Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
17 t/m 23 juni 2008

Dinsdag 17 Juni 2008: 36 graden

Overnachting groot Shell station met groot restaurant. Gps 05 49 42,3 en E 100 29 34,2 ( dd mm ss,s)

We hebben vandaag tijd genoeg en het eerste wat we doen is al het Thaise geld opbergen en de Maleisische Ringgit tevoorschijn halen. We hebben nog geld genoeg, omdat we vlak voor de grens, toen we Maleisië verlieten, nog gepind hadden. Ook al de papieren die we nodig hebben om de grens over te komen, zoals de invoer papieren die we bij de customs in Chaing Mai al twee keer hebben laten verlengen, de nieuwe carnetten, die we nodig hebben om Maleisië binnen te komen, en de verzekering voor de Daf. Wel handig dat de verzekering een jaar geldig is. Nu hoeven we ons daar geen zorgen om te maken. Alleen voor de Quad moeten we nog een verzekering afsluiten omdat die wel handig is in de Cameron Highlands en in Kuala Lumpur.

De weg is goed en het uitzicht niet veel bijzonders. Wel valt op dat we weer de ene moskee na de andere tegenkomen en de hoofddoekjes weer opduiken. In het zuiden wonen veel Moslims die vooral aan de kust hun geld verdienen met de visserij. Als we om 3 uur bij de grens arriveren weten we hoe het gaat. We zijn tenslotte hier al een keer geweest. Aan de Thaise kant gaat alles super snel. Eerst even doorrijden tot aan de slagboom, auto parkeren en met de paspoorten naar de immigratie. We krijgen een uitreisstempel en mogen verder. Gewapend met de invoerpapieren ga ik naar de customs en de dame kijkt moeilijk en nog moeilijker en als ik dan op de achterkant van het papier wijs, waar de extensie datum op staat, begint ze te glimlachen en na het zetten van twee handtekeningen mag ik gaan. Geen inspectie van de truck, helemaal niets.

We rijden verder door niemandsland, dan bij de Maleisische kant van de grens, moeten we de baan voor de bussen hebben en die is maar net hoog genoeg. Ik denk dat we geen 10 cm ruimte hebben tussen de bovenkant van de truck en het dak van de overkapping. Gelukkig hebben we een camera op het dak en zien we dat het net moet kunnen. We gaan eerst lopend door de douane en krijgen een visum voor 3 maanden en dat helemaal gratis. Dat is wel even anders dan in de meeste andere landen waar je altijd betaalt voor een visum langer dan een maand. Dan zijn de carnetten aan de beurt. Een echt super vriendelijke en perfect Engels sprekende beambte vult netjes de papieren in. We zitten nog een kwartiertje gezellig met hem te buurten en ik moet zeggen ik heb zelden zo een vriendelijke man meegemaakt bij een grensovergang. Na wat tips van de dingen die we zeker moeten gaan bekijken in Maleisië, geeft hij ons een hand en wenst ons veel plezier in het bezoeken van zijn land.

Huh, wilt u niet even de auto en Quad controleren???? Nee hoor, ik vertrouw jullie, alles zal wel goed zijn. Dat was de snelste grensovergang ooit. Nog nooit ging het zo soepeltjes. We merken dat hoe minder geciviliseerd een land is hoe moeilijker de douane doet. En aangezien Maleisië een hoog geciviliseerd land is ging het zeer vlotjes. Na de grens rijden we over de luxe tolweg richting Kuala Lumpur. We hebben vandaag besloten dat we eerst naar de Cameron Highlands gaan en dan naar Kuala Lumpur. Ik wil een nieuwe flitser voor de Canon D40, zodat Susan de oude kan gebruiken om met de D60 foto’s te maken. Ook moet de laptop even ter reparatie worden aangeboden, want het interne geluid doet het alleen met de koptelefoon. En aangezien we een mooie plek hebben bij Thomas om te parkeren is een weekje Kuala Lumpur wel lekker. We willen ook nog een paar dagen naar Singapore en dat is met de truck erg moeilijk in verband met de papieren, tolcomputer en verzekering, zodat we dat liever met de bus doen. De bussen zijn luxe en rijden elke dag heen en weer. Alleen de hotels zijn erg duur, maar voor een nachtje kan dat nog wel. Als we toch bij Thomas zijn hebben we ook een tolk die ons kan helpen met het verstevigen van de bladveren van de Daf. We willen een extra bladveer laten monteren voor het avontuur in Mongolië en China.

We rijden een grote parkeerplaats op bij een Shell station en gaan eerst even eten. Het eten is hier echt super. Voor nog geen 2 euro eten en drinken we met zijn tweeën. Ik een bord mihoen met garnalen en iets ondefinieerbaars. Het lijkt spek, maar dat kan niet, omdat we in een moslim land zijn en ze hier geen varkensvlees eten. Ik neem een hap, verbrandt bijna mijn bek, het is extreem pittig en taai. Het lijken wel de oren van een geit of zo iets. Maar het is goed weg te krijgen en het blijft ook goed binnen. Dan gaan we even kijken wat de diesel kost. Het was 32 eurocent toen we hier de laatste keer waren en nu 54 eurocent. Mmm, dus hier is het ook flink omhoog gegaan. Maar nog altijd lekker goedkoop. We kijken nog een DVDtje en gaan dan slapen.


Woensdag 18 juni 2008: 33 graden en laat in de middag en nacht, bewolkt en regen.

Overnachting restaurant langs de weg Gps N 03 39 40,3 en E 101 31 24,5

We hebben weer goed geslapen en het blijft gaaf dat je een huisje hebt wat je gewoon overal neer kunt zetten en daarin kunt slapen. De regen tikte vannacht lekker op het dak en het enige minpuntje is dan de hoge vochtigheid. Ondanks dat de temperaturen een heel stuk lager liggen dan bijvoorbeeld in Iran, moet de airco een heel stuk harder werken om de boel koel te houden. Normaal verbruiken we 20% van de accu capaciteit in de avond en nacht en nu is dat al 30%. Maar er komen wel weer betere tijden aan. Vandaag voor de eerste keer getankt in Maleisië en hem niet helemaal vol gegooid, omdat we niet weten of de prijzen langs de snelweg extra hoog zijn zoals bij ons in Nederland. We gooien er voor 300 Ringgit (60 euro) 116 liter bij. De weg is super goed en we schieten lekker op. We hebben zelfs een stukje 90 gereden vandaag en toch nog het verbruik op 19,1 liter per 100 km kunnen houden. Dat is uniek want de weg gaat een groot deel door de bergen en we hebben stukken in zijn 3 moeten rijden en dan zuipt hij enorm. Aan onze linker kant liggen de Cameron Highlands en dit berggebied gaan we zeker nog bekijken. Een keer of 5 moeten we stoppen bij een tol hokje om een kaartje te trekken of om te betalen. Vandaag hebben we op de 350km een euro of 6 tol moeten betalen en we hebben nog een kaartje dus zullen we morgen nog wel een keer moeten dokken.

De snelweg is dan wel duurder, maar ook een heel stuk korter, geen stoplichten en meer baans dus je hoeft alleen bij de tolhokjes even te stoppen. Nu zul je zeggen ”tijd hebben jullie toch genoeg”, ja dat klopt maar het optrekken kost de meeste brandstof en we wilde gewoon eens proberen hoe het rijdt over die mooie snelweg.
 Eigenlijk wilden we vandaag doorrijden tot de Batu grotten, maar 75 km voor de bestemming vinden we het genoeg voor vandaag en parkeren we de truck op een grote parkeerplaats bij een restaurant en pompstation. Morgen rijden we naar de Batu caves. Deze grotten zijn van binnen enorm groot (100m hoog). En worden door de Hindoes gebruikt om een keer per jaar boete te doen. Ze steken een soort breinaalden door hun wang, hangen zich op aan vleeshaken die dwars door de huid heen gaan, ze mishandelen zich zelf tot bloedens toe en dat gebeurt allemaal in trance, zodat ze de pijn niet voelen. Ze denken zo te boeten voor het geval ze te veel hebben gevraagd aan hun god en dit dus niet hebben gekregen. Dus ze hebben al pech gehad, want hun gunst is niet uitgekomen en dan gaan ze ook nog dit soort dingen doen…. We zullen wel niet slim genoeg zijn om dit te begrijpen!

Nu ga ik eerst eens mijn verslag maken en eten we een keer een snack. Ik heb nog rookworst en Susan eet een boterham met pindakaas. Als toetje gemengd fruit en zo kunnen we er weer tegen vanavond. Niet dat we niet uit willen eten, maar ik had niet zo een honger, ben moe en heb geen zin om door de regen te lopen. We hebben nog steeds dvd’s uit Nepal en die gaan we vandaag nog eentje kijken. Ik hoop maar dat ie beter is dan die we gisteren hebben gekeken, want die was echt bagger. Maar één geluk hebben we, slechter is volgens mij niet mogelijk dus kan het alleen maar meevallen.


Donderdag 19 juni 2008: 34 graden.

Overnachting bij Thomas in Kuala Lumpur GPS N 03 09 30,7 E 101 44 05,8 (dd mm ss,s)

Het is vandaag maar een paar uurtjes rijden naar de Batu Grotten die ten noorden van Kuala Lumpur liggen. Ik was hier al eens een jaar of toen geleden en er is veel veranderd. Alles is door de Indiers, die hier in grote getale leven, gecommercialiseerd. Overal zijn nu Indiase restaurants en winkels en er zijn ook meerdere mooie tempels bijgemaakt op het terrein. We lopen de trappen op, die naar de grot leiden, en half weg stoppen we even om te genieten van het uitzicht we kijken over de skyline van Kuala Lumpur en zien zelfs de Pertonas Twin Towers liggen. Nu moest ik wel even stoppen om weer op adem te komen want honderden treden in de brandende zon is moordend. Zeker als je onze conditie bekijkt die tot bijna nul is gereduceerd.
 De laatste keer dat ik hier was, was er net een hindoe feest geweest en lag de trap helemaal vol met afval. Binnen stonk het naar menselijke en dierlijke uitwerpselen en kreeg je geen lucht. Nu was het netjes en was de stank binnen te verdragen. We lopen snel een rondje en zien een paar apen die echt beginnen te blazen als ze niks krijgen. Ik draai me om en een klein aapje staat naar me te blazen, met zijn grote tanden, en komt op me af gelopen. Als dat mormel het toch in zijn hoofd haalt om me te bijten dan krijgt hij vliegles met maat 42. Gelukkig is hij zo slim om het bij blazen te laten en loopt terug naar zijn vriendjes.
We lopen weer naar beneden en hebben honger. Helaas is er alleen maar Indias eten te krijgen en dus wordt het een ijsje en een paar koekjes. We lopen nog even langs de andere tempels en stappen dan weer in de truck. Het is maar 10km hemelsbreed naar Onze parkeerplaats bij Thomas in Kuala Lumpur maar omdat we via de ring om de hoofdstad rijden is het toch nog 20km voor we er zijn. We zouden bellen als we zouden komen maar we kregen geen contact en gokken het er maar op. Er staan vaak overlanders bij Thomas en als we aankomen zien we een leeg plekje lang zij winkel dus zijn we de enige. We parkeren de truck en gaan even bij Daphne kijken dat is de Engelse secretarresse van Thomas. Thomas is er tot 12 July niet omdat hij in Zuid Amerika zit. Hij organiseert avontuurlijke reizen over heel de wereld. Daphne is ook een dagje vrij maar de vriendelijke mensen in de outdoor shop helpen ons met alles wat we nodig hebben.

Dan gaan we even naar het centrum van Kuala Lumpur om een nieuwe Play Station Portable en een telefoonkaart te kopen. Ik had al een psp gekocht hier maar die hebben we voor de zelfde prijs weer doorverkocht aan Roy, de zoon van Bianca en Marcel in Nederland. Het was een beetje handelen om hem weer voor de zelfde prijs mee te krijgen maar het is gelukt. Dan kijken we nog even naar een flitser voor mijn Canon D40 en vinden de 580 ex II voor 280 euro. Morgen gaan we nog eens verder handelen voor een nog betere prijs. Dan is het tijd voor Sushi. Bij de Sushi King eten we ons buikje vol voor nog geen 6 euro. Goed eten is hier goedkoop en de Sushi echt top. Als we buiten komen is het beginnen te regenen en snel lopen we naar de monorail om een stuk richting onze truck te rijden.

Voor 50 eurocent rijden we samen een km of wat om vandaar te voet verder te gaan. Helaas stopt er geen monorail bij onze parkeerplaats maar moeten we overstappen naar bus of ondergrondse. Maar we kunnen de beweging wel gebruiken en gaan te voet. Wat is nu een uurtje lopen? Gelukkig hebben we een paraplu bij ons en met dat ding boven ons hoofd blijven in ieder geval onze haren en een kant van ons lichaam droog. Als het hier regent dan komt er elke minuut een liter of 100 per m2 naar beneden en de trottoir veranderd in een zwembad. Na 5 minuten voel ik het water al uit mijn sokken soppen. Dan komen er ook nog een berg auto’s voorbij die helaas ook door een zwembad rijden en dat zwembad wordt met grof geweld richting de stoep gekatapulteerd. Je snapt het al onderbroek is nu ook nat. Maar we blijven lachen en hebben lol, het is namelijk nat maar niet koud en we zijn meteen gewassen. Als we aankomen bij de truck ga ik eerst een backup maken van de laptop want die brengen we morgen weg voor reparatie. Er komt geen geluid uit de interne speakers meer en dat moet even worden gemaakt. We waren vandaag al even binnengelopen bij Hp om te vragen hoe lang dit kon duren en dat zou ergens tussen de twee en drie weken liggen. Dus we staan hier nog wel even en ik vind het niet eens erg. Dan slingeren we de generator aan en zetten de airco op vol gas. Morgen kunnen we wel stroom regelen maar voor vandaag is dat nog niet mogelijk.


Vrijdag 20 Juni 2008: 36 graden.

Overnachting op dezelfde plaats als gisteren, bij Thomas zijn outdoor shop.

Na het wakker worden gaan we te voet naar de monorail die een kilometer of 3 verderop ligt. We mogen best wat beweging hebben, en gaan de komende dagen eens wat meer lopen. Een minuut of 10 in de monorail en dan is het nog maar 5 minuten lopen naar het IT winkel centrum en de HP shop.
 We lopen eerst de HP shop binnen om de laptop in reparatie te brengen. Het interne geluid werkt niet en dat is best wel vervelend. De koptelefoon werkt wel, maar bijvoorbeeld Thai leren doe je liever niet met zo een zweet ding op je oren. Dan lopen we het IT shopping centre binnen en gaan als eerste een nieuwe Wifi antenne kopen voor op de truck. De oude is afgebroken doordat de auto net te hoog was, of de boom net te laag, het is maar hoe je het bekijkt! Ik had hem reeds hersteld, maar hij heeft nooit meer echt goed gewerkt. Nu hebben we voor 90 euro een nieuwe, die ik alleen maar hoef te monteren als ik even tijd heb. Ik ga hem nu zo monteren dat hij middels een dikke veer op de auto komt te staan. Deze antenne is ook maar 30 cm lang in plaats van de 100cm van de vorige.

Als de auto straks in de garage staat om de vering te laten verzwaren kan ik meteen de antenne monteren. Dan gaan we naar een klein kraampje in het shopping centre om de Canon 580 ex II flitser te kopen. We krijgen hem mee voor 280 euro en dat is een mooi prijsje. We hebben vele winkels geprobeerd, maar verder kregen we hem nergens onder de 350 euro. De jongen die ons helpt is super vriendelijk en het leuke aan Maleisië is dat je overal en tegen iedereen Engels kunt spreken. Je hoort zelfs heel vaak mensen tegen elkaar Engels praten en Maleisisch hoor je in Kuala Lumpur weinig. Wel veel Chinees hoor je zo links en
rechts. Dat komt omdat misschien wel de helft van de inwoners hier Chinees is.

Dan lopen we door de brandende zon terug en gaan nog even kijken in de Twin Towers. Elk warenhuis heeft airconditioning dat op vol gas staat te koelen en daar loop je graag even naar binnen. In de Twin Towers is het een groot winkel paradijs met alleen maar grote en vaak dure winkels. Ooit waren het de hoogste gebouwen ter wereld, maar die plaats in het recordboek hebben ze af moeten geven. Ik geloof dat Taipei 101 nu het hoogste gebouw is, maar overal wordt druk gebouwd dus we zijn benieuwd welk gebouw nog hoger gaat worden.
 Alles wat luxe is kun je hier kopen. We moeten nog een foto tas/rugzak hebben, waar de camera, flitser en accessoires in passen. We hebben al een hele mooie gezien, maar deze was iets te groot. Hier vinden we een super gave rugzak speciaal gemaakt voor de camera die licht en compact is. Boven in het winkelcemtrum van de Petronas Twin Towers zit zelfs een soort techniek museum, waar je met een karretje doorheen gaat. Maar deze bekijken we de volgende keer wel, want Susan heeft een rok aan en die begint koude billen te krijgen. Ook is er een mega grote bioscoop met een 20 tal zalen en vinden we een complete etage met eten. Alles wat te eten is vind je hier. Van Thais tot Chinees en van Westers tot Japans. Noem maar op en het zit er. En ook nog met normale prijzen. Je kunt zelfs in dit luxe paradijs eten voor een euro of 3 de man. Als we buiten komen is het al half 5 en de zon schijnt nog steeds. We hadden een flinke bui verwacht, want die komt bijna elke avond maar vanavond is het droog gebleven. Vlak bij de truck lopen we nog even een shopping centre binnen om eten te kopen voor vanavond en daarna vliegen we nog even bij een supermarkt binnen voor wat fris en een paar broodjes zalm. We komen nog langs een Chinese Tempel en we zijn net te laat om naar binnen te gaan, net als we er arriveren kan ik nog vlug een foto maken en dan gaan de poorten dicht.
 Dan is het weer avond en gaan we uitrusten van het dagje slenteren. Omdat gisteren mijn gympen nat waren geworden, moest ik vandaag mijn bergschoenen aan en die dingen wegen een ton. Maar we hebben het overleefd. Wel is het een genot voor mij als ik mijn schoenen uit kan trekken. Ik zeg er bij voor mij, want in deze hitte bergschoenen aandoen is vragen om zweet poten. Maar snel mijn voeten in een sopje en zelfs Susan kan weer adem halen.


Zaterdag 21 juni 2008: 34 graden.

Overnachting nog steeds Kuala Lumpur.

Gisteravond nog al laat gemaakt achter de computer, ben aan het zoeken geweest naar fabrikanten van bladveren en heb er eentje gevonden. Ik heb meteen een email gestuurd en nu is het afwachten. Het is weekend hier dus zal wel tot minimaal maandag duren voor ik een antwoord krijg. Wel raar dat in een moslimland zondag vrij is en vrijdag, de dag van het gebed, alles gewoon open. Susan heeft al vroeg een wasmachine gedraaid en ik ga even zorgen dat we stroom hebben. We kunnen overdag hier gratis stroom krijgen tijdens de openingstijden van de winkel en daarmee kunnen we de accu’s laden en ook nog de airco laten draaien.

Ik reken straks de stroom netjes af, want ik wil niet dat Thomas kosten maakt voor ons. We hebben een stroomverbruikmeter, zodat ik exact kan zien hoeveel kilowatt/uur we verbruiken. Na een uurtje valt de stroom uit en ga ik even kijken wat er aan de hand is. De stekker van hun verlengkabel is rot. Als ik hem openmaak zitten alle draden los. Maar alles is weer snel opgelost. Dan lopen we wat rond om de juiste schroeven voor de aandrijfas te kopen. In een klein winkeltje vinden we de juiste kwaliteit en zelfs de fijne schroefdraad van de originele schroeven. De man heeft ze niet op voorraad, maar zegt dat we over 2 en half uur terug moeten komen. We zien een Sushi King, een sushi restaurant wat je hier evenveel ziet als een friettent bij ons. We gaan eerst even eten. Na de Sushi King is het nog steeds te vroeg en lopen we een groot warenhuis binnen. Hier vliegt de tijd en als we een half uur te vroeg terug komen liggen de schroeven al klaar. 30 hardstalen m8 bouten met moeren en ringen voor nog geen 10 euro. Dan lopen we terug naar de truck. Ik monteer even tijdelijk de nieuwe wifi antenne en die is echt super. Wat met de al goede oude antenne bijvoorbeeld net te ontvangen was is nu volle bak. Dus dit is de investering wel waard.


We hebben ook nog gekeken bij een bedrijfje om de autoruiten te laten tinten. In Thailand is dat goedkoop en hier wel beter, maar ook een stuk duurder. 70% van het licht wordt door de folie doorgelaten maar 94% van de hitte buiten gehouden. De folie is zelfs goedgekeurd omdat hij bijna al het licht doorlaat en niet zoals de meeste folies de auto zo donker maakt dat je niet meer naar binnen kunt kijken. 400 euro kost dat hier en dat is een hoop geld.

Als we terug bij de truck komen, zien we dat de buren hier dezelfde folie kunnen monteren. Ik loop even binnen en vraag om een offerte. Maandag zal hij de exacte prijs kunnen geven. De zon is zo heet dat de airco vol gas werkt en het nog niet helemaal koel krijgt. Met de folie kan hij dat wel. Dan nemen we de ondergrondse naar China Town. Als we daar aankomen zoeken we een DVD winkeltje en kopen 18 dvd’s met de nieuwste films. Zelfs films, die hier nog niet in de bioscoop draaien, koop je hier. Dan gaan we even sateetjes eten en dan weer naar de truck, want we willen een filmpje kijken. De Twin Towers zien er mooi verlicht uit en we proberen wat foto’s te maken. Het valt niet mee, maar eentje is redelijk.
 
Zondag 22 juni 2008: 35 graden en 78% luchtvochtigheid.

Overnachting Kuala Lumpur, Maleisië.

Ik ben pas laat wakker omdat het bedje zo heerlijk aanvoelt. Heerlijk koel en zacht. Susan heeft weer een wasje gedraaid en rond de middag gaan we met de ondergrondse naar het oude centraal station. Er is reeds een nieuw station gebouwd, maar het oude ligt op loopafstand daarvan. Tijdens ons tripje naar het oude station komen we langs het nationaal museum en besluiten daar ook even binnen te lopen. Het museum heeft verschillende zalen met informatie uit het heden en verleden. Maleisië was voor 1600 ingenomen door de Portugezen, vanaf half 17e eeuw tot 1824 door de Nederlanders en tot 1957 bezet door de Engelsen.

Daarna werd het land teruggeven aan de Maleisiërs. Vooral de specerijen en tin maakte het land belangrijk voor de buitenlanders. Maar het land mag blij zijn dat het is bestuurd en welvaart heeft gekregen door deze buitenlanders. Maleisië doet het veel beter als de meeste andere Aziatische landen en heeft een welvaart die te vergelijken is met Europa. Het museum is niet echt groot en de gehele onderste verdieping is leeg omdat het opnieuw wordt ingericht. Na het museum lopen we naar het oude station. Het is echt een mooi gebouw wat al honderden jaren oud is en een beetje doet denken aan de Perzische stijl. Minaretten op de hoeken maken het een lust om naar te kijken. Tegenwoordig is het een busstation en een groot hotel is er in gevestigd.
 Aan de overkant van de straat is een gebouw wat een beetje in dezelfde stijl is gebouwd. Naast dit gebouw staat de centrale moskee van Kuala Lumpur. Een modern gebouw wat de charme mist van de andere oudere moskeeën. Maar een ding is zeker, groot is hij wel.
 We lopen verder langs het grote polo terrein en langs het oude gerechtsgebouw. Alles is echt super in stijl gebouwd. Nog even wandelen door China town en dan terug naar de truck. Dit keer weer met de ondergrondse die in China Town ligt.
 We hebben gisteren de nieuwe Indiana Jones gekeken en half weg hebben we hem uit gezet om lekker te gaan slapen. Vandaag hebben we deze afgekeken net zoals Narnia 2. Dan is de dag alweer om en ga ik het verslag maken en slapen.

Gisteravond hebben we nog een ritje en hotel geboekt naar Singapore. Van 24 tot en met 27 juni gaan we daarheen met een hele luxe bus. Waar zelfs eten en drinken wordt geserveerd net als in een vliegtuig. En slapen we in een hotel midden in het centrum van Singapore. Kunnen we zelfs lekker zwemmen de 3 nachten dat we daar zijn. Ik ben al een keer in Singapore geweest maar Susan nog nooit. En dan hebben we weer een land extra bezocht tijdens de wereldreis.


Maandag 23 juni 2008: 37 graden en benauwd.

Overnachting Kuala Lumpur, bij de outdoorshop.

Vandaag weer een wasje en daarna moet de watertank worden gevuld. Na 3 wasmachines en een week douchen is de tank zo goed als leeg. De waterkraan zit vlak bij de truck en het kost dan ook weinig moeite de tank te vullen. Dan de wc tank even leegmaken en klaar is Kees.

We lopen naar de Mac voor een hapje en gaan dan verder te voet naar de Petronas Twin Towers. We willen vandaag het discovery centre gaan bekijken, maar daar aanbeland, blijkt het op maandagen gesloten te zijn. Nou dan gaan we toch lekker een filmpje kijken hier in de bisocoop een verdieping lager. Het is half 3 en toevallig start net de film die we willen zien. We betalen 2 euro pp voor de film en daarvoor zit je in een koele zaal met super geluid en beeld.

Na de film lopen we terug naar de truck en zien dat er nog een camper op het terrein staat. Het is de auto van Alain en Marcelle die hierheen gereden zijn met hun landrover met camperopbouw. Ze zijn binnen in de shop van Thomas en we zoeken ze even op. We staan gezellig te buurten en gaan dan even de auto’s bekijken. Dan vraagt Alain of we samen iets gaan eten en dat vinden we een goed plan. We lopen naar Ampang Park wat een 20 minuten lopen is vanaf de truck. We gaan vandaag eten in een visrestaurant en kijken een keer niet naar het geld. Ik heb een heerlijke zalm filet en Susan houdt het bij een salade. Na het eten nog een toetje en goed gevuld lopen we terug. Terug bij de camper kletsen we zeker nog een uur en dan moeten we toch echt afscheid nemen, want we moeten onze spullen nog bij elkaar zoeken voor Singapore. Als wij vrijdag terugkomen zijn de twee Fransen al weer weg, want ze moeten voor 7 July in Singapore zijn. Zij verschepen dan met een roro boot, dus eentje waar je gewoon op kunt rijden van Singapore naar Zeebrugge in België en voor hen zit de wereldreis er dan op. Wij hebben gelukkig nog een paar jaartjes te gaan en genieten nog elke dag.

Thuis gaan we snel de rugzakken inpakken en alle accu’s opladen zodat we klaar zijn voor morgen. Om 8 uur morgenvroeg moeten we echt vertrekken om op tijd bij de bus te zijn.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2008-06-18 (4335 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.13 Seconden