Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
27 juni t/m 3 juli 2008

Vrijdag 27 Juni 2008: 34 graden.

Overnachting weer bij Thomas in Kuala Lumpur.

We gaan pas laat ontbijten en lopen daarna naar de ondergrondse om met de metro naar Harbourfront centre te gaan. Als we daar aankomen is het even zoeken naar de juiste bus en dan is het weer 5 uur zitten. De heenreis kregen we een luxe broodje maar nu was het een echte maaltijd met rijst en vlees. Zelfs aan een toetje was gedacht. De reis ging voorspoedig en na een uurtje moesten we even uitstappen bij de douane van Singapore en daarna nog een keer bij de grens van Maleisië maar voor ons ging alles snel en zonder problemen. Achter in de bus zaten 4 Spaans sprekende jongeren en bij de grens met Maleisië kregen ze problemen. De bus bleef in eerste instantie wachten maar toen er na tien minuten nog niemand op kwam dagen is de bus zonder hen verder gereden. Vermoedelijk hebben ze problemen met de immigratie of douane gehad en kwamen ze het land niet in. De douane is erg fel wat betreft verdovende middelen en misschien is dat wel de reden. Als we weer instappen wordt een super gave film van Steven Spielburg gestart. De tijd vliegt en voor we het weten zij we al weer bij het Corus Hotel in Kuala Lumpur. Dan is het nog een kwartiertje lopen en als we de plaats van Thomas op lopen zien we dat de Fransen met hun Landrover ook nog steeds aanwezig zijn. We staan nog gezellig na te praten en gaan dan de camper in want de muggen zijn weer wakker. Gelukkig hebben we ons goed ingesmeerd en laten die krengen ons vanavond met rust. Ik ga de verslagen maken en maak even snel nog een collage van de bloemen die we hebben gezien in Singapore.
 Dan is het al weer laat en tijd om te gaan slapen.


Zaterdag 28 juni 2008: tegen de 40 graden.

Overnachting bij de adventure shop van Thomas.

We slapen een keer uit en we horen dat de landrover zijn motor start. Dan wordt er aan de deur geklopt maar we zijn net te laat. We zien nog net de landrover de poort uitrijden. We houden wel contact via email. Het was leuk om deze vriendelijke mensen te ontmoeten. Overlanders hebben vaak dezelfde ideeën en dus ook dezelfde gesprekstof en dat is wel gaaf. Susan zet de wasmachine aan en draait een wasje. Ik ga nog even verder aan de updates en rond de middag gaan we naar het computer winkelcentrum om een externe 320 GB 2,5 inch harddisk te kopen. We moeten de foto’s ergens veilig opslaan en normaal maken we regelmatig een image van de laptops, maar we willen ook een externe schijf om de foto en video op te zetten.

We gaan met de bus en daarna met de monorail en binnen een kwartiertje zijn we er al. Ik koop een mooie Maxtor externe schijf en dat minidingetje kost rond de 100 euro. Dan gaan we even kijken voor de Nintendo WII, de spelcomputer waarmee je fit kunt blijven. Ik kan het wel uitleggen maar beter is het om maar eens in Google WII fit in te geven. Niet dat die hier zo veel goedkoper is, maar het ding is wel gekraakt en je koopt hier voor een paar euro de nieuwste spellen. We vinden het ding toch te duur en gaan er vanavond over nadenken. Ook kijken we naar de nieuwste Olympus U1030 we hebben een u770 die tot tien meter onder water kan. En dat zonder extern onderwaterhuis. De onze heeft 7 Mega pixels en de nieuwe 10. Ook heeft hij meer zoom en een kleinere brandpuntsafstand en het belangrijkste, hij is hier heel wat goedkoper dan bij ons. We spelen een beetje met het ding en vinden de extra mogelijkheden te gering om er geld voor uit te geven.

We lopen naar buiten en daar is de Sushi king. We eten ons buikje vol met al die lekkere dingen en gaan dan via de monorail en metro terug naar de truck. Als we daar aankomen staat er een stelletje naar de auto te kijken en we staan weer minstens een uurtje te buurten. Hij heeft een 4x4 Toyota en is natuurlijk super enthousiast over de wereldreis. We nemen afscheid en dan komt de volgende met een Landrover Defender. Het is elke keer weer leuk als de mensen ook graag zo een reis willen maken en alles willen weten over de reis. Dan is het al weer 17.00u en gaan de mensen van de winkel waar we staan naar huis om te genieten van het weekend. Ik sta nog even te buurten met het winkelmeisje of meer winkelvrouwtje, want ze is ook geen 18 meer. En ik sta er versteld van hoe vriendelijk al de mensen hier toch zijn. We blijven vermoedelijk nog een weekje of twee hier en gaan dan al het moois van Maleisië bekijken. Maandag ga ik de reserve bladveer onder de auto uit halen. Het ding zit met spanbanden op de zandplaten vast en dan gaan we eens kijken of we een garage vinden kunnen die de reserve veer kan monteren. Verder wil ik bij elke bladveer een extra blad laten monteren. Ook moeten de schokbrekers nagekeken worden, niet dat ze versleten zijn, maar ik wil alles top in orde hebben voor we China en Mongolië volgend jaar ingaan. Ook moet de auto een beurtje hebben en misschien laten we de ruiten een tintje geven, zodat het licht gewoon binnenkomt maar de warmte van de zon buiten blijft, en de airco in de cabine wat minder hard hoeft te werken. Dan begin ik weer aan het maken van de verslagen en het uitzoeken van de foto’s. De generator staat zachtjes te draaien en zorgt ervoor dat we de hele avond lekker koel binnen kunnen zitten. De zonnepanelen zijn voldoende voor de koelte in de nacht, maar als we heel de avond de airco laten draaien moeten we extra stroom hebben. Zolang de winkel open is krijgen we gratis stroom maar in verband met de soms erg heftige bliksem, wordt de stroom na sluitingstijd uitgezet.


Zondag 29 juni 2008: 32 graden en heel de dag bewolkt.

Overnachting outdoorshop Kuala Lumpur.

Het is laat geworden vannacht dus vandaag lekker uitgeslapen. Daarna is het tijd om de generator een onderhoudsbeurtje te geven. De olie aftappen gaat gemakkelijk met de ingebouwde pomp. Gewoon schroefje losdraaien, slangetje aansluiten en pompen maar. Niet alle olie is er zo uit te krijgen dus na het aflaten van de eerste 0,5 liter even het ding gestart zodat de oliepomp de olie uit de leidingen en de radiator pompt. Dan weer met de hand pompen en na drie keer is de meeste olie er uit. Dan via een trechter nieuwe olie erin doen en klaar is Kees. Nog even laten lopen en nog een keer de olie nakijken en alles kan er weer 150 uur tegen. De generator loopt nu stiller als eerst en het heeft dus wel geholpen. Dan haal ik nog even de reserve bladveren onder de truck vandaan, zodat ik die straks kan laten verzwaren. Ik heb 3 bladen van een veer bij me en dat is eigenlijk alles wat ik nodig heb. Maar toch geeft het me een beter gevoel als we de veren laten verstevigen. De truck zal wel een stuk minder soepel gaan veren maar een stuk minder overhellen in het terrein.

Na deze werkzaamheden klim ik snel even onder de douche om me weer toonbaar te maken en dan lopen we naar de metro om naar het centrum te gaan. We wilden een WII fit kopen maar helaas is de WII overal te krijgen, maar de WII fit overal uitverkocht. We houden de centen maar in onze zak en besluiten ook de WII niet te kopen.

We nemen de monorail en lopen daarna naar huis toe. Onderweg kopen we nog wat knoflookbroodjes en gaan dan in de truck een filmpje kijken. De generator moet vandaag nog wel wat uurtjes draaien, want zonder de zon en zeker als de hemel zwart ziet van de wolken hebben we geen zonne-energie en moet de generator 3 uur lopen om heel de nacht de airco aan te kunnen zetten. Ondertussen dat de accu’s worden geladen kan wel de airco aan om ons koel te houden. We laten de generator nu 2,2 kW opwekken, zodat hij redelijk belast is. Een diesel generator onbelast of met een te kleine belasting laten lopen is namelijk erg slecht voor de motor van het ding.


Maandag 30 juni 2008: 33 graden en half bewolkt.

Overnachting bij de outdoorshop van Thomas in Kuala Lumpur.

Vandaag een lamballendag. Susan draait nog een wasje en ik ga een dagje fotoshoppen en doe verder niet veel. Rond een uurtje of 5 gaan we boodschappen doen in de grote Chinese supermarkt waar ze echt alles hebben. Helaas zijn de prijzen boven Europees maar zo af en toe moet je jezelf toch verwennen. We kopen 2 grote pizza’s van Dr Oetker en 2 kant en klare lasagne. Alles komt uit de vriezer dus als we dadelijk hard lopen kunnen we het voor het gesmolten is zo weer invriezen. Ook koop ik gerookte ham voor op brood en het schamele beetje kost maar liefst 4,5 euro. Alles wat niet gemaakt wordt in Maleisië, en dus wordt geïmporteerd, is hier hartstikke duur.

In de supermarkt zit een DeliFrance, ofwel een broodjes zaak, die ook pasta’s en lasagne verkoopt. We hebben honger dus we gaan daar eerst eens eten. De lasagne is heerlijk en met zijn 3,5 euro redelijk betaalbaar. Na het eten rekenen we af en lopen terug naar de truck. We hebben van half tien in de morgen tot half 7 in de avond stroom. Want zolang de winkel open is, mogen we gratis stroom gebruiken. In die tijd zijn de accu’s al lang weer vol en kan overdag de airco draaien. Op zondag is de winkel dicht en gisteren was het de enige dag dat we totaal geen zonne-energie hadden en natuurlijk is dan de winkel net dicht. Dus als je hem nodig hebt, schijnt de zon niet. De generator hoeft slechts een uurtje of 3 te draaien om de accu’s weer vol te laden.


Als we terugkomen komt het chinese vrouwtje, wat in de outdoorshop werkt, even buurten. Het is echt een scheetje. Super vriendelijk en altijd wel te vinden voor een leuk gesprek. Iedereen spreekt hier perfect Engels, zelfs meerdere personen spreken nog veel beter Engels dan wij en wij kunnen toch beiden zeer goed uit de voeten met ons Engels, en alleen dat al maakt het verblijf super. Ik ga daarna de verslagen veder af maken en speel nog een beetje met fotoshop en kijken we een dvdtje. De film, super hero, valt een beetje tegen en we gaan hierna maar slapen.

Hier nog even een leuk plaatje gemaakt met fotoshop.
 
Dinsdag 1 juli 2008: 36 graden en heerlijk zonnig.

Overnachting bij Thomas zijn outdoorshop in Kuala Lumpur, Maleisië.

Vanmorgen gaan we eens kijken of ik ergens bladveren kan kopen. Dat wil zeggen een extra blad voor de bladveren. Rodney, een medewerker van Thomas rijd met me mee en daar ben ik enorm blij mee. Na een half uurtje komen we bij een shop die bladveren verkoopt. Het magazijn ligt vol met alle mogelijke veren en ik weet zeker dat we hier vinden wat we zoeken.
 Eerst gaan we even kijken wat slimmer is. Alle 4 de bladveren vervangen door nieuwe en natuurlijk zwaardere, of alleen een blad extra monteren. Aangezien er maar één bladveer duidelijk problemen geeft, en ik een nieuwe bij me heb, is het monteren van een extra veer de beste optie volgens de geleerden. Ik koop 4 nieuwe bladen voor 20 euro per stuk en nu moeten we nog een garage vinden die ze kan monteren. We rijden weer een half uurtje en aan de rand van Kuala Lumpur vinden we een garage waar meerdere bussen en trucks staan. Hier moeten we dus zijn. We leggen uit wat we willen en maken een afspraak voor morgen. Rond een uur of elf moeten we met de truck langskomen. Hier betaal je garages namelijk niet per uur maar spreek je een prijs af voor de arbeid die gedaan moet worden. Ik wil ook nog de olie laten verversen en zelf ga ik de schroeven van de aandrijfas vervangen. Ik heb nieuwe schroeven met dezelfde en originele draad gekocht compleet met moeren en borgringen.

Op de terugweg rijden we nog even naar een automaterialen zaak om Locktight te kopen. Ik ga namelijk de schroeven borgen, zodat ze nooit meer losrammelen.

Eenmaal terug bij de truck bedank ik Rodney voor zijn hulp en vraag wat hij krijgt voor de uren en de brandstof. Hij wil van niks weten, maar ik wil niet hebben dat hij geld uitgeeft om ons te helpen. Morgen vroeg rijdt hij mee naar de garage en dan stop ik gewoon wat geld in zijn zak of hand. We gooien 2 lasagne in de magnetron en gaan eerst eens even eten. Het wordt tijd dat ik wat voedsel binnenkrijg, want ik rammel.


Woensdag 2 Juli 2008: 35 graden.

Overnachting in de garage waar de auto onderhoud krijgt en de vering wordt verzwaard.
Gps N 03 02 47,7 en E 101 46 49,3 ( dd mm ss,s)

Rond 9 uur zijn we al helemaal klaar met het gereedmaken van de auto voor vertrek. We wachten op Rodney die met ons meerijdt naar een grote garage waar de auto een onderhoudsbeurt, een extra bladveer en waar de startmotor nagekeken wordt. We spreken een prijs af voor het monteren van 4 extra bladen, ofwel voor elke bladveer een extra blad. We moeten daarvoor 100 euro betalen. De bladen had ik al gekocht en dat bedrag vind ik meevallen. Meteen wordt er gestart en omdat het ondertussen al 12 uur is vraagt Rodney of we mee gaan lunchen. Hier in de buurt is niets en aangezien hij toch geen afspraken heeft wil hij ons graag even brengen. Als eerste geef ik hem 50 euro voor de benzine en voor de hulp, want zonder hem was dit nooit zo gemakkelijk gelukt. We eten in een Chinees tentje een km of 5 verder en als we terugkomen zijn ze net bezig om de reserve bladveer te monteren die ik bij me had. Ik kijk nog even of hij hetzelfde is en het blijkt de voorveer te zijn en die zijn ze nu achter aan het monteren. Dat deden ze op mijn verzoek maar als ik nog eens goed kijk zie ik dat die aan de uiteinden iets smaller is. Dus wordt de oude veer weer gemonteerd met een extra blad. Er moet best wel wat aangepast worden, maar alles wordt perfect uitgevoerd.
 
Ondertussen is een andere monteur alle schroeven aan het vervangen van de hoofdaandrijfas. Deze dingen trilden elke keer los en dat kwam omdat ze in Turkije foute bouten hebben gemonteerd. Hier hebben ze de originele bouten en ik kan het zelf wel doen, maar de uren kosten hier een stuk minder dan bij ons en zo blijf ik schoon. Daarna wordt er een nieuw brandstof en olie filter gemonteerd en de olie ververst. Ondertussen komt er een oud manneke aan die de startmotor verwijderd. Hij neemt hem mee en na een uurtje of twee is hij al weer terug. Hij heeft de startmotor een beurtje gegeven. We hebben één keer gehad dat de startmotor niet werkte en dat vind ik genoeg. Na een tik met een hamer op de startmotor werkte alles weer perfect, maar ik wil niet voor verrassingen komen te staan. Aangezien we nu toch in een garage zijn laat ik alles nakijken. Ook de voorste krukas kering, die lekte, hebben ze nagekeken. Het blijkt één van de schroeven van de carterpan te zijn, die niet goed vast zit.

Dan wordt heel de truck netjes doorgesmeerd en is dat deel gereed. Ze werken tot 23.00u door aan de truck en morgen worden de 2 voorveren van een extra blad voorzien. Ik ben benieuwd wat de totale rekening gaat worden. Nu hoor ik iedereen zeggen “ze hebben wel vaak problemen met de Daf”, maar dat zie ik anders. Ik ben op dat gebied een puntje precies en wil problemen voorkomen. De startmotor bijvoorbeeld had een paar maanden stilgestaan en vermoedelijk is het vet harder geworden waardoor hij een keer heeft geweigerd. De laatste maand hebben we geen problemen meer gehad, maar ik heb geen zin in trouble dadelijk in Mongolië of ergens anders, waar we de mensen niet verstaan. En daarbij komt dat het een kleine moeite is om het nu snel even te laten controleren. Ook de veering had het wel tot thuis gehouden, maar omdat we nu eenmaal een beetje overgewicht hebben, en de uren hier goedkoper zijn dan bij ons, is het slimmer om het hier te laten fiksen. Voor 180 euro hebben alle vier de veren een extra veerblad en nu staat hij weer netjes en hoger op zijn poten. Ook het schommelen als we offroad rijden zal een stuk minder zijn. Natuurlijk is hij wel een stuk stugger, maar dat hebben we er graag voor over. Het is tenslotte een offroad camper. En dan het onderhoud wat er aan de truck is gedaan. Dit moet bij elke auto gebeuren dus dat tel ik sowieso niet mee en aangezien we nu in een garage staan is dat meteen mooi meegenomen.

De volgende problemen hebben we gehad:

In Turkije de koppakking, deze is kapot gegaan door mijn eigen schuld. Te lang, en te veel power gebruikt, bij extreem hoge temperaturen. Rijden in de bergen in een te hoge versnelling waardoor het toerental te laag is en er dus weinig water door de radiator wordt gepompt.

Daarna de klepstoter waar een ring onder een schroef was gebroken, omdat de monteurs in Turkije de schroeven te vast hadden gedraaid. Toen het in de nacht ging vriezen, kromp alles en werd de kracht op de ring te groot en brak hij.

In India vielen de schroeven van de hoofdaandrijfas er uit. Geen aandrijving meer en dit snel hersteld door er nieuwe schroeven in te draaien. Ook dit probleem is ontstaan door de monteurs in Turkije. Ze hebben andere schroeven in de as gezet zonder veering of borgmoer. De as was daar gedemonteerd om preventief de oliekering van de koppeling te laten vervangen.

Dan in India na het omschakelen naar de 4x4 geen aandrijving meer. De aandrijfas had, toen de schroeven er uit waren getrild, in het rond liggen slaan en een beugel een tik gegeven waar het omschakel mechaniek opzat van de hoge en lage gearing. Dus ook weer ontstaan door de reparatie in de officiële Daf garage in Turkije.

Ook brak in India de ophangsupport van de luchttanks. Dit is een bekend probleem van de Daf. Maar als je de wegen ziet in India vind ik het knap dat er niet meer is afgebroken. Soms wel 1500km aan een stuk alleen maar gaten in de weg. En dan moet je de slechtste weg nemen die je ooit hebt gereden in Europa en de kwaliteit van die weg delen door honderd. Dan heb je ongeveer de weg kwaliteit in India. Maximaal 10 km per uur kun je da rijden en dat doe je dan 10 uur per dag. Als we een kunstgebit zouden hebben, lag het ding elke 5 minuten op de bodem van de truck. Echt alles rammelt daar kapot.

En dan nu het monteren van de extra veerbladen, maar dat is een kwestie van een beetje overgewicht.

Als we zien dat 95% van de problemen die we hadden, zijn ontstaan door de klungels in Turkije vallen de problemen best wel mee. Als je dan de kwaliteit van de wegen ook nog in oogschouw neemt is de Daf echt een juweeltje om meet te reizen. Zelfs Casper die een helemaal spiksplinternieuwe truck heeft, waarmee hij dezelfde reis maakt, heeft het eerste jaar al meerdere problemen gehad. De versnellingsbak, motorsteunen, ophanging schokbreker enz enz. Kees en Els die al van af het begin problemen hadden met de linker achter rem, die soms bleef hangen en waardoor ze elke keer moesten stoppen om de rem weer af te stellen. Je ziet dus dat niemand ontkomt aan mechanische problemen tijdens een wereldreis.

Dan is er eten, Susan heeft een pizza in de oven gegooid en die smaakte zoals thuis. Normaal moet ik elke seconden controleren als er aan de truck wordt gewerkt, maar hier heb ik vertrouwen in de monteurs. Overal waar ik aan denk wordt al gedaan, voor ik iets hoef te zeggen. We hebben stroom dus de airco staat lekker te draaien en binnen is het heerlijk koel. En dat kun je van buiten niet zeggen. Ik vind het knap dat de monteurs op een hoog tempo kunnen werken met deze temperatuur. Rond een uurtje of tien kijken we nog een filmpje. Dat moet wel, want er wordt nog steeds aan de truck gewerkt en slapen kunnen we dus tot een uurtje of 12 wel vergeten. Dan gaan slapen.


Donderdag 3 juli 2008: 33 graden en regen.

Overnachting bij dezelfde garage als gisteren.

Pas om tien uur worden we wakker en ga ik eens buiten kijken. De monteur die normaal aan mijn truck werkt is bezig om de airco motor van een grote bus te herstellen en ik moet dus nog even wachten. De bus heeft achterin een grote motor voor de aandrijving en midden in de bus, waar normaal de bagage ligt, is een tweede kleinere diesel motor gemonteerd om de airco aan te drijven. Als de bussen namelijk stoppen en een paar uur staan te wachten op de toeristen die iets aan het bekijken zijn, blijft de motor normaal lopen om de bus koel te houden. Dit spaart dus een hele hoop brandstof. Na een kwartiertje draait het ding weer en gaan ze verder aan mijn truck. Ik draai de truck om, zodat ze meer licht hebben om te werken en omdat er aan de achterkant een smeerput is waar je dus geen krik op kunt zetten. Met oude remtrommels en een paar balken word een stut gemaakt voor de Daf. Mocht de krik het begeven steunt hij altijd nog op deze constructie en hebben we geen schade. De voorkant gaat sneller, dan de achterkant. Ze weten nu wat verlengd moet worden en hoe alles in zijn werk gaat. Met twee man sterk zijn ze aan de auto bezig en het schiet goed op. Er loopt hier een man rond uit Bangladesh en die doet alle opruim karweitjes. Omdat er een bord hangt waarop staat, Car en truck wash, vraag ik hem wat hij wil hebben om de truck te wassen. Ik had 50 MR in gedachten en omdat hij dat ook vraagt maken we een deal. Na zijn werk wast hij de truck voor een tientje. Dat is dik betaald, maar we gunnen het hem wel. Hij is altijd vrolijk en vriendelijk tegen ons. Helaas verstaan we geen woord van wat hij zegt, maar dat mag de pret niet drukken. Na werktijd en dat zal wel rond 19.00u zijn, zetten we de auto even ergens anders neer, zodat hij hem kan schoonmaken. En geloof me dat mag wel weer eens.

Als de mensen bezig zijn met de truck ga ik de reserve bladveer en ook meteen de zandplaten goed vastzetten met de spanbanden onder de truck . Ik ben weer net een neger zo zwart, maar het karwei is geklaard en omdat ik in de smeerput kan gaan staan, een heel stuk gemakkelijker dan normaal. Na deze dagen in de garage hoef ik alleen de wifi antenne nog flexibel te monteren. Ik heb al een grote veer gevonden, die ik alleen nog hoef te monteren. Daarna kunnen we er weer een paar maanden tegen. Het enige wat terug blijft komen is het doorsmeren van de truck en het controleren en vullen van de accu’s voor de rest is het alleen genieten van de reis.

Het is trouwens leuk om te zien dat de mensen hier wel behoorlijk goed zijn in improviseren. Een deel van de vering moet verlengd worden en omdat ze staal moeten hebben pakken ze gewoon een h-profiel wat ergens in een hoekje ligt. Met een brander snijden ze er een paar stukken af en die worden vast gelast aan de delen die verlengd moeten worden. Het kost wel meer tijd maar ze hoeven niet naar de winkel om een strip staal te kopen. De tweede foto is de bladveer met nieuw en dus extra blad.
 Om half 6 zijn ze klaar en gaan we afrekenen. 2 dagen zijn ze bezig geweest en inclusief alle olie, smeermiddelen en arbeidsloon moeten we 170 euro afrekenen. Dat valt reuze mee. Er zit al 14 liter olie in truck en gedurende de twee dagen zijn er twee man constant aan het werk geweest. Rekenen we nog de 80 euro voor de 4 bladveren mee is alles voor 250 euro opgelost. In dat bedrag zit ook nog de revisie van de startmotor, dat door een ander bedrijf is uitgevoerd. Al met al zijn we erg tevreden. De truck rijdt een stuk beter. Veel minder geschommel en overhellen bij het rijden door kuilen. Dat is straks wel lekker als we terrein gaan rijden in Cambodja, Laos en Mongolië. De man die de auto zou wassen heeft pech. Hij moest overwerken tot 9 uur en dat vinden we te laat en moeten we alweer de auto verplaatsen. Als hij dan nog moet gaan wassen is het al donker en wordt het een zooitje. Ik ga nog even Photoshoppen en daarna is het tijd om te gaan slapen. Natuurlijk wel eerst even douchen, want onder de truck is er een hoop zand in mijn nek terecht gekomen en dat moet even worden verwijderd.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2008-07-01 (5637 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.10 Seconden