Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
13 t/m 16 juni 2008

Vrijdag 13 juni 2008: 33 graden en heel de dag bewolkt.


Overnachting grote parkeerplaats bij benzinepomp c.q. servicecentre,
Gps N10 59 21,2 en E099 21 32,7

Na het wakker worden gaan we de truck klaarmaken voor vertrek. Binnen alles vastleggen, alle vuilwatertanks en wc cassettes legen en de schoonwatertank tot de nok vullen, zodat we er weer twee weken tegen kunnen. We nemen nog even afscheid van Aek en rijden dan het grote parkeerterrein af wat bij de tempel hoort. We nemen een afkorting naar de poort en als we daar bijna zijn blijkt er een kabel op 2,5 m hoogte te hangen. Ja dan maar weer terug. Er staat een auto geparkeerd en ik kan de draai niet maken dus moeten we toch onder de kabel door. Susan klimt op het dak van de truck en langzaam rijd ik onder de kabel door. Susan tilt hem op zodat hij niet uit de muur wordt getrokken. Na de kabel nog even wachten tot Susan weer in de cabine zit en dan rijden we Phetchaburi uit.

Vandaag is het een lange rechte weg die wel deels door een heuvelachtig gebied gaat. Dus net als in een achtbaan elke paar honderd meter omhoog en weer omlaag. De omgeving is wel mooi groen. Door de regen die er valt krijgt alles weer kleur en verandert de bruine omgeving weer in een mooi groen schouwspel. Links en recht langs de weg zien we de bergen die aan onze rechter kant de grens met Myanmar (Birma) vormen. Heel de weg rijden we parallel aan de Birmaanse grens en we vinden het jammer dat we daar niet door kunnen rijden. We stoppen bij een groot benzinestation waar toevallig een KFC zit. We lopen daar even naar binnen en eten een kipburger en vissticks die duidelijk niet door kapitein Iglo zijn gemaakt. Na een half uurtje rijden we al weer en dat blijven we doen tot 18:00 uur. We stoppen bij een groot tankstation waar een hele hoop winkeltjes en kraampjes staan. We kopen een paar worstjes en een bladerdeeg ding met een ananas vulling. Ik probeer tijdens het maken van dit verslag het ananas hapje op te eten en dat lukt deels. 20% komt op mijn broek en de grond terecht. Het had beter kruimeldeeg kunnen heten. Maar lekker is het in ieder geval wel.

Dan gaan we de kosten weer eens in de computer ingeven en het blijkt dat we hier binnen ons budget blijven en dat is nieuw! Elke dag gaan we twee keer uit eten en aan eten en drinken zijn we ongeveer 300 euro per maand kwijt. Helaas is de diesel ook hier een heel stuk duurder geworden maar blijven we onder de 1000 euro per maand en dat is best netjes. Gelukkig is het buiten vandaag niet al te heet en de airco hoeft pas aan als we gaan slapen, dus hebben we de generator vandaag niet nodig, dat scheelt weer een paar liter diesel.


Zaterdag 14 juni 2008: 33 graden en bijna heel de dag bewolkt.
Overnachting ergens in een klein dorpje, Gps N08 54 52,5 en E098 53 50,3

Susan is er al vroeg uit en ik volg om 8 uur. Ik trek mijn oude kleren aan en ga eens onder de truck kijken. We hebben sinds de auto van de boot kwam een resonantie die begint bij 60 km per uur en erg irritant is. Als eerste check ik de hoofdaandrijfas omdat daar de vorige keer alle schroeven uit gerammeld waren, vermoedelijk omdat ze in Turkije, niet goed waren vastgezet. Eerst even de ene kant bekeken en daar bleek bijna alles nog vast te zitten. Toen de andere kant en daar zaten alle schroeven los. Goed dat ik even onder de truck gedoken ben vandaag. Na een half uurtje rommelen op de meest onmogelijke plaatsen zaten ze allemaal weer netjes vast. Origineel zitten er bouten in met heel fijn schroefdraad maar die zijn vermoedelijk in Turkije bij de Daf garage vervangen door normale schroeven en die trillen los. Straks in Maleisië ga ik wel eens kijken of ik de juiste schroeven kan vinden. Na de truc met de schroeven meteen de assen en andere delen gesmeerd zodat ik er weer een tijdje tegen kan. Het was te warm om een overall aan te trekken dus had ik een oud T-shirt aangetrokken. Aangezien die korte mouwen had en onder de truck alles vol olie, vet en smeer zit kun je wel raden hoe Adje er na dit avontuur uitzag. Er moest een hele berg garage zeep op me gesmeerd worden om me weer een beetje toonbaar te maken.

Als we wegrijden blijkt het trillen verholpen en rijd het Dafje weer als de beste. Het enige wat ik nog wil laten doen is de vering aanpassen. Aangezien we een beetje overgewicht hebben en de wegen straks weer slecht zullen zijn wil ik een extra bladveer laten monteren. Dat wil zeggen op elk veerpakket dat uit een stuk of wat veren bestaat een extra veerblad laten zetten. Zodat we straks geen problemen krijgen in Mongolië. Thomas de eigenaar van de outdoor shop in Kuala Lumpur, waar we na 12 Juli een weekje of wat door zullen brengen, spreekt perfect Engels en hij kan ons helpen om een goede garage te vinden. Maar dat is zorg voor later. Thomas biedt ook adventure trips aan in onder andere Zuid Amerika en daar zit hij nu tot 12 juli. Vandaar dat we dan pas naar hem toe gaan. Rond de middag passeren we een weegbrug en gaan we eens kijken wat de Daf weegt. 12400 kg, dus ondanks dat we al veel hebben weggeven is er nog maar weinig van het overgewicht verdwenen. 4800 kg op de vooras en 7600kg op de achteras. De weg gaat deels door een heuvelachtig gebied en het is echt een genot om hier te rijden. De Daf rijdt weer als een zonnetje en het uitzicht op de bergen is echt super.
 We stoppen onderweg nog even om de mails te versturen en om iets te eten en rijden daarna door tot half 6 om in een klein dorpje te stoppen voor de nacht. Er is een supermarkt en daar kopen we wat pizza’s die meteen in de magnetron worden opgewarmd. Boven verwachting smaken ze redelijk en dat voor magnetron voer. Het enige probleem is dat kaas en ananas, want dat zat op de pizza, erg heet is en natuurlijk verbrandt gulzige Ad zijn binnenkant bij de eerste hap. Maar ondanks dat was het smullen. Thai vanmiddag en junkfood nu, mmmm gezond dieetje. We krijgen nog een droevig mailtje van de dochter van Rietje. Rietje was een oud collega van Susan toen ze bij IT2 in Boxtel werkte. Rietje had kanker en is dinsdag overleden op 69 jarige leeftijd. Veel te vroeg eigenlijk. We zijn wel blij dat we in de 3 weken dat we in Nederland waren haar 2 keer bezocht hebben en dus afscheid hebben kunnen nemen. Hierbij willen we de familie en vrienden van Rietje condoleren met het verlies van een super lief mens. Tijdens ons bezoek liep ze op haar einde maar zo tof als ze was klaagde ze nooit. Ze was echt een scheetje en we zullen haar missen. Ik ga het verslag maken en Susan leest een boek. Dan is er weer een dag voorbij en kijken we weer uit naar morgen.


Zondag 15 juni 2008: 35,4 graden en heel de dag zonnig.

Overnachting Krabi 50m van de lokale markt Gps N08 03 33,6 en E098 55 21,8 (DD MM SS,S)

Vanmorgen zien we dat we een huisdier hebben, op de aanrecht lag een bladerdeeg broodje met ananas en dat zat in een dicht doosje. Vanmorgen zat er een gat in het doosje dus ergens moet een muis binnengeslopen zijn. We zoeken alles af, maar vinden niets. Ik snap ook niet hoe het beestje binnen kan komen. Vermoedelijk heeft ie zich in de Quad verstopt toen we deze aan het inladen waren. Maar goed hij komt toch echt heel snel aan zijn einde. Straks kopen we wel ergens gif voor het huisdiertje. Rond half 11 rijden we verder naar Krabi en de weg is echt heel mooi.Het is erg heuvelachtig en alles is mooi groen. Aan alle twee de kanten van de weg zijn bergen die er heel grillig uitzien. Geen hoge bergen zoals in Europa maar meer hoge rotsen die begroeid zijn met bomen. Aan de weg wordt overal gewerkt om er twee rijstroken bij te maken. Overal in Thailand zijn de wegen super en op veel plaatsen 4- of meer-baans. Vlak voor Krabi zien we een bord met Tesco Lotus en dat gaan we maar eens volgen. Tesco is net zoiets als de Albert Heyn XXL, maar dan verscheidene malen groter.

We rijden de parkeerplaats binnen en verbazen ons van de grote. Op de onderste verdieping zijn net als in een winkelcentrum vele grote winkels die jassen, broeken, auto’s, schoenen enz enz verkopen. Ook zitten er tientallen restaurants die echt alles hebben. Ook vind je er een hele berg pinautomaten zodat je gemakkelijk aan geld kunt komen om te shoppen, tenminste als je geld hebt. Dan gaan we via de roltrap naar boven en lopen de grote supermarkt binnen. We kopen een paar dozen muizen gif en wat spul tegen de mieren en kakkerlakken. Nu hebben we nog geen kakkerlak gezien, maar je kunt beter voorbereid zijn. Dus 1 nul voor ons en vette pech voor de muis, want die heeft zijn laatste drol gescheten in ons huisje.

Het is heerlijk binnen, alles is lekker koel en we besluiten alle gangen maar eens te gaan verkennen. We zien een sushi bar waar afhaal sushi wordt gemaakt en we kunnen het weer niet laten. Het is, vergeleken met Nederland, redelijk goedkoop en voor 6,2 euro eten we alle twee ons buikje vol. Dan lopen we naar de truck en zijn we weer 28 euro lichter. Ja, een supermarkt die alles heeft, loop je niet uit zonder iets te kopen. We hebben nog wat cd markers, vochtige doekjes voor je handen schoon te maken enz enz gekocht. In de truck zijn de accu’s al vol en zetten we de airco aan. Binnen 10 minuten is het heerlijk binnen en zo kunnen we koel de Sushi opeten. Dan rond 4 uur rijden we verder naar Krabi om op de zelfde plek te staan als een maand of 3 geleden. Het is vlak bij een lokale markt, waar het ’s avonds erg gezellig is. Als eerste lopen we een rondje door Krabi en verrassen ons hoe hoog het toeristen gehalte hier is. Overal zie je blanke mensen lopen en dat is eigenlijk ( op Phuket na) nog niet gebeurd.
 We lopen langs de mooie witte tempel waar monniken bezig zijn vlaggen neer te hangen. Vermoedelijk komt de koning ook hier een kijkje nemen. De monniken lachen vriendelijk en we zien dat niet alleen wij zweten. Bij de meeste loopt het water letterlijk over hun rug heen. Dan lopen we een groot winkelcentrum in. Niet omdat we wat willen kopen, maar meer om dat het buiten erg warm is en binnen de airconditioning draait. Als we langs een boekwinkel komen zien we dat alle reisboeken van het capitool en lonely planet verkocht worden met 50% korting. Aangezien we er nog een paar nodig hebben kopen we Cambodia, Vietnam, Brazilië en Mexico. Ook dacht ik de nieuwste film van Indiana Jones te hebben gekocht, maar het bleek deel 1 te zijn. Er zat een sticker op dat de nieuwste film 22 mei hier in première gaat en ik dacht dat het die film was. Maar goed, Susan heeft hem nog nooit gezien dus kwam alles nog goed. Als we terug bij de truck komen gaan we eerst een DVDtje kijken Het blijft een leuke film van Indiana Jones en achteraf blijkt het geen weggegooid geld. Dan is het al weer laat, we zetten het muizengif klaar, ik ga nog wat fotoshoppen en Susan lezen en dan is de dag alweer om.


Maandag 16 juni 2008: 38 graden en weinig bewolking.
Overnachting parkeerplaats bij restaurant N 07 33 19,4 en E 100 02 58,6

Na het wakker worden, gaat Susan even vragen bij een vrouw aan de overkant of ze de Emerald hot springs kennen, zij wist van niks, maar gelukkig komt er een Italiaan voorbij, die zich hier gesetteld heeft, die haarfijn vertelt waar het is. Volgens Kees en Els is het de moeite waard en maar een km of 15 van Krabi. Bij navraag blijkt het 50 km verder te zijn en de naam Emerald hot springs kennen ze niet. Wel het Crystal pond en de hot stream waterfall. We rijden er heen en zien wel of het de juiste zijn. We rijden tot de eerste grote kruising in Klong Thom en gaan na 200m rechtsaf, overal staan de bordjes en die hoef je alleen maar 9 km te volgen. Als we arriveren betalen we 200 bath entree en gaan we eerst even eten. Er zijn vele restaurants voor de grote slagboom en het eten is, voor Thaise begrippen, duur maar smaakte perfect. Dan doen we onze zwemkleding aan en lopen over een mooi aangelegd pad door de jungle om na een minuut of tien bij de waterval aan te komen. We klauteren de pool in en gaan lekker zitten in het heldere 42 graden warme water. We hebben ons fotocameraatje bij en die is waterdicht. De meeste mensen kijken ons vreemd aan als we foto’s maken en de camera af en toe onder water verdwijnt. Maar de Olympus U770 sw kan tot 10 meter onder water en dat terwijl hij er uitziet als een normaal fototoestel. Dit wil zeggen geen plastic huis maar gewoon een zilverkleurig metalen cameraatje.
 Helaas zijn er meer dan alleen toeristen de muggen zien de buitenlandse hapjes ook wel zitten. We blijven maar goed onder water zitten en komen er zonder al te veel bulten vanaf. We weten dat het hier om 6 uur ’s morgens super gaaf is en dat je dan alleen op de wereld bent, maar door de muggen die er nu al zijn lijkt ons dat geen prettig idee. We hebben in Nederland al dagen gebubbeld en slaan het morgen vroeg maar over.

We rijden weer verder over de super mooie weg die dwars door het groene landschap gaat, terug naar de doorgaande weg die ons naar Maleisië brengt. Over 2 dagen zijn we in het land van de moslims en gaan we genieten van dat mooie land. We stoppen pas laat vandaag. Om 7 uur rijden we een parkeerplaats van een benzinepomp met restaurant op en eten een lekkere maaltijd voor iets meer dan een euro. Op de tafel ligt een Thaise krant en natuurlijk kan ik die niet lezen. Maar op de voorpagina staat een mega grote foto die een kwart van de pagina beslaat met de voetballers van het Nederlandse elftal. Voetbal wordt hier op de voet gevolgd en niet dat ik iets heb met voetballen, maar de fel oranje shirts zijn zelfs voor mij bekend. We praten nog wat met een Thais stel wat ook aan het eten is en dat gebeurd met 40% engels en 60% Thais. Omdat we sommige dingen al best wel vloeiend uit onze mond kunnen laten komen denken de mensen dat we goed Thais spreken en een waterval waarvan ik maar happen versta is het resultaat. Maar de mensen vinden het leuk dat we het proberen en ik heb er lol in om het te proberen. Het vrouwtje waarmee we zitten te praten zegt dat er om de hoek een wc is. Als we zeggen dat we douche en wc bij ons hebben wil ze graag even binnen kijken. We spreken af dat zij als enige even binnen mag kijken, want anders heb je 100 man voor de deur staan. Na het bezoekje nemen we afscheid, zetten de airco aan en gaan de verslagen maken. Het was weer een leuk dagje vandaag en op de terugweg straks richting Cambodja en Laos gaan we nog wel een keer naar de hot springs om er weer lekker te badderen.

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2008-06-18 (4043 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.10 Seconden