Welcome to Een reis rond de wereld

Travel now and work later

Hoofdmenu

Translate to any language, choose your language here above..Reisverhalen
Wereldreis op datum:
2009

Wereldreis per land:
Favoriete links


Terugblik op.. (pdf)


De camperbouw en de dagelijkse bezigheden


Info & materialen


  
5 t/m 11 mei 2007

5 mei 2007, half bewolkt en 25 graden

Vandaag rusten we lekker uit op ons Privé strandje, Weinig nieuws te melden, Susan heeft de was gedaan en daarna zijn we samen lekker naar het privé strandje gegaan om te zonnen. We hadden de reisboeken van Griekenland en Turkije meegenomen om eens te kijken wat we daar voor moois zullen zien. Beide landen zijn groot en we hopen dat de 6 weken per land genoeg zijn.


6 mei 2007, weer half bewolkt en rond de 25 graden.

Vanmorgen weer op het strand gelegen om weer een beetje bij te kleuren en daarna wilde Susan de camper gaan poetsen, omdat ik dan altijd in de weg loop heb ik de quad uit de garage gehaald en ben ik de omgeving gaan verkennen. Hier aan de zee staan veel mooie huizen die gebruikt worden door de stadse mensen om in het weekend de drukte van de stad te vergeten.

Na een half uurtje rijden kwam hield we verharde weg op en werd het een zandpad wat door de bush verder ging tot aan de zee. Hier komen bijna geen mensen omdat het pad niet echt voor auto’s toegankelijk is, maar de Quad voelde zich prima op zijn gemak en bracht me via rotsen en zand tot aan de zee.

Ik heb toen even genoten van het uitzicht en ben toen maar omgedraaid en terug gereden naar de camper.’s Avonds samen lekker tv gekeken en toen in ons heerlijke bedje gestapt.


7 mei 2007, het wordt saai maar weer half bewolkt en 25 graden.

’s Morgens na het ontbijt de quad ingeladen en ons klaar gemaakt om een dagje te gaan rijden. Onze reis ging eerst naar Siracusa een stadje 25 km verder met meerdere bezienswaardigheden.Parkeren is hier een probleem maar gelukkig niet voor ons, midden in het centrum zijn alleen parkeerplaatsen voor scooters en motoren of je moet diep in je buidel tasten. Gewoon de Quad tussen de scooters geparkeerd en aan en agent gevraagd of dit mocht en dat was geen probleem.

Er liep een groep Nederlanders die vermoedelijk van een cruiseschip kwamen en die hebben we maar gevolgd om alles te bekijken. Ze hadden een Duitssprekende gids die de oudjes wegwijs maakte. Als eerste de tempel van Apolo bekeken, tenminste wat er nog van over is en daarna naar een grote basiliek.
 
Na dit bezoekje zijn we onze eigen weg gegaan om het fort en de kleine straatjes van Siracusa te bekijken. We begonnen honger te krijgen en besloten om een restaurant te zoeken en een hapje te gaan eten. We vonden een heel klein restaurantje waar ze echt Italiaans eten verkochten. Het smaakte super Susan had gepaneerde aubergines met aardappeltjes en ik canalonie, het smaakte echt top.

Daarna met een goed gevulde maag verder door Siracusa gelopen.

Rond 14:00 uur zijn we op weg gegaan naar Sortino 25 km verder in de bergen, er liggen daar honderden graven die uit de rotsen zijn gehouwen en wat door de Unesco tot werelderfgoed is uitgeroepen. Het eerste stuk was door de navigatie even problematisch, we moesten volgens hem naar het noorden en toen we bijna buiten de stad waren moesten we ineens weer omdraaien en moesten we naar het zuiden, deze ellende ging zo een half uurtje door en we hebben daarbij een zelfde rotonde wel 4 maal gezien. Dus gekeken op de kaart waar we heen moesten en net zo lang die kant uit blijven rijden tot de buiten de stad waren en de navigatie ineens wel de weg wist. Wat blijkt nu in de kleine smalle straatjes heeft hij geen of slechte ontvangst en raakt hij de kluts kwijt.

De weg ging recht de bergen in en het was echt een genot om daar te rijden, we keken van boven af op de stad, wat en uitzicht. Maar langzaam betrok de lucht en ging de zon weg, We waren dun gekleed en het werd er niet warmer op. Gelukkig bleef het droog en kwam de zon zo af en toe toch even kijken. Na een uurtje rijden kwamen we in Pantalica en de bergweg werd steeds smaller en slechter en ineens hield hij op bij een groot hek waar alleen voetgangers door konden. Dus de Quad maar aan de vangrails vastgemaakt en te voet verder. Er stond een bord van Unesco met foto’s wat er allemaal te zien was. Heel vroeger was dit een begraafplaats, er werden grotten in de rotsen gemaakt waar de doden in werden gelegd.

Duizenden graven hebben we gezien gelegen midden in de bergen waar de mooist gekleurde bloemen de boel sierden. De paden waren vroeger netjes aangelegd en toegankelijk gemaakt voor de mensen door overal tegen de bergen traptreden te maken. Door de leeftijd van de treden en door de slijtage door de regen waren ze nu wat minder gemakkelijk toegankelijk en soms was het beter om langs de treden zelf je weg te zoeken.
 

Onder tussen de bergen was een kloof met een waterval waar we mensen zagen lopen. Ook waren er twee motorrijders met speciale motoren bezig om zich tegen de bergen omhoog te werken. Gewoon op de paden die voor ons al moeilijk te belopen waren.

Na een uurtje waren we terug bij de Quad en hoe raar het ook is, tijdens het lopen scheen heel de tijd de zon en meteen toen we wegreden was het weer bewolkt en koud.
Tijdens de weg terug kwamen we nog bij twee grote meren, ze waren van Beton en in eerste instantie dachten we aan een waterkracht centrale maar het bleken waterontziltingsinstallaties te zijn waar uit zeewater drinkwater wordt gewonnen.

De weg terug ging op een gegeven moment over een weg waar aan beide kanten sinasappels en citroenen werden verbouwd, langs de weg waren kilometers lange muren gemaakt om diefstal van de vruchten te voorkomen maar deze waren niet meer zichtbaar door de klimplanten die er op zaten, heel apart je rijd over een weg die links en recht helemaal groen is, net of je in een kloof rijd.

Nog even de quad vol laten gooien en de pompbediende vroeg ons iets, vermoedelijk hoeveel cc de quad was maar wij verstaan geen Italiaans en hij geen Engels laat staan Nederlands. Dus het was weer een kort gesprekje.

Toen we terug kwamen bij de camper was het weer prijs, Susan hoorde een geluid uit de camper komen en toen de deur open ging bleek het de waterpomp te zijn die we normaal altijd uitschakelen als we de camper verlaten. De tank was leeg ???? en dat terwijl ik hem gisteren nog had gevuld. De zon had lekker geschenen en de zonneboiler was tot 85 graden opgewarmd en dat is elke keer een probleem omdat dan de waterslangen zacht worden en onder de slangklemmen uit schieten. Er was weer een slang losgeschoten en 250 liter water wat nog in de tank zat was dus onder de dubbele bodem terecht gekomen, Gelukkig stond de camper aan de achterkant iets lager zodat het water in een bagagebak is gelopen en daar zit een afwateringsgat in dus het water is zonder al te veel problemen uit de camper gelopen. Snel een nieuwe slangklem gemonteerd en klaar, het ruikt nog een beetje naar natte hond maar dat gaat wel weer over.

Ook zijn we begonnen met onze cursus Thai en ondanks dat ik al een keer een cursus heb gehad is het alles behalve gemakkelijk, dit keer moeten we ook lezen en schrijven leren en dat is een vak apart. Maar we hebben de tijd en voor we daar aankomen, verstaan we zeker al wat woorden. Nu ben ik al een keer op mijn gezicht gegaan toen ik mijn geleerde Thai’s daar wilde proberen. Ik bestelde een glas jus d’orange en kreeg een glas met een vork er in. Thai’s is een toon taal en als je de toonhoogte veranderd kan een woord een heel andere betekenis krijgen.

 
8 mei 2007, weer een zonnige dag

Vandaag weer Thai geleerd en verder lekker liggen bakken in de zon, eigenlijk was het een combinatie van die twee dingen. Ik had twee stoelen een beetje gemodificeerd zodat ik een ligbedje heb om lekker met een natje en een droogje te leren in de zon.

De wc cassette moest geleegd worden en omdat dat 500 meter verder is hem maar even op de
Quad geladen en naar de dumpplaats gereden, waarom zwaar tillen als het niet hoeft. Daarna de Quad weer ingeladen en tijdens het inladen kregen we een goed idee, de laadklep is 135cm van de grond en maakt een veilige plaats om te zonnen ver weg van al de beestjes. Een eigen privé terras.

We hebben om de temperaturen draaglijk te houden de Airco heel de dag en nacht aangehad op 27 graden zodat het hoe raar het ook klinkt lekker koel aanvoelt en we toch vast een beetje wennen en de hogere temperaturen straks. Onder een lakentje is 27 graden zelfs frisjes zodat hij eigenlijk nog wel een graadje omhoog kan. Het is niet alleen de temperatuur die het aangenaam maakt maar eerder de luchtvochtigheid die door de airco omlaag gaat.

De avond gevuld met het kijken naar de tv in een heerlijke koel huisje en spider gespeeld op de laptop..

 
09 mei 2007, heet heet heet

De temperaturen gaan elke dag omhoog de wolken zijn weg en ik ben benieuwd hoe het straks gaat worden als de temperaturen nog 20 graden hoger kunnen worden!

Alle tanks weer gevuld en alles klaargemaakt om te vertrekken, de eigenaar kwam nog even een praatje maken en Susan heeft eigengemaakte olijfolie gekocht bij hem, de olie komt van de olijven die hier op de boerderij verbouwd worden, verser kun je dus niet hebben.

Ook nog even afgerekend en daar schrokken we van, maar tien euro per nacht voor de perfecte kampeerplaats dit is echt geen geld, zeker niet voor een plaats met stroom water en dat alles in de natuur. Het maakt de eigenaar ook niets uit hoe laat we vertrekken al wordt het 8 uur vanavond. Dus voor iedereen die goedkoop vakantie wil houden in het paradijs aan de zee moet je hier zijn, ze verhuren ook huisjes dus voor ieder wat wils.

Voor het adres moet je maar even mailen. We hebben besloten om Sicilië te verlaten en terug te keren naar het vasteland omdat we anders in tijdnood komen, we hebben nog een week of twee en willen nog een paar mooie plekken aandoen voor we in Brindisië de boot nemen naar Griekenland. Ons tijdschema moeten we aanhouden tot Pakistan als we eenmaal voor de winter de bergen door zijn hebben we tijd genoeg en hoeven we niet meer op de tijd te letten.

Tijdens de rit was de vulkaan Etna constant wel ergens te zien, de vulkaan is nog actief en is in 2001 voor de laatste keer uitgebarsten, er was een mooie lift gemaakt naar de krater maar die is in 2001 bedolven onder lava.
 Rond 15:30 waren we weer in de haven waar we de eerste keer aan land kwamen, Meteen naar de boot gereden en daar te horen gekregen dat we geen vrachtwagen zijn en we dus 20 km verder moesten zijn om terug te varen naar het vaste land. Toch proberen duidelijk te maken dat di de plaats ws waar we aangekomen waren maar de man bleef volhouden dat we een autocaranvani zijn dus hier niet op de boot konden??

Dus op laten schrijven hoe de andere haven hete en weer op pad, Het was gemakkelijk te vinden alleen was het hier veel drukker en de boot veel groter en luxer. Alle wagens moesten wachten in 4 rijen langs elkaar en natuurlijk waren de verkopers en bedelaars ook weer van de partij. Na een uurtje kwam er beweging in en meerde de enorme roro boot aan, er bleven auto’s, bussen en vrachtwagens uitkomen er leek geen einde aan te komen.

Toen mochten we aan boord van de boot en we besloten door het gespuis wat er rondliep maar in de auto te blijven zodat er straks nog alles in zit. Zelfs de bedelaars waren weer present, nu begrijp ik niet wat er te bedelen valt als je een kaartje voor de boot kunt kopen of zouden ze gewoon illegaal aan boord zijn???
Vanaf deze haven is de overtocht wel een stuk korter na 30 minuten waren we al weer aan de andere kant. Nu hadden we de ramp gezien op tv met de harrold of free emterprice die kantelde en zonk omdat de boegdeuren niet gesloten waren, nou deze boot vaart ook gewoon uit en sluit de deuren wel als ze op zee zitten!!, lekker gevoel. Aan de andere kant aangekomen zijn we richting Brindisi gegaan waar we 2 dagen over zullen doen omdat we nog een plaatsje willen bekijken (Sassie een stad uitgehakt uit de rotsen).

We besloten over de snelweg te rijden om niet onnodig door de bergen te hoeven rijden. De snelweg gaat ook een deel door de bergen maar heeft meerdere rijbanen zodat we gemakkelijk in te halen zijn. Omdat het nog geen hoogseizoen is wordt er overal aan de weg gewerkt en natuurlijk ook aan de snelweg, een baan was maar open en je mocht niet harder dan 50 maar daar zitten we niet mee, officieel staan overal borden met 30 maar als je die snelheid gaat rijden irriteert iedereen zich aan je dus maar 50 gereden en dan nog proberen ze je in te halen op plaatsen waar het niet kan. Tijdens de rit door een van de vele tunnels hoorde we een paar doffe klappen en wat bleek nu de vangrails staat hier op sommige plekken niet recht omhoog maar schuin richting de weg, dus als het smaller wordt komt die wel erg dichtbij, zeg maar te dichtbij ik raakte met de zijkant van de truck net de vangrails en gelukkig heb ik rubberen verlichting gemonteerd die 10 cm aan beide kanten van de truck uitsteekt. Hadden we die niet gehad dan had de zijkant in elkaar gezeten en nu hadden we geen schade, de lampjes kunnen er wel tegen, de enige schade was het gloeilampje dat aanstond en het niet zo prettig vond maar dat is snel opgelost.

’s Avonds vonden we bij een supermarkt een plekje om te overnachten en dus daar de vrachtwagen achterin een hoekje neergezet onder een groot reclamebord.Het waaide verschrikkelijk hard en het bord maakte rare geluiden en bewoog gevaarlijk, ik vond het maar niets stel voor dat het afbreekt en de zonnecollectoren sloopt!! Dus de truck maar 25 meter verplaatst en na het eten lekker gaan slapen. Omdat je eigenlijk niet mag overnachten volgens een bord hebben we maar besloten om extra vroeg te vertrekken om half 8 reden we weer, dat noemen ze vakantie !


10 mei 2007, onbewolkt en 29 graden

Heel de dag gereden deels over de snelweg en deels door het platteland, We rijden lekker door en gaan naar Sassi een plaatsje wat bestaat uit twee delen, een drukke bovenstad (modern) en een rustige beneden stad die helemaal is uitgehakt uit de rotsen.

Rond 5 uur s’avonds kwamen we aan en was het nog 29 graden, we parkeerde bij een muziekschool waar geluiden van een orkest klonken die moderne muziek maakten.
Omdat het toch tot 9 uur licht is en de temperaturen 's-avonds beter zijn besloten we om meteen de stad te verkennen. Echt mooi de meeste huizen en zelfs bars en hotels zijn uit de rotsen gehakt en omdat er maar beperkt verkeer is toegestaan konden we rustig te voet uren door het stadje wandelen.
 

Tijdens onze voettocht kwamen we langs een camperplaats waar men kon overnachten er stond een tarief van 10 euro per 24 uur maar er was niemand om bij te betalen. WE zijn terug gelopen naar de camper en hebben hem maar naar de camperplaats gereden en ondanks dat we zagen dat de twee andere campers die er stonden een betalingsbewijs achter de raam hadden zitten gewoon gratis geparkeerd en afgewacht tot er aan de deur zou worden geklopt.

’s Avonds het songfestival gekeken en daarna gaan slapen, eerst de timer van de airco nog even geprogrammeerd zodat hij na 2 uur zou stoppen dit om de accu’s te sparen omdat de hele avond de airco al had gedraaid.


11 mei 2007, onbewolkt en erg warm rond de 30 graden.

Om 7 uur weer opgestaan en rond half 8 vertrokken richting Brindisi waar de boten vertrekken richting Griekenland en Turkije. Eerst een uurtje binnendoor en toen via de snelweg verder gereden.
 
Rond half 12 kwamen we daar aan en kwamen we bij een groot ticket kantoor terecht, de dame achter de balie sprak perfect engels en was super vriendelijk. We hadden we mogelijkheden de eerste koste 252 euro en ging naar noord Griekenland en zou over een uurtje vertrekken, we zouden dan om 9 uur vanavond aankomen en dat is lastig want we moeten nog een slaapplaats vinden. De tweede en betere mogelijkheid was om vanavond te vertrekken rond 19:00 uur en dan morgen om 10:00 uur aan te komen in het zuiden, en dat was veel beter en dat voor 265 euro.

Er was maar een probleem en dat is dat de boot eigenlijk vol is, we staan op de reserve lijst als eerste en om 18:00 uur horen we of we mee kunnen, anders moeten we hier overnachten en gaan we morgen. Er werd een jongen opgetrommeld die met ons mee reed naar de haven alwaar we een mooie parkeerplekje kregen waar we zelfs eventueel, mocht de boot vol zijn, kunnen overnachten. We stonden er nog geen half uur toen er nog een Nederlandse camper aankwam die als tweede op de wachtlijst staan, gezellig hebben we een rondleiding gehad door hun camper en zij natuurlijk in de onze. De tijd vloog voorbij en nu is het wachten of we meekunnen. We kregen ook nog een boek waar vele camperplaatsen in staan in heel europa, de mensen hadden een nieuwe gekocht en de oude is voor ons perfect, ook wij hebben een nieuw boek gekocht maar thuis laten liggen en dus zijn we erg blij met dit exemplaar, zoveel zal er toch niet veranderd zijn in die paar jaren.

We zijn iets meer als een maand in Italie geweest en hebben het nu wel gezien, we hadden op maximaal 6 weken gerekend zodat we nu 2 weken speling hebben voor Griekenland en Turkije, deze landen zijn behoorlijk groot dus wie weet hebben we dat ook wel nodig. De volgende update is vanuit Griekenland (Patra).

Copyright © door Een reis rond de wereld Alle Rechten Voorbehouden.

Gepubliceerd op: 2007-05-09 (4335 maal gelezen)

[ Ga terug ]
Content ©
Volg onze reis online, 5 jaar met de DAF de wereld door


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 0.10 Seconden