Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
25 t/m 29 april 2008

Vrijdag 25 April 2008: 37 graden en half bewolkt.

Ik slaap weer eens lekker uit, door de heerlijke koelte van de airco, en wetende dat het buiten zweet weer is, blijf ik nog maar even liggen. Susan is al weer vroeg in de weer en draait weer een wasje.

Als ik toch maar mijn bedje uitkruip ga ik me even nuttig maken. Ik leeg de wc cassette, vul de watertank en maak het verslag van gisteren. Ook vul ik even de aanvraag formulieren in voor onze nieuwe carnet, die ik van de ADAC website heb gedownload. Het is wel jammer dat we een nieuw carnet nodig hebben. We gaan nog 2 of 3 maanden naar Maleisië en daar kom je zonder carnet niet in. Ons carnet verloopt over 2 weken en dus moet er een nieuwe komen. Alle andere landen waar we doorheen rijden maken geen gebruik van deze papieren en dus betalen we 300 euro, 150 voor de truck en 150 voor de quad, alleen voor de paar maanden Maleisië. Maar goed, je kunt de regels toch niet veranderen dus moet dat dan maar.

Tijdens het typen eet ik een paar viskoekjes en staat mijn mond in de fik. Als ik er eentje ontleed blijkt 10% van de koekjes te bestaan uit pepers. Het zijn een soort hamburgertjes met een bruin korstje wat gemaakt is van een soort visgehakt en in een frietpan wordt gebakken. Normaal kopen we ze op de markt en zijn ze redelijk tam, maar deze zijn echt a la Thai. Heet dus.

Ik neem maar snel een liter water en dat blust, samen met wat snoepjes, die we gisteren hebben gekocht, voelt mijn mond weer normaal aan. Nog een paar dagen ga ik lamballen en zondag ga ik alles klaarmaken voor de vlucht naar Nederland. Ik wil nog even de accu’s controleren, de quad inladen, alles opruimen enz enz zodat we straks weer in een schone camper terugkomen.

We hebben al contact met de mensen thuis en we vinden het super gaaf dat we worden opgehaald op Schiphol. Onze meiden en ouders komen die kant op en we kunnen niet wachten om hen weer om hun nek te vliegen.

Susan en ik koken vandaag, het wordt zoete bief met roerbak groenten en gebakken rijst. Vandaag gaat alles goed, de rijst is niet verbrand en dat komt omdat ik met een boogje om de stalen pan ben heen gelopen. Adjes kookkunst heeft echt een anti aanbak pan nodig. We eten en daarna zitten we weer een tijd gezellig te praten over de reis die we alle vier hebben gemaakt. Om tien uur gaan we naar de truck en controleert Susan nog even de updates, zodat we die nog snel kunnen versturen. Daarna kruipt Susan haar bedje in om nog wat te lezen en ik zit weer tot laat te chatten. Het zal wel een van de laatste dagen zijn, want over 5 dagen zijn we in Nederland en als we terugkomen gaan we weer rijden.


Zaterdag 26, zondag 27 april en maandag 28 april 2008:

Nu eens een keer een paar dagen in een verslag, omdat we ons aan het voorbereiden zijn voor de trip naar Nederland hebben we veel administratie gedaan zoals het maken van de verslagen, uitprinten van papieren die we mee moeten nemen en het bestellen van onderdelen die we straks mee willen nemen. Omdat ik niet meer exact weet wat ik op welke dag heb gedaan nu dus een combi verslag. Van 3 dagen.

Ik heb een mail gehad van mijn schoonouders dat de printen van de airco gearriveerd zijn in Hapert en dat is weer een geruststellend iets. Het airco verhaal is dus geregeld. Wel moet ik nog een paar uur besteden aan het demonteren van de airco’s en het verwijderen van de electronica in die dingen. De printen moeten thuis naar Italie worden gestuurd om er achter te komen wat er nu kapotgegaan is door de enorme spanningwisselingen hier.

Ook heb ik 2 nieuwe relais besteld voor de lier en dat verhaal is ook afgerond, de lier heeft nog nooit gewerkt en was al kapot toen we de kabel er even af wilden rollen om de motor meer rijwind te geven. Nu heeft de relay kast wel een beetje water gehapt en dat zou heel misschien de oorzaak kunnen zijn. Maar voor 62 euro heb ik nieuwe relais.

Dan heb ik ook nog de carnetten voor de truck en quad verlengt en de schoonouders hebben geld direct overgemaakt naar de ADAC in Duitsland zodat we de nieuwe papieren ruim op tijd in Hapert binnen moeten krijgen. Wel zonde dat we 303,50 euro betalen voor alleen de twee maanden Maleisie, na Maleisie hebben we de carnetten namelijk niet meer nodig.

Dan ben ik in de weer geweest om de reis door China te regelen, ook hier hebben we mazzel. Het is namelijk bijna onmogelijk om de papieren geregeld te krijgen voor 1 auto. Nu hebben we contact met een chinees reisbureau en die zijn een trip aan het regelen door China voor twee Belgisch mannen die met een oude Porsch Carrera de zijdenroute willen rijden. www.carreratochina.com is hun website. Toevallig willen hun exact de zelfde tijd China in rijden, namelijk in Mei 2009 en dat is voor ons de gunstigste tijd ivm het weer in Mongolie, waar we na China doorheen rijden. Het is gunstig voor ons alle twee want, er moet een verplichte gids mee en wij hebben speciaal voor die gids een extra stoel gemonteerd in de truck. In en porsche is nu eenmaal geen ruimte voor de Chinees. En we delen de gids en dat scheelt ook een behoorlijk bedrag. Het is dus een win win situatie voor ons allemaal.

Verder nog wat kleine dingetjes besteld oa twee netfilter a 89 euro per stuk om er voor te zorgen dat de airco’s heel blijven in de toekomst, 2 temperatuur sensoren voor het weerstation. Eentje is er van de auto gejat en nu kunnen we de buitentemperatuur niet meer aflezen. Maar goed voor 30 euro hadden we weer een nieuwe en zelfs een reserve. Ook heb ik via Nedis, een oude leverancier van mijn bedrijf nog wat overspanningsbeveiligingen besteld zodat we een beetje beschermt zijn als we aangesloten zijn op externe stroom en er ergens de blixem inslaat. Een volle inslag is niet tegen te houden maar als de blixem indirect of ver weg op de spanningsmasten slaat is de kans iets groter dat alles heel blijft. Maandag 28 april 2008: 36 graden en laat in de middag regen. Dan was het weer zo ver, ik heb de accu’s weer eens gecontroleerd. Elke maand moeste er veel water bijgevuld worden en dat is een hel. De accu’s zitten onder de vloer en 90% zijn na het openen goed te vullen. Helaas zitten een paar vulopeningen onder een dikke balk en daar kom ik alleen bij door de 500kg accus’s te verschuiven. Ik had de laders op een lagere spanning ingesteld en dat heeft geholpen. Er is wel water uit maar veel minder dan normaal. Ik moet per accu toch nog 1,3 liter bijvullen maar dat komt omdat ik na het vullen de vorige keer 2 weken had gewacht en toen pas de spanning van de laders had aangepast. En ik heb een paar flinke gaten in de vloer geboord zodat ik zonder de accu’s hoef te verschuiven ze toch kan vullen. Over de gaten liggen dikke vinyl tegels dus daar merk je niets van. De volgende keer is het veel minder werk om de accu’s te vullen en aangezien dat het enige karwei was waar ik een gruwelijke hekel aan had wordt de reis alleen maar mooier.

Dan gaan we de Garage opruimen om de quad weer in te laden. Natuurlijk ligt heel de laadkep vol met spulletjes en begint het te regenen. Snel gooien we alles in de garage en slutien de deur om te achten tot de regen over is. Het heftige buitje duurde maar 10 minuten en een kwartier na dat de bui was opgehouden, was er nergens meer iets te zien van de regen. Alles droogt hier door de zon zo snel dat de regen eigenlijk helemaal geen probleem is. Snel laden we de quad in en dan maak ik nog snel even een ronde langs de truck. Onder de truck lag een beetje water en ik dacht dat dit uit de gasafvoer van de accu’s kwam. Maar het verdampte niet en dat was vreemd. Ook de onderkant van de truck op plaatsen waar er schroeven door de bodemplaat gingen was donker en vettig. Zou er een accu lekken? Meteen paniek want als er een accu zou lekker hebben we een vet probleem. Als ik binnen de meter bekijk van de interne diesel tank, een tank die we hebben gemonteerd om tijdens het rijden in extreem koude omgevingen de diesel voor de kachel, generator en kookplaat warm te houden zodat hij niet gaat vlokken, en de meter gaf maar 25% aan… Vreemd ik had hem vanuit de grote tank volgepompt en geen diesel meer verbruikt. Zou hij lekken? Nee alles voelde droog aan. Wat nu. Langs de generator is het altijd wel een beetje vettig maar nu was het zelfs vochtig. Er lag diesel rond en onder filters. Susan moest even de pomp aanzetten om diesel in de tank te pompen en ik zou dan kijken waar het lekt. Nou dat was meteen duidelijk. Een t-stuk, van koper, lekte en aangezien dat t-stuk erg laag lag krijg je een communicerend vat en blijft dit net zo lang lekker tot de tank leeg is. Gelukkig had ik nog een plastic t-stuk bij me en dat sloot veel beter af. Ook was een van de slangklemmen te groot waardoor hij de slang niet netjes rond maar meer ovaal probeerde af te klemmen.

Zo zie je maar weer dat het maat goed is dat we veel reserve spulletjes bij ons hebben. Dan gaan we binnen aan de slag en ruimen alle kastjes netjes op en poetsen de camper zodat we straks in een schone camper terug komen. Ik ga nog snel even douchen en het water wat van me afloopt is pikzwart. Ja hard werken in de garage en met de enorme hitte maakt je nu eenmaal niet schoner. Susan kookt vandaag een heerlijke pasta en na het smullen en de afwas gaan we in de truck Back to the future kijken. Ik heb deze meer dan 5 uur durende special gedownload en nu hebben we deel 1 bekeken. Het is een montage van deel 1,2 en 3 en na 2 uur vonden we eigenlijk zonde om te gaan slapen. Maar nu hebben we nog 3 uur te goed en dat is ook wel lekker.


Dinsdag 29 April 2008: 32 graden en af en toe regen.

Ja de regentijd komt er aan en dat brengt leuke en minder leuke dingen. Het leuke is dat de temperatuur zakt naar heerlijke hoogtes en het mindere natuurlijk de regen. Gelukkig duren de buien nu telkens maar kort en is na een kwartiertje alles ook weer droog en herinnerd je er niets meer aan dat het heeft geregend. Het eerste wat ik doe is een backup maken van de laptop en daarna een berg mails beantwoorden. Ook de verslagen van de laatste dagen moeten nog worden gemaakt en dan gaan we met Kees en Els naarChiang Mai om Sushi te kopen. Vanavond word het laatste avondmaal en ons afscheid vieren we met overheerlijke Sushi. Als we terug komen uit Nederland blijven we nog een weekje hier om alles te regelen ivm met de customs en Immigration en dan gaan we toch echt weer rijden. We vinden het hier top maar we kwamen tenslotte om de wereld te gaan bekijken en niet om op een plek vakantie te vieren.

 

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2008-05-12 (3559 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.10 Seconden