Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
26 t/m 31 december 2008

Vrijdag 26 december 2008: 28 graden overdag en 21 in de nacht.
Overnachting bij Kees en Els in de buurt van ChiangMai.

Het was vannacht warm en dat wil zeggen dat er veel bewolking hing. Dat was ook de reden dat het heel de nacht heeft geregend. We worden wakker en ik ga de inventarislijst maken voor China en Susan leest een boek. Dan bellen Karlijn en Roger op of we nog boodschappen nodig hebben, want ze zijn in de Carrefour in Chiang Mai. Ze komen vandaag weer terug naar hier, want we zouden samen kaas fonduen en daar voor moeten er dus spulletjes worden gehaald. Rond 4 uur arriveren ze en parkeren de auto in de blubber. Het lopen buiten is nu een ramp, want binnen een meter zijn je schoenen een halve meter breed. Soms wil je een stap maken en zuigen de slippers zich vast in de modder. Resultaat. Slipper blijft staan en voet vol drek. Ik maak binnen in de truck alles klaar, maak de tafel langer, zet de kookplaat op de tafel en Karlijn begint met het snijden van de groenten. Het is nieuw voor ons en we zijn benieuwd. De kaas staat lekker te pruttelen op het kookplaatje en de reuk is super. Susan is niet zo een kaas gek, maar ik des te meer. Het spul vult behoorlijk en al snel zitten we allemaal met een volle maag. We zetten de tv aan en kijken samen nog een filmpje en zitten nog een tijdje gezellig te praten. Morgen zouden we naar de Gibbons experience gaan, maar het weer is te slecht. Ook al zou het morgen droog zijn, na een dag regen is de grond nat en wordt alles smerig. We besluiten tot morgen te wachten en dan te besluiten of we wel of niet gaan. Ik heb er wel zin in maar het weer moet wel goed zijn. We betalen 50 euro pp en dan moet het natuurlijk wel de moeite waard zijn. Karlijn en Roger gaan slapen en moeten dus nog door de blubber lopen om bij hun auto te komen. Gelukkig hoeven wij alleen maar ons bed in te klimmen en blijven wij schoon. 

Zaterdag 27 december 2008: 28 graden overdag en 15 in de nacht.
Overnachting bij Kees en Els in de buurt van ChiangMai.

We worden al vroeg wakker door dat Roger zijn auto start. Hij moet zijn auto verplaatsen want de werklui moeten er door. Nu is er plaats genoeg maar we weten natuurlijk niet hoe goed de Thaise chauffeurs zijn. We kijken naar de bergen en die liggen er maar grauw bij. Het is wel droog, maar we vinden het geen goed plan om naar de Gibbons experience te rijden en bellen ze op om te annuleren. Ze maken er geen probleem van en Karlijn en Roger hadden al besloten om vandaag verder te rijden. Ze moeten naar Laos, omdat ze maar een 2 weken visum hebben gekregen toen ze Laos verlieten en Thailand binnen reden. Dat is weer nieuw, als je over land Thailand in komt krijg je nog maar een 15 dagen visum gratis. Nu moeten ze dus terug om een 2 maanden visum te kopen. Het is jammer want we hadden alle 4 graag gegaan, maar we houden het nog tegoed. De 31e is de Thaise ambassade in Laos vermoedelijk dicht en dus is het slimmer om vandaag daarheen te rijden om er de 28e aan te komen. Ze kunnen dan de 29e het visum aanvragen en de 30e ophalen. Zodoende hoeven ze dan niet te lang in Laos te blijven. Ze willen namelijk oud op nieuw ergens aan een strand vieren en strand is nu iets wat Laos niet heeft. We nemen afscheid en de auto baant zich een weg door de modder en verdwijnt in de verte. Ik ga nog wat administratie doen en oefen nog een beetje met fotoshop. De dagen vliegen voorbij en voor we het weten is het al weer 24.00u. Tijd om te gaan slapen


Zondag 28 december 2008: 28 graden overdag en 14 in de nacht.
Overnachting bij Kees en Els in de buurt van ChiangMai.

We slapen lekker uit en na ons ontbijtje gaan we bij Kees en Els kijken. Na een uurtje gezellig te hebben gepraat gaan we de Quad klaarmaken. Maar eerst moeten we nog even afwassen. We hebben nog een pan met kaasfondue en een pan met kokossoep en die laatste pan moet eerst leeg worden gemaakt. Ik kwak het door de wc en als ik begin te gieten, en de laatste brokken vallen uit de pan, merk ik dat er grof spul in de soep zit. Stukken citroengras, kip en champignons zijn te groot voor de wc. Toch probeer ik het en spoel ik door. Natuurlijk zit het ding meteen verstopt en dan komt het minder leuke karwei. Ik moet met mijn hand in de wc om de grote brokken er uit te halen. Getver wat een ellende. Voor het doortrekken trap je een groot pedaal in waardoor een klep opent en door middel van een vacuüm wordt alles dan de leidingen, en uiteindelijk de tank, ingezogen. Ik zet de waterkraan dicht en trap het pedaal omlaag. Ik zie onder de klep een compleet soep pakket liggen vermengt met wat bruine ondefinieerbare brokjes. Dan is het een kwestie van verstand op nul en met je hand alles eruit halen.

Gelukkig gaat alles goed en na het wassen van mijn handen met Dettol is het karwei geklaard. Dan gaan we buiten even de pannen schoonmaken en probeer ik de kaasfondue uit de pan te krijgen. Nu snap ik waarom Karlijn de overblijfselen van de fondue niet wilde hebben. Het spul is bijna niet uit de pan te krijgen. Door het krabben met mijn nagels komen na een tijdje eindelijk de bodem en wanden van de pan tevoorschijn. Maar Karlijn, ik heb vanmorgen wel nog even heerlijk de restjes kaasfondue opgegeten, zelfs het stokbrood was nog goed te eten. Het spul ligt alleen wel enorm zwaar op de maag en heel de dag heb ik een gevoel gehad alsof er een paar kg stenen in mijn maag lagen. We willen een dagje naar Chiang Mai om lekker Sushi te eten. Kees legt uit hoe we moeten rijden naar een groot winkelcentrum waar volgens hem een Sushi bar zit. We rijden door het centrum van Chiang Mai met Susan als chauffeur. Het is druk want het is zondag. Als we aankomen bij het super grote winkelcentrum parkeren we de Quad en we hebben geluk. Auto´s moeten parkeergeld betalen maar wij mogen bij de motoren en brommers staan en dat is gratis. We lopen binnen een rondje, over alle verdiepingen maar helaas geen sushi restaurant.
 


 

Dan besluiten we maar naar een ander winkelcentrum te rijden vlak bij de luchthaven. Het is hier enorm druk. Er is een gratis concert en het is echt gezellig druk. Overal staan biertenten en eetkraampjes en er lopen zelfs dames in zuid Duitse of Oostenrijkse klederdracht rond in de biertenten. Kortom gezellig. Als we naar binnen lopen zien we links meteen ZEN zitten. Dit Japanse restaurant kennen we van Phuket en we weten dat het top is. We eten een berg Sushi, een salade en Zalm in Teriyaki saus en betalen 25 euro. Voor Thailand is dit super duur, maar ons kerstdiner is ook al in het water gevallen, dus hebben we daar geen moeite mee.
 Het is al half 8 als we naar de Carrefour supermarkt rijden. Na 5 minuten zit het verkeer muurvast in het oude centrum van Chiang Mai. Stapvoets rijden we 3 rijen dik enkel e kilometers en dan ben ik het zat. We nemen een afkorting binnendoor en dat had normaal goed moeten gaan. Helaas was er een feest en was er een straat afgesloten, nu moeten we dus weer terug en komen we weer op de zelfde plaats in de file terecht maar dan 500 m terug. Dus we zijn er niet veel mee opgeschoten. Na een half uurtje file en nog een half uurtje rijden komen we bij de Carrefour terecht en doen we onze inkopen, wat vlees groenten en viskoekjes en voor de rest snoep, chocolade en meer lekkers. Susan rijdt terug in het donker en we zijn blij dat we onze jassen hebben ingeladen.
 Het is 16 graden en dat is koud op de Quad. Snel tanken we nog even en de Quad blijkt 1 op 13,9 gelopen te hebben en daar zijn we blij mee. Na het oppompen van de banden rijden we bijna 40% zuiniger. Thuis laden we alles in de koelkast maak ik nog even het verslag en daarna mijn bedje in.


Maandag 29 december 2008: 28 graden overdag en 14 in de nacht.
Overnachting bij Kees en Els in de buurt van ChiangMai.

De flight of the gibbons , we gaan het opnieuw proberen en hebben geboekt voor morgen. We worden morgen om 9 uur opgehaald bij het parkhotel in Chiang Mai. We konden ook zelf heen rijden, maar de prijs bleef gelijk 2300 bath (48 euro) pp, en dus rijden we liever een kleiner stuk en genieten van de omgeving in een luxe busje.

zijn twee links waar je het avontuur kunt bekijken.

Maar vandaag ga ik eerst de laptop even bekijken van Kees, hij heeft ineens geen geluid meer na het installeren van pczapper. Maar eerst een lekker ontbijtje. Eieren, gebakken spek, brood met roomkaas, wat hebben we het toch weer goed. We zitten buiten wat in het heerlijke zonnetje en maken er een lamballendag van. Het is onze beurt om te koken en rond 5 uur gaan we naar de keuken van Kees en Els om iets lekkers te maken. Na het toetje zitten we nog gezellig na te praten alvorens we weer de truck opzoeken. Vandaag vroeg naar bed, want morgen moeten we fit zijn.


Dinsdag 30 december 2008: 28 graden overdag en 14 in de nacht.
Overnachting bij Kees en Els in de buurt van ChiangMai.

We zijn al vroeg wakker en ik maak de Quad klaar. We rijden in 35 minuten naar het Park Hotel in Chiang Mai waar exact om half tien het busje ons oppikt voor de tocht naar de Jungle. Onderweg stoppen we nog een keer om een stelletje op te halen en dan rijden we in één ruk door naar 1050 meter hoogte. We zijn met 8 mensen, waarvan 7 volwassenen en 1 kind. De weg gaat door de bergen en is soms zo steil dat het busje maar net, in zijn eerste versnelling, boven komt, Het is super druk, vermoedelijk doordat vele een paar dagen geleden de tocht door de heftige regen hebben uitgesteld.
 We drinken wat en gaan dan eerst naar de waterval. Het taxi busje brengt ons netjes naar de ingang. We lopen via een trap helemaal omhoog en maken wat foto´s en video. Daarna gaan we terug naar de Gibbons Experience en krijgen een lunch aangeboden. Het smaakt goed en al na een half uurtje zijn we aan de beurt om ons klimgerei aan te trekken.
 Iedereen krijgt een harnas aan en een helm op zijn kop en dan is het een tochtje van 5 minuten naar het begin punt. Ik sta voorop en ben dus de eerste die aan de kabel wordt gehaakt om van het eerste platform naar een boomhut te vliegen. Het is een gaaf gevoel maar alleen voor mensen zonder hoogtevrees. Er zijn 18 platformen en een aantal bruggen die middels 2km lange kabels aan elkaar verbonden zijn. Het is echt gaaf en ondanks het feit dat je soms 120 meter boven de aarde aan een kabeltje hangt niet echt spannend. Ik wilde de grote camera (Canon D40) meenemen, maar vond het zo een gesleep, daar heb ik wel spijt van gekregen want de kleine camera is zo traag dat hij scherp stelt en het object al weer een paar meter verplaatst is voor hij afdrukt. Dus alle foto zijn onscherp.  Ik heb ook video gemaakt en hier kun je hem bekijken:

( klik op de link om hem te bekijken)
http://www.youtube.com/watch?v=wnh4Dv9nDHw
 Na enkele slingerpartijen en bruggen moeten we abseilen. We worden aan een kabel gehaakt en worden van een platform naar beneden getakeld. Iedereen is dol enthousiast en het is echt een aanrader voor Thailandgangers. De laatste afdaling is vanaf een 50 meter hoge boom. Helaas staat de zon net boven de boom en zijn de foto’s niet alles, maar je krijgt toch een mooie indruk van het geheel.
 Hierna drinken we nog iets en worden we netjes naar het hotel teruggebracht. We rijden met de Quad naar Zen, de japanner en eten alweer Sushi. Het dagje kost toch al een vermogen, dus maakt die extra 25 euro ook niks meer uit. Het is al weer donker als we terugrijden naar de truck en na een gesprekje met Kees en Els gaan we naar de truck om het verslag te maken.


Woensdag 31 december 2008: 29 graden overdag en 14 in de nacht.
Overnachting bij Kees en Els in de buurt van ChiangMai.

We zijn al vroeg wakker want we moeten inkopen doen voor oudjaar. Als we vanuit de slaapkamer naar buiten kijken zien we hoe mooi het wakker worden is met het fantastische uitzicht. Elke morgen weer kijken we neer op de bergen en zeg nu zelf is dit nu niet veel mooier dan een rijtjeshuis in Nederland!
 


We rijden met Kees en Els naar ChiangMai waar we eerst stoppen bij de Rimping, een grote supermarkt waar ze alles hebben wat je wenst. Helaas zijn de prijzen asociaal. Wil je een bakje aardbeien betaal je 800 Bath (16,80 euro) Kersen 750 Bath (15,75 euro), oude kaas van Old Amsterdam 850 bath (19,85 euro) voor een klein stukje van 100 gram, maar alles, behalve drop natuurlijk, is er te krijgen. Nu zou je zeggen dat er alleen buitenlanders rondlopen maar dat is niet zo. Er zijn dus redelijk wat Thai die bulken van het geld en hier inkopen doen. Het is net de grote Albert Heijn XL superstore. We kopen verse zalm en tonijn om Sashimi te maken en Blue Cheese, de enorme sterke kaas die je 100m verderop nog ruikt. Ik koop ook 5 potjes met verschillende curry pastas die 1 euro per stuk zijn en dat is weer redelijk. Als we naar buiten lopen zie ik een klein marktkraampje wat X-1R verkoopt.
 Dit is een olie toevoeging die de Daf enorm goed heeft gedaan en het olie verbruik naar bijna nul heeft terug gebracht. Het kost 22 euro per flesje en in de truck moeten 3 flesjes toegevoegd worden. Het is 66 euro en dat elke keer als we de olie vervangen, maar het werkt echt super. Ik koop 3 flesjes zodat ik ze straks toe kan voegen bij de volgende grote beurt. Dan rijden we naar de Carrefour waar we de normale boodschappen doen. Hier is heel veel te krijgen voor redelijke prijzen en we slaan van allerlei lekkere dingen in voor vanavond. Als we rond 1 uur terugkomen bij de truck gaan we maar even ons bedje in om bij te slapen. Overdag is het warm en dus is er weinig lekkers aan en komt er van slapen niet veel. Ik ga douchen en Susan gaat Els helpen met de voorbereidingen. Om 6 uur gaan de grote garnalen in de pan als voorgerechtje. Een uurtje later is de sashimi van tonijn en zalm aan de beurt en tegen een uur of acht gaan de kolen onder het fondue pannetje en gaan we beginnen. We hebben verschillende vleesjes en groenten, stokbrood met kaasjes en Els heeft een heerlijke knoflooksaus gemaakt. Het is heerlijk smullen.
 Iedereen is moe en bij Els vallen de ogen dicht. Hier ligt normaal iedereen om 22.00u in bed en door de gewenning is het moeilijk wakker te blijven. We hebben 3 enorme vuurballonnen gekocht, waarvan we er elk half uur eentje aansteken. Het is een grote metershoge zak waaronder een brander zit. Door de warmte van de brander wordt de lucht in de ballon steeds heter en gaat het ding de lucht in. Het ding stijgt snel en gaat een paar km recht de lucht in. Dan komt hij in een luchtstroom terecht en vliegt hij met een hoog tempo richting Chiang Mai.
 Om 24.00u ontsteken we onze laatste ballon en die verdwijnt tussen alle andere ballonnen, die nu in de lucht hangen. We zien in de verte het vuurwerk boven de grote stad uit elkaar knallen. Hier is het relatief rustig, want alleen de buitenlanders vieren Nieuwjaar uitbundig. Door de andere kalender van de Thai is hun Nieuwjaar pas over een paar maande. Dat houdt echter niet in dat ze nu niks vieren, want een Thai houdt altijd wel van een feestje, dus vieren ze het gewoon 2 keer per jaar. We wensen iedereen vanuit Thailand een gelukkig 2009 in goede gezondheid en met veel liefde en geluk. En we hopen dat het geluk ook bij Kees en Els in Thailand langs mag komen.


Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2008-12-31 (3703 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.10 Seconden