Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
1e helft juli 2006
Verder met de douche/WC
1 Juli 2006
Vandaag eerst naar De Wit in Schijndel geweest om een paar watertanks te halen, één tank van 70 liter voor onder de douche - hierin wordt het water van de douche, badmeubel en keukenblok opgeslagen - en één tank van 80 liter voor onder de wasmachine. Deze Candy wasmachine gebruikt elke keer maximaal 58 liter dus is de tank groot genoeg. Dit afval water wordt ook gebruikt om de hogedrukreiniger mee te voeden zodat het water wordt hergebruikt.


Ik ben er over aan het denken om nog een extra tank te monteren maar daarover later meer.
 

In de douche heb ik een dubbele wand gemaakt om de leidingen van water en stroom onzichtbaar weg te werken.
Alle twee de leidingen zijn van koper met knelkoppelingen, ik hoop dat ze niet lekken anders moet ik straks alles weer openmaken. De leidingen zijn geïsoleerd om condensvorming te voorkomen. Onder de vloer gaan deze leidingen straks over naar een nieuw soort systeem wat bestaat uit leidingen van aluminium met aan de buitenzijde kunststof. Deze zijn met de hand te buigen en drukvast. Je moet wel en speciale tang hebben om de verbindingen er aan te knijpen maar deze kan ik lenen.

Ik heb ook het plafond in de douche gemaakt, 4 led 2 watt spots gemonteerd en daarna de dubbele wand gemonteerd. Om even te kijken hoe het er uit gaat zien heb ik een paar platen van kunststof met marmerlook tijdelijk gemonteerd.

Verder nog even de douchebak op maat gemaakt en dat was het. Ik kan nog niet alles vastzetten omdat eerst getest moet worden of alle koppelingen dicht zijn.
Wel jammer want nu zie je het resultaat pas over een maand als alles klaar is.

Susan en ik hebben ook nog even het badmeubel en de wc geprobeerd te plaatsen in een ruimte van 101x85 of wel de ruimte die we straks daarvoor hebben. En wat denk je....... het paste niet. Maar geen nood ik kan de toilet ruimte nu nog heel eenvoudig 8 cm breder maken en dan past het wel perfect.3 Juli 2006
De airco moest boven de deur komen omdat ik anders nergens een plaatsje kon vinden. Verder natuurlijk ook een airco in de slaapkamer. Ik heb de airco boven de deur even tijdelijk aangesloten om lekker koel te kunnen werken.
Eerst de bevestigingsplaat gemonteerd.. Hieraan komt de Airco te hangen. Na het aansluiten had ik wel een probleem. Er moet een buis naar buiten van 155mm met daarin nog een buis van 100. Omdat ik maar 4cm wanden heb lopen deze buizen niet erg schuin omlaag, dus als het regent, regent het in de airco. Ik had dus een rooster geplaatst maar dit werkt niet omdat de lucht dan te erg wordt tegengehouden en omdat hij dan zijn eigen warme lucht weer inademt. Ik moet hier nog even over nadenken.

En als laatste vandaag serviceluik voor de wc-cassette gemonteerd en de basisunit onder de vloer van de badkamer/wc. De leidingen vastgemaakt en ondanks dat er leidingen bij de wc bij zaten (schuifkoppelingen) toch maar alles van gelijmde pvc buizen gemaakt. En natuurlijk een bevestiging gemaakt voor de reserve tank. Je zou maar aan de race raken en de cassette is vol....

4 Juli 2006
Vandaag eerst een raam gehaald bij De Wit in Schijndel voor in de badkamer. Alvorens dit te kunnen monteren moest eerst de zijwand voorzien worden van een laagje hout. Dit hout wordt gelijmd en door de 3 stempels wordt het tijdelijk aangedrukt tot de lijm droog is.


Ook heb ik laminaat gelegd in de badkamer en de leidingen voor de wc aangesloten. Het zou klik-laminaat moeten zijn maar volgens mij hebben ze zich vergist in de naam en had het klote-laminaat moeten heten. Het is bijna onmogelijk om de panelen naadloos in elkaar te krijgen maar na een hoop &*^(*($#$$% is het toch gelukt. De badkamer begint ergens op te lijken.


Morgen ga ik het raam in de badkamer monteren, dat wordt een hele klus als ik de beschrijving bekijk. De douche is ook afgewerkt nog een kastje en zeepdispenser monteren en klaar is kees.


5 juli 2006
Vanmorgen eerst hout op gehaald, kost een berg maar je krijgt een beetje . BKS in Nuenen levert 15mm populieren multiplex met een super harde toplaag. Dit kost 105 euro per plaat van 244x122 cm en dan moet je er wel 5 afnemen anders betaal je 120 euro. Ook 3mm panelen gekocht voor de wanden en plafonds deze waren iets goedkoper 58 euro per plaat. Ik had een adres gekregen in turnhout België van een camper winkel. Helemaal op en neer gereden en dan tot de conclusie te komen dat ze niet hebben wat ik zocht. dus volgende keer beter.

Daarna een raampje in de badkamer gemonteerd van 35x55cm. Je kent het wel, gat aftekenen, en de zaag erin en het paste nog perfect ook. Was wel even balanceren het raam zit op 350 cm boven de grond. erg vreemd aan de binnenkant van de camper merk je daar niks van. Het zou trouwens erg lullig zijn als je het gat te groot maakt. Ik heb namelijk geen ruimte voor een groter raam.Ook heb ik vandaag weer het een en ander aan spullen voor de meterkast binnengekregen , vrijdag ga ik daar eens aan werken.


7 Juli 2006
Vandaag de verhoging voor de keuken gemaakt en de kastjes opgehangen. Moest het en en ander passend gemaakt worden maar alles is goed gekomen.In het keukenkastje zit deel onder de vloer en deels in de kast de boiler. Deze wordt straks met de zonnecollector verwarmt tot 85 graden.

9 juni 2006
Vanmorgen om half 10 begonnen, wilde eerst even uitslapen. Zondag was het weer 1 uur 's-nachts geworden en voor ik in bed lag 3 uur!! Vanmorgen begonnen om de keuken achterwand te monteren. Deze 3mm dikke plaat zit gelijmd met sikaflex en moet tijdens het drogen worden aangedrukt. Vandaar de stempels .
Daarna het keukenraam en de wasbak ingebouwd. De wasbak inbouwen is altijd weer spannend, je zou het gat maar eens te groot uitzagen.
Onder het keuken blok nog even de wasmachine gemonteerd en een extra kastje links van de wasmachine waar straks de Dometic waterzuiverinstallatie komt te zitten.
Dit is een extra koolstof/sediment filter en een UV-lamp die de slechte beestjes met UV bombardeert.
10 juli 2006
Vandaag iets later begonnen zo ergens rond tien uur. Onder de vrachtwagen de 230v aansluitingsstekker gemonteerd en de kabel naar de meterkast gelegd. Me bijna vertilt aan de meterkast van 50 kg . De plank waar de meterkast op zit zit met veel lijm en heel veel schroeven aan de buitenwand vast. Hij moet straks niet van de muur komen als we door een kuil rijden.
Daarna nog even de wanden van de slaapkamer bekleed met 3mm hout met een mooi laagje fineer.
En nog even een verhoogde vloer gemaakt van de meterkast naar de keuken, hier komt straks de diseltank voor de kookplaat,generator en verwarming onder te liggen.
Waarom een dieseltank binnen?? Heel eenvoudig als het echt hard vriest kan de diesel problemen geven door paraffinevorming. Om nu te voorkomen dat we als het hard vriest geen verwarming hebben heb ik een extra dieseltankje van 40 liter gemonteerd. Deze wordt automatisch gevuld door een pomp vanuit de grote tanks. zodat de diesel altijd op kamertemperatuur is. Ook is er naast deze tank nog een bagage ruimte van 70x70x29 cm voor onze duikuitrustingen.

Vandaag was het weer zo ver , de balken van 44x44mm waren op. Overal gezocht maar kon er geen meer vinden en dat terwijl ik vrijdag nog 12 lengtes had gehaald.
Dus in de bus gestapt en even naar de Praxis. Na een bocht hoorde ik iets rammelen achter in de bus.... na 2 minuten was ik weer terug op de zaak met balken. Ze lagen namelijk nog achter in de bus.


11 juli 2006
Vanmorgen om 9 uur begonnen met lood in mijn benen, de vermoeidheid begint toe te slaan. Elke dag van 9 tot laat in de avond gaat niet in de koude kleren zitten. Maar vandaag toch weer veel gedaan, een raam van 120x30 cm in de slaapkamer gemonteerd. Ik had het raam liefst wat lager gehad maar de laadklep zit aan de achterzijde en daar kijken we nu net overheen.
Ook vandaag de vuilnisbak gemonteerd en daarvoor een mooi rolluikje, deze moet allen nog afgewerkt worden. 

 


Er moet alleen nog het een en ander afgewerkt worden aan het roldeurtje maar dit komt later wel. Heb wel al de kopse kant van de plank gefineerd , heb hier alleen geen foto van gemaakt. En vandaag ook nog een bagageluik gemonteerd van 75x30 cm. De bagage bak is intern 85x75x30 cm groot.

In het kastje achter het rolluik zit ook nog de Dometic waterzuiveraar. Deze bestaat uit een sediment, koolstof filter en een UV lamp om het water drinkbaar te maken.
Dit is een extra filter die uitkomt op een aparte kraan. En alleen voor drinkwater.
 
12 juli 2006
Elke keer als ik een gat maak voor het een of ander is het altijd te klein. mooi de maat van de ceramische. Kookplaat opgemeten en uitgezaagd. En ja hoor net te klein. Maar beter te klein als te groot. Een stukkie afvijlen gaat wel ..bijvijlen wordt al een stuk vervelender.


 

 

Ook vandaag een 2e airco gemonteerd. Waarom 2 airco's? De 2e airco blaast de slaapkamer in en de rest van de camper wordt straks afgeschermd met een deur of gordijn. Dus hoeft deze airco alleen de slaapkamer te koelen en dat kost vel minder energie. De airco kan zo heel de nacht aanstaan en gebruikt per uur maar 300 watt. De andere airco koelt de rest van de camper en verbruikt 550 watt/uur
Ook vandaag nog een verhoging gemaakt waar de koelkast en daarboven de combi oven komt. De verhoging is nodig omdat ik onder de vloer nog een kleine dieseltank monteer voor de generator, kookplaat en verwarming. Zodat de diesel ook bij -40 niet te koud wordt en alles gewoon blijft werken..

Langs de koelkast is nog 18cm tot de wand en hier maak ik een hoge smalle kast die je uit kunt trekken. Een kast voor bv blikken enz,  hier zie je de geleiders.13 juli 2006
De dag begon niet slecht, vandaag een kast gemaakt in een verloren hoekje. Maar dat het de 13e was heeft me wel wat schade gebracht. Ik wilde een paar plankjes zagen met de zaagtafel. Maar de plankjes waren 13 breed en dat is gevaarlijk, de afgezaagde stukken vlogen om mijn oren toen deze klem kwam te zitten tussen de aanslag en het zaagblad. De plank werd gelanceerd. En helaas zat mijn pols in de weg. Resultaat, snee in mijn pols en 10 cm van mijn onderarm bont en blauw. Dus eerst 10 minuten een coldpack er op en daarna een drukverband om de zwelling de kop in te drukken. En het helpt, heb heel de dag gewoon kunnen werken. De plank raakte ook nog een spiegel die tegen de muur 3meter verder stond, de spiegel is nu gruis !!!


Aan deze kast ben ik heel de dag bezig geweest. De rails komen van IKEA, deze zijn super stevig, lopen erg soepel en kosten weinig. Ook de deurhendel komt daar vandaan. Ik had nog wat sierlijsten liggen van de oude camper en met wat verstek gezaag passen ze perfect. Ziet er altijd weer degelijker uit .

De kast kon niet hoger zijn ivm de airco maar aan de bovenzijde is nog een kast met 3 planken die we straks vanuit de grote slaapkamerkast kunnen vullen. Ook heb ik een groot deel van de dag (net als gisteren avond) gezocht naar de pomp uit de oude camper. Deze ga ik gebruiken om vanuit de vuilwatertank (wasmachine) de hogedruk reiniger mee aan te sturen. Ik heb aan de buitenkant een kastje gemaakt met een watersnelkoppeling en een schakelaar voor het in en uitschakelen van de pomp.


14 juli 2006
Vanmorgen eerst hout gehaald, 1 plaat 15mm 244x122 met aan twee kanten een fineerlaag en bij de Praxis nog 2 platen populieren multiplex van 12mm voor de vloer en voor het maken van de binnenkant van een kast. Daarna een kast in de slaapkamer gemaakt van 80x80x80 cm  dus een behoorlijke kast die in twee delen is gesplitst. Natuurlijk eentje voor mij en eentje voor Susan.

Het was alleen erg laat geworden, het is nu 2 uur en ik be nu pas de site aan het aanpassen. Heb een paar stopcontacten gemonteerd en enkele 230v schakelaars om de magnetron en airco uit te kunnen schakelen. Onder de vrachtwagen zit een 230v aansluiting en die heb ik naar de meterkast gebracht en alles netjes aangesloten. En het werkt nog ook.Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2006-07-05 (17177 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.07 Seconden