Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..



Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:




Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
1 t/m 9 februari 2009





Zondag 1 februari 2009: 33 graden overdag en 15 in de nacht.
Overnachting bij het PaiTreeHouse Resort midden in de natuur. Gps( dd mm,mmm) N 19 18,955 en E098 27,492.

Het is weekend en dat merken we aan de drukte hier. Veel dagjes mensen komen hierheen om te relaxen in de koelte van de bergen. Susan draait twee wasjes, want onze kleren waren roodbruin van het stof door het offroad avontuur. Ik ga ondertussen de watertank vullen en dat kost veel energie. De slang is te kort en we moeten vanuit een douche met emmers water halen. Dan met die emmer 50 meter lopen en dan via de pomp het water in de tank zuigen. Elke wasmachine is 4 emmers, plus het normale waterverbruik voor de afwas, douchen etc, dus het duurt een uur om de tank weer vol te krijgen. Terwijl de tweede wasmachine draait gaan we een hapje eten en als we na het eten een stukje gaan wandelen zien we een busje wat zich heeft vast gereden in het mulle zand langs de rivier.

( genomen van zeer ver weg en met de camera in mijn telefoon)


Ik ga even helpen. Loop naar de truck en haal eerste eens een schep. Tot aan de bodem zit hij vast en we moeten behoorlijk graven om hem vrij te krijgen. Maar wat we ook doen hij zit echt vast. Dan willen we de Quad ervoor zetten, maar net op dat moment komt er een oude pickup aan gereden met kale banden maar het is het proberen waard. Er wordt een touw gehaald en na de montage is het duwen en trekken en komt de auto langzaam los. Als dit niet was gelukt had ik de truck gehaald en was het karwei snel geklaard, maar gelukkig was dat niet nodig. Er zitten hier vele boerderijen waar je op een olifant, tochten door de jungle kunt maken. Overdag komen er dan ook een hele boel olifanten voorbij de camper gelopen. Het is een leuk gezicht om zo een log en langzaam beest voorbij te zien waggelen. De meeste toeristen die hier verblijven zijn er maar een paar weken en voor hen is alles nieuw. De meeste maken dan ook een Jungle tocht op de rug van een olifant. Als we langs de rivier lopen zien we de olifanten langzaam te water gaan voor een heerlijk koel bad.


Ik had alleen mijn telefoon bij, en daar dus de foto´s meegemaakt, de kwaliteit van de foto´s is dus niet optimaal maar wel leuk voor de website. De rest van de dag ben ik bezig om uit te zoeken wat de beste keuze is voor een nieuwe Quad. We willen deze inruilen bij het Quad paradijs in Beek en Donk en een iets zwaardere kopen. De keuze valt op de Polaris Sportsman 400 HO. Die is exact even groot als de Hawkeye 300 en heeft een stuk meer vermogen, zodat het rijden in de bergen wat beter zal gaan in het vervolg. Vervolgens maak ik het verslag nog even en tijdens het avondeten kijken we nog een leuke film.


Maandag 2 februari 2009: 33 graden overdag en 15 in de nacht.
Overnachting bij het PaiTreeHouse Resort midden in de natuur. Gps( dd mm,mmm) N 19 18,955 en E098 27,492.

De wasmachine staat weer te draaien en zelfs mijn gympen, die vol smeer zitten, worden weer als nieuw. We gaan vandaag een stukje rijden en stoppen eerst bij een tankstation in Pai om de benzinetank te vullen. De Quad blijkt 1 op 12 te hebben gelopen en dat is heel zuinig, als je de weg bekijkt waar we gereden hebben. Dan gaan we naar het centrum van het kleine stadje en kopen 3 emmers. Die kunnen we in elkaar zetten en ze nemen dus maar voor één emmer ruimte in. Die dingen zijn wel handig om water te halen. Van daaruit rijden we naar de lokale markt en kopen wat salades en 6 gerechten voor vanavond en morgen. Het kost bijna niks en de verschillende gerechten zorgen voor wat variatie op ons bordje. We rijden nog wat door de mooie omgeving en als we terug bij de truck komen download ik wat muziek software. Een virtuele dj, een programma om voor wat muziek te zorgen. We kijken een filmpje en ik ga me nog verder verdiepen in de Quads die op de markt zijn. Maar de keuze is eigenlijk al gemaakt. Het wordt weer een Polaris maar dan in plaats van 300cc een 400 cc sterke motor. Die is ook watergekoeld en is dus een stuk stiller. We eten ons eten en alles wat we hebben gekocht is heerlijk. Voor minder dan een euro eet je hier je buikje vol met het lekkerste eten. Als je trouwens een goed adres zoekt voor het kopen van een Quad hoef je niet verder te zoeken. Kijk op www.quadparadijs.nl en je vind een ruime sortering, de laagste prijs en een perfecte service.


Dinsdag 3 februari 2009: 33 graden overdag en 15 in de nacht.
Overnachting bij het www.PaiTreeHouse.com resort midden in de natuur. Gps( dd mm,mmm) N 19 18,955 en E098 27,492

.Vandaag een lekker rustig dagje. We slapen uit en daarna eten we ons ontbijtje, we hadden namelijk nog lekkers van gisteren en dat gaan we nu naar binnen werken. Het lijkt wel of het eten steeds pittiger wordt als je het een dag laat staan. Susan wast daarna het beddengoed en als de wasmachine klaar is, zit de afval tank van de wasmachine weer vol. We gebruiken dat water om de auto en Quad te wassen. De quad is al redelijk schoon, maar de onderkant mag ook wel een beurtje hebben. We hebben een extra pomp en een slangaansluiting op de vuilwatertank van de wasmachine zitten en daarmee hebben we 3 bar waterdruk. Genoeg dus om de Quad te poetsen. Als ik klaar ben worden we aangesproken door een Duits stel die hier 3 maanden rondtrekken. We staan een tijdje gezellig te buurten en daarna zijn de verslagen aan de beurt, de foto´s bewerken en natuurlijk een beetje internetten. Er hangt veel bewolking en het is drukkend heet. De zonnepanelen krijgen de accu´s vandaag niet vol, maar dat maakt niet uit, we hebben namelijk niet voor niks een generator bij ons. Rond een uur of 16.00u gaan we in het restaurant een Tom Ka Khai soepje eten. Daarna eten we binnen in de camper het restant van het eten van gisteren op, onder het genot van een filmpje. Het is echter zo ontzettend warm binnen dat we toch maar besluiten om de airco aan te zetten en aangezien de accu´s nog niet helemaal vol zijn, zetten we dus maar meteen voor een uurtje de generator aan. Zo hebben we na de film bijna volle accu´s en is het heerlijk koel binnen. De rest van de nacht zal het nog wel verder af gaan koelen door de lage buitentemperatuur, dus kan de airco uit en is het geen probleem dat de accu´s niet compleet vol zijn. Rond 8 uur zetten we de kachel op ventileren. Het is buiten nog maar 18 graden en de kachel zuigt de koele lucht van buiten aan en blaast die naar binnen. Ook gaan alle ramen open en zetten we nog een ventilator in de keuken voor het raam. We hebben internet en ga ik wat software downloaden die ik nodig heb. Ook kijk ik nog wat rond bij de Telegraaf ( Nederlandse krant) en rond 12 uur is het bedtijd. We hebben besloten hier nog een week te blijven, want het is hier prachtig. We hebben nog dagen nodig om alles hier te bekijken en we moeten de tijd doden, want we kunnen 28 februari pas de grens over met Laos. Het is ondertussen 24.00u en buiten is het 13 graden. Alle ramen staan open en in de slaapkamer is het 25 graden en dat is heerlijk om te slapen.


Woensdag 4 februari 2009: 32 graden overdag en 13 in de nacht.
Overnachting bij het www.PaiTreeHouse.com resort midden in de natuur. Gps( dd mm,mmm) N 19 18,955 en E098 27,492.

Na het ontwaken ga ik nog een uurtje Spaans leren. Dat kan lekker lui in bed door de cd met mp3’s in de dvd speler te steken. Het gaat steeds beter en de eerste woordjes zitten al in onze hersenen gebakken. Dan ontbijten we en maak ik de Quad startklaar. Slot eraf, helmen uit de bagagebak, GPS monteren en aansluiten en starten maar. We rijden via een zandpad, waar aan beide kanten palmbomen de weg markeren, naar boven en draaien daar de doorgaande weg op. We rijden langzaam om te kunnen genieten van het uitzicht.



De mooie kleuren van bomen en bloemen maken het een genot om hier te rijden. Hier geen uitlaatgassen, maar de lucht van de natuur. Aangezien hier vele olifanten rondlopen, kan de natuur ook best een partij stinken zo af en toe. Maar het blijft natuur en ik denk dat het beter voor de longen is dan de uitlaatgassen in bijvoorbeeld Bangkok. Het is 6 kilometer rijden naar een tempel die bovenop een heuvel ligt. Dat is ook meteen de naam van het ding. We draaien een zijweg in en rijden via een slingerende weg helemaal tot aan de top. We parkeren de Quad en lopen dan verder naar de diverse tempels.


Alle bloemen staan ook hier in bloei en we maken weer een hele berg foto’s. Er zijn banken gemaakt waar je al zittend kunt genieten van de omgeving. Je kijkt over Pai en ziet dat het hier nog maar deels bebouwd is. Maar overal zijn ze nieuwe resorts aan het bouwen en dat terwijl de meeste maar voor een paar procent gevuld zijn. Daarna rijden we naar Pai en eten op de markt. Susan heeft rijst met gebakken groente en tofu, en ik gebakken rijst met varkensvlees in knoflook en peper. We betalen nog geen 1,5 euro voor al dat lekkers.


Dan lopen we naar de supermarkt en kopen soep, brood, blikjes fruit en koekjes… Veel koekjes. Ze hebben hier voor 20 eurocent doosjes chocolade koekjes en die smaken echt heerlijk. Je zou er je vingers bij opeten. We kopen 13 pakjes en nog een paar pakjes met andere koekjes. We kunnen er dus de komende dagen weer tegen. Dan rijden we terug naar de truck, want anders smelten de koekjes, leggen alles in de koeling en lopen dan een stuk richting de olifanten farms. Zo heel af en toe kom je een auto of brommer tegen, maar over het algemeen is het hier super rustig. Elke keer als we stoppen om foto’s te maken van de olifanten wordt er natuurlijk gevraagd of we een ritje willen maken, maar dat hebben we al een paar keer gedaan en we doen dat nu dus maar even niet.


Er zijn hier veel spa’s, gelegenheden waar je je kunt laten verwennen, zoals in een sauna bij ons. We gaan even vragen wat het kost en ze vragen 60 euro voor 3,5 uur p.p. en dat vinden we te gek worden. Je krijgt dan een massage, een modderpakking, een scrub, een schoonheidsbehandeling etc. en dan sta je weer buiten. Misschien iets voor Susan, maar ik heb het geld er niet voor over. Maar Susan kan alleen gaan als ze dat wil.


We lopen door de natuur terug naar de truck en zetten binnen de airco aan. Het is vandaag erg zonnig, de accu’s zitten vol en er is nog steeds zon. De airco draait dus gratis en dat is wel lekker. We kijken een filmpje en eten een, vandaag gekocht, noedel soepje. Het zijn bekers waar je kokend water in moet doen en dan smullen maar. Het is echt te gek dat je voor 30 eurocent je eigen vol kunt eten. Het is een snack, maar voor mij meer dan genoeg en het is nog heerlijk ook.
Dan nog een avond internetten en slapen. Vermoedelijk zullen we de 12e weer verder rijden rchting Chiang Rai en hebben we nog 2 weken om die hoek te bekijken.


Donderdag 5 februari 2009: 31 graden overdag en 14 in de nacht.
Overnachting bij het www.PaiTreeHouse.com resort midden in de natuur. Gps( dd mm,mmm) N 19 18,955 en E098 27,492.

We slapen uit en leren Spaans daarna maakt Susan een heerlijk ontbijtje met toast, bacon, Chinese worstjes en een gebakken eitje. De truck is enorm goed geïsoleerd, en ondanks de felle zon buiten, blijft het tot 13.00u heerlijk koel binnen. Ik ben vanmorgen nog bezig geweest met het voorbereiden van de China reis en als het warmer begint te worden stappen we op de Quad om een eindje te gaan rijden. We rijden tussen de olifanten farms door en gaan dan een stukje over de grotere doorgaande weg en slaan na een paar km een zandpad in, dat in de bergen omhoog gaat. Na een paar honderd meter zien we een bordje met de tekst `Pai Canyon` het is een zeer smal en steil zandpad, wat de berg omhoog gaat. Het is één grote gatenkaas, maar we halen de top zonder problemen. We parkeren de Quad en lopen naar de rand van de berg. Er gaan verschillende zeer smalle paadjes over te toppen van de heuvels, die soms maar 20 cm breed zijn.


Als we staan te kijken komen we twee Nederlandse dames tegen waarmee we een tijdje staan te praten. Het is echt gezellig, ze hebben in Chiang Mai een Thaise kookcursus gedaan en ze vertellen ons dat ze hier in Pai ook een kookschool hebben gezien. Ze laten op de plattegrond van Pai zien waar die ligt en daar zullen we straks eens gaan kijken. Susan is te voet, na wat geklim, naar het ene uiterste van de Canyon gelopen en als ze terug is, ga ik met de Quad over een smalle richel aan de andere kant een kijkje nemen. Het eerste stuk is nog redelijk breed, maar dan wordt het maar 50 cm breed en links en recht is dan nog een 40 cm wat schijn loopt waarna er niks meer is alleen afgrond. Ik begin te glijden maar kan de Quad netjes over de rand sturen. Dat ging dus maar net goed en het is 100 meter afgrond aan alle twee de kanten. De zon staat nu aan de goede kant en ik maak wat foto´s. De weg terug is gemakkelijker en ik ben blij dat ik weer op de vaste grond sta. We nemen afscheid van de dames en rijden 7 km verder naar Pai. We weten waar de school is en als we informatie inwinnen, blijkt dat de eigenaresse, c.q. lerares, vanavond net voor tien dagen naar Bangkok vertrekt. Maar als we aandringen loopt ze naar een vriendin en komt ze met haar terug. Zij spreekt ook goed Engels en neemt de cursus over. Morgen middag gaan we 5 uur lang koken. Op de terugweg komen we elke keer langs een steil pad wat de bergen in gaat en ook nu rij ik weer voorbij. Dan krijg ik spijt en draai de Quad om en rij het pad omhoog. Het is bocht na bocht en enorm steil en boven houdt de weg ineens op bij een oud tempeltje. Het uitzicht wordt door de bomen belemmerd, maar het lukt me toch één foto te maken.


We gaan terug naar de truck en eten een noedelsoepje en wat heerlijke koekjes. We starten een DVD en dan ga ik nog even aan de China reis werken.


Vrijdag 6 februari 2009: 31 graden overdag en 14 in de nacht.
Overnachting bij het www.PaiTreeHouse.com resort midden in de natuur. Gps( dd mm,mmm) N 19 18,955 en E098 27,492.

Vandaag gaan we op kookles. Ik maak een image backup van de laptop, want die moet onder handen worden genomen. Sinds ik een nieuwe videodriver heb geïnstalleerd, die nodig was omdat ik de laptop op de lcd tv aan wilde sluiten, werkte de scherm rotatie niet meer. We hebben een touch screen laptop en daarvan kun je het scherm omdraaien en dichtklappen zodat het beter bestand is tegen de gaten en kuilen in de wegen. Als het scherm draait moet ook het touch screen mee roteren en dat functioneert niet meer. Avonden heb ik zitten kloten, maar krijg het niet aan het draaien. Ik moet dus een backup van 4 januari terugzetten, maar dan moet ik natuurlijk wel alle data tot vandaag terug kunnen zetten. Dus eerst een backup maken. Dat duurt uren, want we hebben 300 GB op de laptop staan. Rond 13.00u rijden we met de Quad naar Pai en stoppen even bij het postkantoor om een verjaardagskaart voor mijn zusje op de post te doen. Dan rijden we verder naar de Pai cookery school. Een schooltje waar we Thais kunnen leren koken. We zijn een half uur te vroeg, maar de meisjes die ons les gaan geven hebben daar niet zo een probleem mee en beginnen meteen.


We krijgen een schort aan…. JA IK OOK, en gaan dan aan de slag. Als eerste mogen we beginnen met knoflookjes pellen. Het zijn mini-teentjes met meer reuk en smaak en het is een hele berg. Ik schat zo in dat het in totaal net zo veel is als 2 grote bollen knoflook voor alleen maar ons tweetjes. Wat zullen wij lekker ruiken morgen, maar ja als het maar lekker is. Die doen we allemaal in de vijzel en dan stampen maar. We beginnen aan het eerste gerecht kip met basilicum. Hiervoor snijden we chili pepers, ui en daarna de long beans in hele kleine ringetjes. Als laatste worden de steeltjes van de basilicum bladeren afgehaald, zodat we alleen de bladeren over hebben. Het vuur gaat aan en in de wok gaat een grote lepel olie. Als de olie heet is gaan de chili´s en de knoflook in de pan. Als dit alles een lekker kleurtje begint te krijgen gaan de uien en de longbeans erbij en daarna de kip die fijngehakt is. Er komt een flinke scheut vissaus bij, die gebruikt wordt om gerechten een zoutere smaak te geven, een theelepel suiker, een theelepel champignonpoeder en een scheut sojasaus. Vervolgens water erbij en alles laten koken. Na een paar minuten is de kip gaar en gaan de basilicum bladeren erbij. Eventjes omscheppen op een hoog vuur, klein vuur kennen ze hier trouwens sowieso niet, en klaar is het gerecht. We krijgen een bordje witte rijst en gaan aan tafel om dit heerlijke gerecht op te eten. Na het eten gaan we Susan haar favoriete salade maken, Som Tham. Deze groene papaja salade wordt met verschillende kruiden en groentes in een vijzel klaargemaakt. Het gerecht is heerlijk en kan redelijk pittig zijn. Ook deze eten we weer lekker op en hebben we een heerlijke lunch gehad.


Dan is de rode curry pasta aan de beurt. Thuis kopen we die kant en klaar in een potje, maar hier maken we hem zelf. De smaak is veel voller en je kunt de pittigheid aanpassen aan wat je hebben kunt. We moeten enorm veel kruiden heel fijn snijden en hakken en daarna gaat alles in de vijzel en moeten we het tot een pasta stampen. Dat stampen moeten we eigenlijk een half uur doen , maar na een kwartier heb ik pijn in al mijn spieren en vind het wel genoeg. De pasta ziet er goed uit, ruikt heerlijk en voor mij is hij dus af. We zijn straks benieuwd hoe het zal smaken. Nu hebben we een uurtje de tijd om gezellig te kletsen met de dames, want pas om 16.00u start de markt, waar we heen gaan. Eén van de meisjes blijft volhouden dat ze ons ergens heeft gezien. Mmm ik ben hier 25 jaar geleden geweest, maar dat kan ze nooit onthouden hebben. Als we vertellen dat we in een truck de wereld door reizen, en haar een kaartje geven met de foto van de truck, begint het haar ineens te dagen. Ze heeft ons op de televisie gezien. Ja, dat kan kloppen, want we zijn vorig jaar door 2 televisie ploegen geïnterviewd en gefilmd. Dat was in de Khao Kieuw open zoo . We weten nu dus zeker dat de interviews uitgezonden zijn. Dan is het 16.00u en lopen we met zijn vieren naar de markt. We krijgen uitleg hoe je kunt zien of een vis vers of oud is. Het blijkt als de ogen helder zijn de vis vers is. We proeven wat nagerechten en daarvan wist ik van te voren al dat ik ze niet lekker zou vinden. Ik hou van het Thaise eten, maar de nagerechten zijn allemaal klef.

Zoek het echte insect ;-)


Dan stoppen we bij een kraam waar een grote bak met gebakken insecten staat. Ik krijg er een in mijn handen geduwd en stop het ding in mijn mond. Het smaakt niet slecht en ik eet er nog een. Susan heeft al gegeten en gedronken bij het zien van die gebakken beestjes ,maar ik heb een half jaar geleden gezegd dat ik het zou gaan proberen. Het smaakt een beetje naar chips en best lekker. De dames kopen wat spulletjes om te koken en wij kopen een kilo mangosteen, een heerlijke vrucht die we in Nederland niet kennen. Dan lopen we terug naar de school en trekken daar ons schortje weer aan. Eerst weer alle groentes snijden en voor elk gerecht hebben ze daar een aparte schaal voor met allerlei vakjes, dus dat is lekker handig. Dan gaan de branders aan en beginnen we te koken. Ik zal jullie de details sparen, maar we hebben, als de branders weer uitgaan, kip in rode curry saus, een kokossoep met kip en champignons, en gebakken groenten. Dan kunnen de schortjes uit en gaan we aan tafel. Het is veel te veel, maar het is echt genieten. We zullen, als we eenmaal thuis zijn, voor onze vrienden in Nederland wel een keer koken. Na het eten krijgen we een klein receptenboekje met de gerechten die we vandaag gemaakt hebben uitgereikt en als we de ingrediënten kunnen krijgen komt alles goed. We willen morgen graag nog een dag terugkomen, maar de eigenaresse is tien dagen naar Bangkok. De twee meisjes zijn speciaal voor ons ingehuurd om vandaag de cursus te geven. Morgen om 9 uur zal ze bellen om door te geven of we nog een dag terug kunnen komen. Maar er zijn hier meer schooltjes, dus vinden we anders wel een andere. Als we terugkomen bij de truck ben ik tot 2 uur bezig om de laptop klaar te maken. Hij werkt weer perfect, alleen moet de data van de laatste maand nog terug worde gezet en een paar programma´s worden geïnstalleerd. Bijna alles is weer ok en de rest doe ik morgen wel. Ondertussen dat de pc zijn werk doet kijken we nog een leuke film `in the name of the king` ik dacht dat het een goedkoop en zoetsappige filmpje zou zijn, maar het is een prachtige film in het genre van the Lord of the Rings. Vele bekende spelers en actie en spanning tot het einde.


Zaterdag 7 februari 2009: 31 graden overdag en 14 in de nacht.
Overnachting bij het www.PaiTreeHouse.com resort midden in de natuur. Gps( dd mm,mmm) N 19 18,955 en E098 27,492.

De eerste uren van de dag lig ik lekker in mijn koele bedje Spaans te leren. Ondanks het feit dat het buiten 30 graden is, blijft het in de truck tot 13.00u altijd lekker koel. Daarna wordt het langzaam warmer en gaan we normaal met de Quad rijden of een stuk wandelen, maar vandaag doen we niks. Ik schoon de laptop op en zet er alle software weer op die ik nodig heb en defragementeer de harddisk. Morgen maak ik een backup Image en dan moet de computer schoon en virusvrij zijn.
We kijken nog een paar dvd´s en gaan eens op tijd slapen.


Zondag 8 februari 2009: 31 graden overdag en 14 in de nacht.
Overnachting bij het www.PaiTreeHouse.com resort midden in de natuur. Gps( dd mm,mmm) N 19 18,955 en E098 27,492.

Lekker lui in bed wat Spaans geleerd en terwijl buiten de zon schijnt is het binnen nog heerlijk koel. Ik defragmenteer de laptop en start de backup. Alles werkt nu weer perfect en dus kan ik een backup maken. Ik heb een lege externe harddisk van 150 GB en op de laptop staat 200 GB aan data. Maar de software comprimeert de data en volgens True Image zou de backup 100 GB groot moeten zijn. Echter Mp3, video en fotobestanden zijn al gecomprimeerd en dus zal de backup een stuk groter worden dan de voorspelling. Na 3 uur, en nog 9% te gaan krijg ik de gevreesde melding `de harddisk is vol`. Dat is balen en ik ga aan de gang om wat bestanden van de laptop te gooien. Het lukt me om 20 GB extra vrij te maken en opnieuw zet ik de backup aan. Rond half vier rijden we met de Quad naar de markt in Pai, 7 km verderop. We kopen een hele berg groetes en kruiden en gaan onze kook kunsten vanavond eens proberen. We maken gebakken groenten en tofu in rode currysaus.


De rode curry pasta maken we niet zelf en halen we uit een potje. Het resultaat is lekker, maar de pasta uit een potje is niet wat het zou moeten zijn. De kleur is niet mooi rood, maar meer licht bruin en de smaak is veel minder goed. Maar we hebben te eten en morgen gaan we een paar andere gerechten maken en voor die gerechten hebben we alle ingrediënten. Het moet dus nog lekkerder worden. Vermoedelijk rijden we overmorgen richting Chiang Rai en gaan we die hoek bekijken, dan kunnen we meteen de truck testen of er nog iets lekt en daarna rijden we terug naar hier. De eigenaar van de kookschool is dan weer terug en kunnen we nog een paar dagen leren koken. We kijken weer een paar dvd´s en gaan dan slapen.


Maandag 9 februari 2009: 31 graden overdag en 14 in de nacht.
Overnachting bij het www.PaiTreeHouse.com resort midden in de natuur. Gps( dd mm,mmm) N 19 18,955 en E098 27,492.Het eerste wat we vandaag doen is de watertank vullen. De douches zijn 75 meter verderop en de slang is te kort, dus wordt het sjouwen met emmers. Susan vult de emmers en sjouwt ze tot halfweg. Ik neem ze daar over, loop ermee naar de truck en laat de pomp zijn werk doen. We gebruiken 3 emmers en het gaat snel, na een uurtje is de tank weer helemaal vol. Morgen draait Susan nog twee wasjes en dan vullen we de tank nog even bij, zodat we de komende weken weer genoeg water hebben. Susan wil vandaag koken en ik mag me er niet mee bemoeien. Ze heeft varkensvlees in knoflook en peper, groenten in zoet zure saus, varkensvlees met basilicum, gebakken rijst en zelfs nog varkensvlees in rode curry. Te veel om op te noemen en zeker veel te veel om op te eten, maar dan hebben we nog wat voor morgen. Ik ben bezig met de China reis om alle gegevens op papier te krijgen. Parkeerplekken, leuke dingen om te bekijken, coördinaten enz enz. Daar gaat nog wel een dagje in zitten. Ik controleer nog even de stuurbekrachtigings olie en die staat netjes op niveau. Morgen nog even kijken naar de olie in de tussenbak en dan kunnen we weer gaan rijden. Het is een hele middag snijden, hakken en vijzelen geweest, maar na de voorbereidingen zijn de 5 gerechten snel klaar. Om 18.30u gaan we aan tafel en ik sta er echt van te kijken dat alle gerechten super lekker smaken en ook zoals ze horen te smaken. Susan heeft een berg klaargemaakt, maar aan het einde van de maaltijd is het toch bijna allemaal op, dus dat betekent morgen weer opnieuw koken, maar dat vindt ze wel leuk, dus geen probleem.


De kook cursus heeft dus geholpen en we hebben nu voor een paar euro weer voor 3 dagen eten. Onder het eten kijken we naar de Pink Panter een leuke film die we al een keer eerder hebben gezien. Ik wacht op een kopie van de groene kaart die schoonmoeder op zou sturen en ik zie ineens dat er iets binnenkomt en dan ineens is alles weg . Dus we zetten Skype even aan en bellen naar Nederland. De verbinding is goed vandaag en het bellen voor 2 eurocent per minuut klinkt net alsof we in Nederland zitten en naar huis bellen. Deze keer geen echo, alleen een beetje vertraging, maar we kunnen een goed gesprek houden.









Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2009-02-10 (4092 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.07 Seconden