stuur Erwin. Jan is al naar België terug gekeerd omdat er iemand overleden is in zijn familie. Er is iemand aanwezig van WWL, onze verscheper, en die loodst ons naar een bewaakte parkeerplaats waar we moeten wachten op onze paspoorten en carnetten. Tijdens het wachten op de douane schakel ik alvast alle accu’s los zodat de auto stroomloos is. De accu’s kan ik met 3 schakelaars helemaal afschakelen, zodat ze niet gebruikt worden tijden de komende weken. Ik wil in de buurt blijven tot de boot vertrekt, zodat er geen problemen op kunnen treden. Maar Eugen en Monique hebben al een ticket geboekt en vliegen vandaag al naar Turkije, waar ze een huis hebben. Ik vertrek samen met Erwin naar Bangkok terug waar ik nog een 2 dagen zal blijven. Ik heb beloofd de generator te herstellen en ik boek online een ticket naar Kuala lumpur en vandaar naar Kuantan, alwaar ik Susan en Annie en Janssen zal ontmoeten. We hebben mazzel met de tickets van Kuala lumpur naar Nederland. Door een speciale actie van Malaysia Air kunnen we voor 250 euro pp naar Nederland terug. Toch weer even een meevaller. 30 mei vertrekken we naar Nederland waar we 31 mei aankomen. Vrijdag is de auto vertrokken naar België en die zal over 34 dagen aankomen in de haven van Zeebrugge. Om de avonden door te komen in Bangkok ben ik 2 avonden naar de film geweest. Monsters vs Aliens was een leuke film, hij draaide in een Imax theater met een enorm groot scherm en in 3D. echt top, net of je midden in de film zit en samen met Erwin naar Angels en Demons geweest. De film gaat hier vandaag in première en dezelfde avond zitten wij in de bios. Voor de film begint nog even shoppen in Bangkok met Erwin en dat is gaaf, want nu had ik tijd genoeg om alle elektronica winkels te bekijken. Iets wat je met een vrouw niet zo snel doet, omdat het hun niet echt blij maakt. En helmaal niets gekocht en dat is ook uniek.


Zaterdag 16 mei, alweer enorm heet en vochtig.
Overnachting Corus hotel in Kuala Lumpur.

Vandaag ga ik naar de luchthaven van Bangkok voor de vlucht naar Kuala Lumpur. De vlucht is met Air Asia en is goedkoop en dus ook geen eten of drinken. Voor 34 euro vlieg naar KL en dat is erg goedkoop. Als ik aankom op de luchthaven, die ik in mijn geheugen had als enorm groot en luxe, valt het tegen. Geen slurf, maar gewoon met een trapje het toestel uit en de aankomst hal is verre van luxe. Het blijkt dat deze luchthaven een andere is dan KLIA, hij heet MCCT en die wordt gebruikt voor goedkope airlines. Na aankomst snel door de douane waar ik een gratis visum krijg voor 3 maanden en dan met de taxi naar Kuala Lumpur wat een uur rijden is. Het is rustig op de weg en alleen in het centrum van KL is er weer eens een file. Ik slaap in het Corus hotel wat op loopafstand van de Twintowers ligt. Dus snel even de rugzak op de kamer gooien en naar de Twin Towers om te eten. Helaas is daar al alles dicht en ik moet dus naar het uitgaanscentrum waar ik een Italiaans restaurant vind voor de broodnodige calorieën. Om 12 uur ga ik slapen en met de airco op vol gas blijft het warm in de kamer.


Zondag 17 mei 2009: tegen de 40 graden met 80% luchtvochtigheid, dus zweten geblazen.
Overnachting in Kuantan bij Janssen en Annie.

Al vroeg ben ik uit de veren, want ik ga shoppen in low Yat Plaza. Dit 6 verdiepingen hoge en luxe elektronica paradijs is echt top. Ik wil een HTC Touch HD telefoon kopen die net uit is. Het is een halve laptop in een telefoon kastje. Super klein, maar een enorm groot scherm. Ik vind hem in vele shops, maar omdat hij zo nieuw is valt het niet mee om de prijs naar beneden te krijgen. Uiteindelijk lukt het me toch om 25% van de prijs af te krijgen. De oude Toshiba G 810 windows telefoon, die net zo compact is, gaat naar Susan. Ze wilde nooit een andere telefoon als haar Nokia instapmodel, maar de Toshiba vindt ze super. Na het shoppen ga ik met de skytrain en metro naar Chinatown om daar nog wat spelletjes voor de WII te kopen. Dan is de dag alweer voorbij en ga ik terug naar het hotel om mijn rugzak op te halen die in de bagageopslag ruimte is gelegd. Als ik arriveer staat de taxi al te wachten om me naar de luchthaven te brengen waar ik om 18.00u al arriveer. Helaas vertrekt de vlucht pas om 10 over 10 en dus is het wachten geblazen. Maar ik heb Prisonbreak seizoen 4 gekregen van een kennis in Bangkok en die heb ik omgezet naar MP4 voor de telefoon. Het beeld is net als op mijn laptop en het geluid echt Hifi dus de tijd vliegt. De vlucht is maar 35 minuten naar Kuantan maar het is een ramp door de turbulentie. Het is n van de slechtste vluchten die ik ooit meegemaakt heb en ik ben blij dat het toestel de grond raakte. We moeten echter in het toestel blijven zitten, want het regent zo heftig en de wind is moordend dat uitstappen onmogelijk is. We moeten 30 minuten wachten alvorens iedereen kan uitstappen. Het regent nog steeds en omdat het maar een kleine luchthaven is, zonder slurf of bus, is iedereen tot zijn ondergoed nat voordat we in de terminal arriveren. We krijgen een paraplu maar de wind laat de regen van alle kanten komen, dus heeft weinig nut. Susan en Annie staan me op te wachten en snel gaan we naar de auto waar ik Janssen tref. Hij is nog altijd even gek en het is een gezellige rit naar hun huis. Iedereen is moe en we besluiten morgen verder te praten en snel te gaan slapen. 


Maandag 18 mei 2009: tegen de 40 graden met 80% luchtvochtigheid, dus zweten geblazen.
Overnachting in Kuantan bij Janssen en Annie.

Pas laat worden we wakker en het hele gezin is al op. We eten een boterham en gaan dan samen met Janssen en Annie eten. Het is even wennen, want ik hou van Thais eten maar hier is het Chinees en dat smaakt ook lekker. We gaan eerst even pinnen, want het geld is op. Wat een luxe, pasje in de muur en er komt geld uit. Vandaag vullen we de dag met een beetje shoppen en het doen van boodschappen. Morgen gaan ik en Susan Thai koken voor heel het gezin en het blijkt dat er 13 mensen komen eten. e kopen alvast de Thaise curry pasta’s, die in de Carrefour te koop zijn en alle andere dingen die niet vers hoeven te zijn. Ik koop nog een paar goede slippers in de East Coast mall en dan gaan we uit eten met de familie. Voor Moederdag gaat iedereen met hun ouders uit eten en wij moeten mee. Wij vinden dat wij daar niet thuis horen en dat het iets persoonlijks is, maar dat vindt de familie niet en we moeten mee. Het is super lekker en de avond wordt dus gevuld met eten, eten, en nog meer eten. Dan zitten we nog tot half 2 te buurten en gaan slapen. In de slaapkamer waar we slapen, die normaal van de zoon van Annie en Janssen is, hangt een airco en we slapen als roosjes in de koelte. 


Dinsdag 19 mei 2009: tegen de 40 graden met 80% luchtvochtigheid, dus zweten geblazen.
Overnachting in Kuantan bij Janssen en Annie.

Vandaag gaan we boodschappen doen op de markt, want we moeten verse ingrediënten hebben voor ons eten wat we gaan koken. Alles is te vinden op de markt al moeten we soms wat compromissen sluiten. Susan is moe en gaat een paar uurtjes op bed liggen en ik ga met Annie en Janssen wat shoppen. Als wij om 17.00u terugkomen is Susan al een bezig met de voorbereidingen en wij helpen snel mee. Annie en de huishoudsters maken de 2 kilo grote garnalen schoon en Susan en ik beginnen snijden de groenten, en als JoeJoe van school thuiskomt helpt hij ook mee. Als dat klaar is ga ik de bief snijden en platmeppen. Het vlees is hier minder mals dan bij ons, hoeveel je ook betaalt. Maar als je het dun snijdt en flink mishandeld is het goed te eten. Ik maak groene curry met bief en rode curry met garnalen. Susan maakt varkensvleeskoekjes en garnalen in knoflook en peper. Iedereen vind het lekker en dat maakt het vele werk weer goed. Er blijft weinig over van het eten en dat is een goed teken. Dan ga ik nog wat software op mijn telefoon zetten en is het al weer tijd om te gaan slapen.


Woensdag 20 mei 2009: tegen de 40 graden met 80% luchtvochtigheid, dus zweten geblazen.
Overnachting in Kuantan bij Janssen en Annie.

Er zijn goodwill games tussen Thailand en Maleisië en Janssen moet mee voetballen als veteraan. Dus melden we ons op het sportveld en het eerste wat we moeten doen is eten. Er is een lunchbuffet en voor we het weten krijgen we een bord in ons handen gedrukt en moeten we mee eten. Het is eenvoudig maar smaakt lekker. We zijn al redelijk laat en daardoor zijn de lekkerste gerechten al op en de rest koud. Dan krijgen we te horen dat de kleding voor de Maleisische sporters er nog niet is. Alle thai zijn in uniform gekleed, maar tijdens de opening staan de Maleisiërs er allemaal verschillend bij. De opening bestaat uit voordrachten en muziek en elk land heeft zo zijn eigen traditionele muziek orkest. Het eerste treden de Chinezen op met hun trommels. Zelfs de kleine peuters slaan er lustig op los en hebben zo te zien veel plezier in hun getrommel. Dan lijkt het alsof er een Thai kickboxing wedstrijd begint, het zenuwachtige gefluit en getrommel klinkt echt indentiek, maar vandaag alleen voetbal, volleybal, golf, tennis en badminton.


Als de voetbalwedstrijd begint zitten wij eerste klas, want het is enorm heet buiten en Annie parkeert de auto zo dat we 5 meter achter het doel staan en dus kijken we koel. Ze laat de auto draaien en zodoende werkt de airco.

De thai zijn veel sterker en de bal is bijna heel de tijd aan de Maleisische kant. Het duurt ook niet lang of de eerste Thaise goal wordt al gemaakt. Maar gelukkig voor Janssen was het buitenspel. De pret duurt maar even. Na 10 minuten gaat de volgende bal de goal in en die telt wel. Gelukkig gaat het de tweede helft beter en uiteindelijk wint Maleisie met 2-1 dus iedereen is weer blij. Vorig jaar won Thailand met 4-0 dus dit jaar ging het stukken beter. We worden weer uitgenodigd voor een diner in een 5 sterren hotel met de rest van de winnende atleten. Dus vlug naar huis, douchen en omkleden. Als we in het hotel arriveren is het een ramp om een parkeerplaats te vinden. Alles is vol, maar gelukkig vertrekt er net een auto en staan wij voor het gat. Dus we hebben weer mazel. Het diner is een balzaal waar al een kleine 400 mensen zitten. We buurten wat met de mensen aan onze tafel en dan begint er een speech die voor de meesten te lang duurt. Als ze Thais spreken versta ik een groot deel, maar van het Malay geen enkel woord. Dan om half tien beginnen we te eten en valt er een stilte. Het eten is hetzelfde als de indische rijsttafel in Nederland, echt super lekker en veel te veel. De mensen vinden het leuk dat wij net zoveel sambal over de rijst gooien als zij en dit bewijst dat we al goed aangepast zijn aan het pikante eten. Na 1 jaar Thailand moet je wel vuurvast zijn, omdat je anders weinig keuze hebt.
`Hier foto 200509foto8,9,10`

Tijdens het eten is er een dansshow waar traditionele dansen uit Maleisië en Thailand elkaar afwisselen. Om 11.30u begint de prijsuitreiking en pas bijna als laatste krijgt het team van Janssen hun gouden plak. Niemand heeft het gezien, maar aan de achterkant staat geprint dat ze voor het jeugdteam zijn en als ik Janssen daarop wijs glundert hij, maar de jeugd heeft op die van hun veteraan staan en die zijn minder gelukkig. Dus worden de gouden plakken omgewisseld en is iedereen blij. Als we buiten komen krijgen de Maleisische spelers hun shirts en pet. Helaas veel te laat, maar het is nu wel een schoon en zweetvrij aandenken.


Donderdag 21 mei 2009: tegen de 40 graden met 80% luchtvochtigheid, dus zweten geblazen.
Overnachting in Kuantan bij Janssen en Annie.

We gaan samen met Annie en Janssen wat bloemstukken wegbrengen naar klanten en dan lekker eten bij de japanner. Ik heb zo veel sushi gegeten de laatste weken dat ik er niet meer echt van kan genieten. Na het eten lopen we nog even een winkel binnen en kopen in de aanbieding wat badkleding, wat hier een stuk goedkoper is dan bij ons in Nederland. Dan is het 4 verdiepingen omhoog om te kijken of de nieuwste Night at the Museum 2 al draait en die gaat vandaag in première. Dus we kopen 9 kaartjes voor heel de familie en gaan vanavond naar de bioscoop. We gaan pas om 10.40u, want JoeJoe, de zoon des huizes, moet nog naar avondschool to 10.00u. De film is gaaf maar helaas snapt de 19 jaar oude huishoudster, die uit een dorp in Indonesie, komt geen klap van al het moois. Iedereen lacht zich kapot maar zij snapt niet waarom. Ze spreekt geen Engels en de ondertitels zijn maar heel even in beeld. Maar ook zij is een avond uit en heeft plezier en ontspanning. Na de film is het al half 1 maar iedereen wil wat gaan eten. Om 1 uur zitten we aan de nudels en rijst!. Vrijdag 22 mei 2009: tegen de 40 graden met 80% luchtvochtigheid, dus zweten geblazen. Overnachting in Kuantan bij Janssen en Annie. Vandaag doen we niet veel, douchen en nog een keer douchen om het zweet weg te spoelen. Ik maak de verslagen klaar van de afgelopen weken en verstuur die naar Wim, onze webmaster. Vanaf nu gaan we weer updates bijhouden, door de stress van het verschepen en doordat er weinig te melden was is het allemaal een beetje in het water gevallen. Susan gaat om 4 uur naar de Spa om te relaxen en ik internet een beetje en zoek naar goedkope tickets voor de vlucht van Kuantan naar Kuala lumpur. Zondag over een week vertrekken we naar huis en we zullen 1 Juni op schiphol aankomen. De tijd vliegt en ik kan niet wachten om mijn familie en vrienden weer te treffen.









Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2009-05-22 (6346 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.08 Seconden